Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek bűn-e a házasságon kívüli szex?
Szerintem nem, a kettő között van a középút.
Vannak biológiai szükségleteink, amit hívhatunk ördöginek is, de akkor is megvannak.
Szerintem lehet attól még megváltást nyerni hogy házasságon kívül szeretkeztem egy pár nővel.
F26
Ezen keresztyen dogmak oly hasonloak a.m Buddhista felfogassal. Vajon egy tőről fakadnak?
Mind csak azt tanitja ne az erzeki csabitasnak elj. De mi elunk. Ezert vagyunk itt :D
Ez úgy zagyvaság, ahogy van. Nem is tudom, hol kezdjek neki...
"Apáink, de főleg nagyapáink még ezen törvény szerint éltek." - Ezt mi alapján mondod? Nagy fenéket, apáink, nagyapáink, sőt! ősapáink idejében sem mindenki élt úgy...
Tessék, itt is egy szeretetre méltó kis történet, a "nagy erkölcsiségről":
" És monda Júda Thámárnak, az ő menyének: Maradj özvegyen addig a te atyád házában, míg az én fiam Séla felnevekedik. [...] Elméne azért Thámár, és marada az ő atyja házában.
Sok idő múlva meghala Súa leánya, a Júda felesége. Júda pedig megvígasztalódék és elméne az ő juhainak nyírőihez, barátjával az Adullámbeli Khirával, Thimnába.
Hírűl adák pedig Thámárnak mondván: Ím a te ipad Thimnába megy juhainak nyírésére.
Leveté azért magáról özvegyi ruháját, elfátyolozá és beburkolá magát, és leűle Enajim kapujába, mely a Thimnába vezető úton van; mert látja vala, hogy felnevekedék Séla, és még sem adák őt annak feleségűl.
Meglátá pedig őt Júda, és tisztátalan személynek gondolá, mivelhogy befedezte vala orcáját.
És hozzá tére az útra és monda: Engedd meg kérlek, hogy menjek be te hozzád, mert nem tudja vala, hogy az ő menye az. Ez pedig monda: Mit adsz nékem ha bejösz hozzám?
És felele: Küldök néked az én nyájamból egy kecskefiat. És az monda: Adsz-é zálogot, míg megküldöd?
És monda: Micsoda zálogot adjak néked? És monda: Gyűrűdet, gyűrűd zsinórját és pálcádat, mely kezedben van. Oda adá azért néki, és beméne hozzá, és teherbe ejté.
Azután felkele és elméne, és leveté magáról a fátyolt; és felvevé az ő özvegyi ruháját.
És megküldé Júda a kecskefiat az ő Adullámbeli barátjától, hogy visszavegye a zálogot az asszonytól, de nem találá azt.
És megkérdé a helység férfiait, mondván: Hol van az a felavatott parázna nő, aki Enajim mellett az útfélen vala? És azok mondának: Nem volt erre felavatott parázna nő.
Visszatére tehát Júdához, és monda: Nem találám azt meg, a helység lakosai is azt mondák: Nem volt erre felavatott parázna nő.
És monda Júda: Tartsa magának, hogy csúffá ne legyünk; ímé én megküldöttem volt ezt a kecskefiat, te pedig nem találtad meg őt.
És lőn mintegy három hónap múlva, jelenték Júdának, mondván: Thámár a te menyed paráználkodott, és ímé terhes is a paráznaság miatt. És monda Júda: Vigyétek ki őt, és égettessék meg.
Mikor pedig kivitetnék, elkülde az ő ipához, mondván: Attól a férfiútól vagyok terhes, akiéi ezek. És mondá: Ismerd meg, kérlek, kié e gyűrű, e zsinór, és e pálca.
És megismeré Júda és monda: Igazabb ő nálamnál, mert bizony nem adám őt az én fiamnak Sélának; de nem ismeré őt Júda többé.
És lőn az ő szűlésének idején, ímé kettősök valának az ő méhében."
Igazán szeretetre méltó kis történet, a Magasságos Jézus Krisztus családfájáról.
Bár igaz, ami igaz: végül családban maradt a dolog! :P
Az, hogy mi morális meg mi nem, közel 100% kultúra függő.
Egy ógörög filozófus tanítvány fiú pl akkor érezhette magát valódi filozófusnak, ha a szintén férfi mestere már felpróbálta.
Akkor most legyen minden gondolkodó passzív homo, mert a görögöknél is így ment.
Amikoris szex csak hátasságban volt, azt te honnan tudod, hogy nem volt azon kívül? Ja nem voltak szennylapok amik közhírré tették.
Amúgy anno 13-14 évesen mentek férjhez a lányok, na találd ki miért! Mert már teherbe estek!!! Tehát volt szex házasság előtt.
Az ember természete szerint nem monogám lány a kultúra ellenére. Lehet sokkal jobb lenne az életünk, ha nem kényszerítené ránk a kultúra a visszafogottságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!