Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szexfuggoseg, nimfo elleni tippek? Pszichologussal valakinek mar sikerult kigyogyulnia? 24N
"A nimfomániát kiváltó okok
Jelenleg nem ismert, mi váltja ki a nimfomániát. A szexualitással kapcsolatos betegségek iránti kutatás még relatíve újkeletű, és a tudósok még vizsgálják a lehetséges kiváltó okokat. Feltételezésük szerint ezek között a következők szerepelhetnek:
Az agy rendellenes fejlődése: Egyes betegségek kiváltó oka az agy olyan területeinek rendellenes fejlődése, mely a szexualitással kapcsolatos. A multiplex sclerózis, epilepszia és a demencia is összefügghet az erotomániával. A Parkinson-kór kezelésére használt, dopamin-gátló gyógyszerek is kiválthatják a betegséget.
Az agyban jelenlévő kémiai anyagok: Az olyan neurotranszmitterek, mint a szerotonin, dopamin, norepinefrin és egyéb, az agyban jelenlévő kémiai anyagok mind fontos szerepet játszanak a szexuális viselkedési szokások kialakításában, így a nimfomániával is kapcsolatba hozhatóak, bár még a pontos működési mechanizmus nem ismert.
Androgének: Ezek a szexhormonok egyaránt megtalálhatóak a nőkben és a férfiakban is. Noha ismert, hogy az androgéneknek fontos szerepük van a szexuális vágy felkeltésében, nem tudjuk, hogyan.
Az agyi keringésben bekövetkezett változás: Egyes kutatók szerint az agyi keringésben bekövetkezett változás okozza a megszállott szexualitást. Ezeknek a változások kellemes fiziológiás reakciókat váltanak ki a szexuális aktus meglétekor, míg kellemetlen tüneteket okoznak mikor az abbamarad."
Nekem nincs ilyen gondom, de első körben hormonális kezelésben gondolkodnék. Úgy tudom katonáknál alkalmazták a brómos teát, hogy visszafojtsák a túlzott szexuális vágyat.
Én járok egy pszichológushoz, igaz, más miatt.
Remek ember és remek szakember, valószínűleg tudna rajtad segíteni, Budapesten: Zuglóban dolgozik és nem dolgozik drágán egyes szakmabeliekhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!