Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az az orgazmus? :D Mit válaszoljak a 11 éves lányomnak?
Tegnap azzal a kérdéssel jött haza napközis táborból az ötödikes lányom, hogy magyarázzam el neki, mi az az orgazmus. Elég nyitott, liberális szülőnek tartom magamat, de a válasz átgondolásához időt kértem :D
Szerintetek mit mondjak neki? Hogyan magyarázzam el? :)
"Ha így nézzük, pont a te "mondj neki el mindent" válaszod a bullshit"
Szerintem nem, de ha az is, akkor is nagy különbség, ha valaki egy 11 évesnek ködösít vagy hogy egy felnőttnek.
Most írjam le, hogy mi az a "minden"? Hát, az ember szaporodása. A szerelem. A szex. A párkapcsolat. Az, hogy egy férfi (azaz esetében egy fiú) miben más egy lányhoz képest. Hogy a fiúknak bele van kódolva a dugás az egész lényükbe, így esélyes, hogy azt fogják tőle is akarni, főleg fiatalon, ne számítson erre és ne dőljön be. Hogy a szexben és a párkapcsolatban semmi nem kötelező és ha valaki erőltet valamit, akkor azt nem szabad hagyni.
Franc tudja, sosem csináltam, át kellene gondolni.
"Könyvet meg csak olyant adok a kezébe, amit előtte én is olvastam. :-)"
Aha, és? Nem tudsz olvasni vagy mi? :) Hát nyilván olvasd el előtte, vagy legalábbis lapozd át. Utána olvashatjátok együtt is, akkor egyből tudsz neki válaszolni, ha van kérdése.
Kérdés:
- Hogy mondjam el a lányomnak az IGAZAT, úgy, hogy ő is értse??
Válasz:
- Ne ködösíts! Mondd el az igazat!!!
ööö... jóvanakkó
A könyvet meg, ha elolvastam, és benne van a válasz, onnantól köszi, elmondom neki én. Ha nincs, akkor meg ugyebár ismét bullshit. Na mindegy, köszi mindenesetre.
Kedves kérdező! Nem láttam hogy írták volna-e előttem, de nekem a kérdéseddel kapcsolatban egyből az jutott az eszembe, hogy mivel 11-évesen még nagyon fiatal ezért nemnagyon kéne neki úgy előadni az orgazmus magyarázatát hogy az huuuuhh menyire fantasztikus érzés, mert akkor lehet annyira kíváncsi hogy idő előtt "érezni" akarja!
Jól gondold meg mit válaszolsz neki! Szerintem a jól bevált: majd ha szeretsz valakit annyira hogy hozzámenj feleségül és szeretnétek kisbabát akkor ha együtt lesztek a szerelmetek legmagasabb csúcspontja az orgazmus ami egy leírhatatlan érzés és semmivel sem összetévesztendő, amikor a teste beleremeg a gyönyörbe! Na én kb így írnám le és ezzel is jelezve hogy nem Balázskával kell lefeküdnie a bokorba hogy legyen orgazmusa!
kovpet
Ember te nagyon egyszerű vagy.
Egy szülőnek kínos a gyerekével beszélni valamiről? Akkor ott súlyos bizalmi problémák vannak. Egy ilyen kijelentéssel eléred a gyereknél, hogy ne akarjon veled mindent megosztani elkezdje szűrni az átadott infókat, és kiépüljön egy kis bizalmatlanság ami egyes témákra korlátozódik. Látszik, hogy nincs gyereked, mert akkor tudnád, hogy ez mekkora érték, ha a gyerek így bízik a szülőjében.
Egyébként meg az orgazmust nehéz leírni. Most mit csináljon szegény apja? Adjon neki verset ami még cirádásabban fogalmazza meg, vagy mutasson egy festményt ami az orgazmust akarja bemutatni?
Mégis, hogyan mondjon el mindent? Elkezdheted magyarázni, hogy a makkban, meg a csiklóban található idegvégződések közvetítette inger hatására az agyban, hogyan alakul ki, de az érzést magát nem lehet egzakt módon leírni. Vagy esetleg nyalja ki a lányát, hogy megtapasztalhassa? Mert lassan, ez a mondj el mindent erre kezd hajazni!
Inkább ne segíts, mert baromságokat írsz.
#25: A legtöbb tini 10-12 éves kora körül már maszturbál. A fiúk kicsit előbb fedezik fel általában, mint a lányok. Én 5 évesen kezdtem, és elég hamar megtapasztaltam az orgazmust. Igaz fingom nem volt róla, mi az, csak azt, hogy nagyon jó, és szeretem. De hallottam ismerőstől, hogy az óvodás lánya már csinálja. Felfedezte, hogy jó, annyit kellett vele beszélni erről, hogy ez olyan dolog amit nem közönség előtt kéne csinálnia, azaz ne a családi közös esti tévézés közben lovagolja már meg a fotel karfáját, hanem egyedül, mint a WC-zést. Kis csaj felfogta, nem érezte cikinek, biztos, hogy csinálja, de azt már egyedül. És azóta már tudja mi az a szex, egyszer nyitott már rá a szülőkre, és minden megrökönyödés nélkül annyi kommentet fűzött hozzá 7 évesen, hogy: A szex nem olyan amit a szobátokban kéne csinálni?
Mivel a fürdőben történt és nem zárták be az ajtót.
A gyerek lehet, hogy kicsi, de nem hülye, hogy mindent mesébe kelljen neki bújtatni.
Szerintem nagyon félreértettetek valamit, pont nem azt mondtam, amit a számba akartok adni.
Melyik mondatom sikerült olyan rosszul, hogy épp az ellenkezőjét értitek bele mint amit mondani akartam?
Pl ezt az igazas részt is nekem tulajdonítjátok, holott azt nem is én mondtam.
Valami nagyon mellé ment, én épp azt ajánlottam a kérdezőnek, hogy beszéljen őszintén és ne szúrja ki a szemét szegény kíváncsi gyereknek egy ilyen "érzéskavalkádos" mellébeszéléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!