Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Virgofóbia. (Szüzességtől való rettegés) Létezik ilyen betegség?
Az oldalt olvasgatva döbbentem rá, hogy sok férfi sorstársam retteg a szüzességétől. Ez már szerintem egy pszichiátriai betegség, tünetegyüttes. Indokolatlan rettegés a szüzességtől, az ismerkedéskor bevallástól,félelem a megalázástól, férfibecsület rombadőlésétől. Főleg 20-23 év felett kezd egyre durvább tüneteket produkálni.
Akut tünetek: erős szorogás, pánikrohamok a szüzességtől. Félelem a nőkkel való kommunikéciótól, kudarcok sorozata az ismerkedésben. Orrvérzés, reszkető félelem, gyomorgörcs és hasmenés, hányás randik előtt, mi van ha kiderül a dolog. Gyakori elvörösödés.
Krónikus tünetek: depresszió, nőgyűlölet, HOCD, avagy homoszexualitástól való rögeszmés szorongás (mi van ha azért lettem vénszűz mert homokos vagyok?), öngyilkos hajlam, ámokfutásra való hajlam. Állandó frusztráltság, szociofóbia.
Tényleg létezik a virgofóbia, és gyógyítható, mondjuk prostizással.
28F szűz. Minden panaszt produkálva kb a durvákat kivéve.
Mármint "Tényleg létezik és gyógyítható prostizással?" Ez lenne a kérdés.
Szerintem igen, létező kór a szüzességfóbia, és remélhetőleg gyógyítható. Fiatalokbál még pszichiáter segíthet gyógyszerrel és terápiával, idős korban pedig talán a hivatásos.
Te írtad hogy Virgofobia.
Most akkor létezik . Vagy csak te találtad ki a kifejezést.
Szerintem így ebben a formában nem létezik. Inkább csak egy velejárója valami másnak, amiről írtál.
A homoszexualitástól való rettegéssel ebben a formában nem hinném, hogy együtt jár. Én pl. mindenféleképpen határozottan tudom/tudtam, hogy csak és kizárólag a nőkhöz vonzódom. Persze lehet, nem mindenki van ezzel így.
Ha már "virgofóbiáról" beszélünk, én valami mást neveznék el így, pl. akik nem szeretnek a szűz lányokkal "bajlódni", és ez alakul át fóbiává. De ez nem hinném, hogy ilyen fóbia szinten létezik.
Szóval inkább ezt a fogalmat én magam így nem tartanám számon, én nem gondolom, hogy kifejezetten pont a szüzesség a kiváltója annak a tünetegyüttesnek, amiről írsz. Ez az én véleményem legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!