Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért van a férfi szüzességnek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van a férfi szüzességnek, , éretlenség" konnotációja míg a női szüzesség egyfajta erény?

Figyelt kérdés

21 éves szűz srác vagyok.

Azt vettem észre, hogy fiúként sokkal nehezebb a szűz lét ismerkedés közben , mint ugyanez a helyzet lányként.

Szerintem egy csaj ha már felhozza ismerkedéskor a szexet mint témát akkor ott nem gondolom, hogy közömbös a hangulat. Én sosem hazudtam affelől, hogy szűz lennék, büszkén vállaltam legalábbis eddig.

A lányok többsége ha megtudja, hogy szűz vagyok, fokozatosan (mintha nem akarna a lelkembe taposni) eltűnik az életemből. Először egyre kevesebbet beszélünk, utána szinte semmit.

De volt olyan is, aki kerek perec az arcomba vágta, hogy ő szűzzel nem kezd és otthagyott.

Kicsit olyan ez, mint mikor fiatalokat keresnek munkahelyre, de irreálisan sok munkatapasztalattal és persze az interjú után nem töltheti be az állást.

Pedig nem a matekfaktról megyek haza anyucihoz rövidujjú kockás ingben, SZTK keretes szemüvegben, félrenyalt hajjal szandálzokniban. Szerintem ki sem nézik belőlem, hogy szűz vagyok mert úgy gondolom ezek a lányok akkor nem álltak volna szóba velem.

Amíg a fiúknál ez a helyzet, a lányoknál a szüzesség szinte a legnagyobb erény és tisztelet övezi őket a pasik részéről. Ez egy vonzalmi tényező.

Miért van ez? Ebből az következik, hogy hazudjak ha rákérdeznek? Az jelentene áttörést? Azt érzem ez az egyetlen akadály.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2017. aug. 1. 11:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
nekem ha a fiú szűz az hatalmas + pont. :)
2017. aug. 1. 15:03
 12/18 anonim ***** válasza:
50%

Kedves 6-os! Mindig megkülönböztetett figyelemmel olvasom soraidat. Most is az első bekezdés után meg mertem volna esküdni, hogy a "19L" lesz a végén.

A kérdésre röviden. Evolúciós okai vannak. Egy férfi akkor sikeres a fajfenntartásban, ha minél több helyen elszórja a magjait, bízva a nagy számok törvényében. A nő akkor sikeres, ha csak olyan géneknek ad esélyt, melyeknek hordozója bebizonyította, hogy alkalmas a szaporodásra. Azaz meg tudta hódítani, szerelembe tudta ejteni a nőt.

Ezt a törvényszerűséget átvették a vallások, s később a hagyományok is. És bár sajnos egyre halványabban, még ma is megtalálható.

2017. aug. 2. 16:46
 13/18 anonim ***** válasza:

Bocsi, az előbb az idő rövidsége miatt nem fejtettem ki a 6-osnak szóló üzenetemet.

Szóval, kedvesem, neked meg kellene adni a nevedet a válaszok alatt. 19 éves korodat messze túlszárnyaló életbölcsességnek vagy a birtokában, remek gondolataid vannak, és ezeket meg is tudod fogalmazni. Sokaknak sok mindent taníthatnál ezen az oldalon, ha nem rejtőznél névtelenség mögé. Ahhoz, hogy méltó legyél a figyelemre, ahhoz, hogy igazán hiteles legyél, vállalni kéne a kilétedet.

2017. aug. 2. 17:04
 14/18 anonim ***** válasza:
Előadásmód kérdése is, de alapvetően nem kell az orrukra kötni.
2017. aug. 2. 17:19
 15/18 anonim ***** válasza:

#Miquel - a 6#-os vàlaszoló vagyok. A nevem mindig látszik. Másoknak tanácsot adni nem igazán tudok, csak a véleményemet mondom el. Amúgy a való életben inkább hallgató vagyok mintsem tanácsadó - vagy aki megosztja màsokkal a mélyebb gondolatait. Én másoktól tanulnék szívesen, olyan ember véleménye, világ nézete érdekel akire felkapom a fejem tényleg érdekel amit mond.

19/L

2017. aug. 2. 17:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha vallásos vagy, vagy az 1800-as évekbeli az értékrended:erény. Ha most élsz, rgy tulajdonság. Sejteni az értékrended ebből. Pozitív, mert van akinek értékrenjebsincs.
2017. aug. 9. 21:28
 17/18 anonim ***** válasza:
Lehet valaki röhögni fog, valaki dicsérni, de nekem 4éve van barátom 1éve lakunk együtt! Roma lány vagyok!! s büszke magamra, s a szüleim is! 21éves voltam mikor el vesztettem a szükségem ! A párom 3évet várt rám! Azóta is persze vele vagyok, s már babát várunk! De, volt olyan pasi a közelemben aki teljesen megriadt ha ki mondtam h szűz vagyok! Volt aki azt mondta h "ez igen, szép nevelés"! Suliban, gímiben cikiztek a lányok mert még nem lettem kilukasztva mint ők akkor gáznak érzetem! De most...büszkén mesélek róla! 22/N
2017. nov. 21. 13:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem eléggé eltér a véleményem erről a témáról. Éretlenség? Az elég sok mindenen mérhető, csak nem a szüzességen. Ha én javítok mindent a lakásban, ha elromlik, én intézek mindent, ezen kívül a második doktorimra készülök, de még nem feküdtem le nővel, akkor éretlenebb vagyok ahhoz képest, aki már lefeküdt egy lánnyal, de se saját fizetése, se nem tud mit tenni, ha valami probléma lép fel a lakásban, se semmi? Na, ez itt a probléma. És azok a buta lányok, akik emiatt leráznak egy férfit, nem gondolnak bele, hogy egyébként milyen értékei vannak annak a férfinak. Ez a felszínesség, kérem! Biztos sokra mennek, ha összejönnek egy nem szűz fiúval, aki nem tud mihez kezdeni, ha a kocsival lerobbannak a semmi közepén.
2017. nov. 21. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!