Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ha szenvedélyesen szeretünk valakit, az nem
önző dolog?
Pedig ez a szerelem... Csak olyan világot élünk ahol már senki nem tudja fenntartani...
2017. máj. 30. 15:46
2/11 A kérdező kommentje:
Szerintem eleve fentarthatatlan, mivel egy átmeneti állapot. Utat nyit nagyobb dolgoknak, de mi azt hisszük ez a cél pedig ez csak egy eszköz.
Nem ez a szerelem és ez nem is szeretet. Legalább is nem emberi szeretet.
Ez a szeretet olyan, mint ahogyan egy finom ételt szeretsz.
Szeretem a csirke combot, ha jól van megcsinálva.
Szeretem, ha jó fűszeres és ropogós a bőre.
Látod? Mindig ott van egy "ha". Ez a feltételes szeretet.
Kár, hogy nincs erre külön szavunk, de nagyon más a kettő.
A kisajátítás, féltékenység az egó terméke. Valójában önmagadat, a saját helyzeted félted ilyenkor.
2017. máj. 30. 15:55
4/11 A kérdező kommentje:
Igen a szerelem ez a fajta szeretet, viszont a testvériség és a barátság, valahogy sokkal működőképesebb.
Nem. Ezt határozottan visszautasítom. Ennek távolról sincs köze a szerelemhez, és szánlak titeket, ha ezt még soha nem tapasztaltátok meg.
2017. máj. 30. 16:02
6/11 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem, akkor a szerelmeid során, te mindég azt akartad hogy a párodnak a legjobb legyen és soha nem kartad kisajátítani?
Azért, mert lehet 20 testvéred és barátod is. De a szerelem NEM szeretet. És igen, önző, birtokló, féltékeny érzés. Egyszerű biológiai okból: hogy az az egy utód, aki megfogan, a legjobb géneket kapja, attól, akit erre kiválasztottál.
Jó esetben ez a lángolás átalakul mély szeretetté, vonzalommá, tiszteletté, stb. És lám: évtizedekig működik. De: csak addig amíg bíztok a másikban, és hűséges.
2017. máj. 30. 16:06
Nehéz kérdés ez. Hosszú filozófiai fejtegetést igényelhetne. De nem értek egyet a kérdezővel. Ha szerelmes vagy akkor nem lehetsz önző, kisajátítani valakit az önzőség. Úgy kell szeretni (minden tulajdonságával együtt) a párod, ahogy van. A féltékenység a kishitűség jele. A szerelem egy ösztön érzés, de hogy megtöltsd tartalommal, ahhoz már tudatosság kell. S a tartalom ebben az esetben az önzés, kisajátítás, féltékenykedés elengedése. Be kell látni, hogy ezek mind hátráltatják a kapcsolatot.
2017. máj. 30. 16:13
9/11 A kérdező kommentje:
7. Oké ezt értem és amit mondasz az helytálló is, csak nem ma hanem a 18. sz-ban. Amikor tényleg az a helyzet állt fenn, hogy ha a két szülő nem marad hűséges egymáshoz akkor a gyerek és valószínüleg ők is éhen halnak, vagy a férfi más gyerekét neveli fel. Ennek ma már nincs funkciója, mivel van genetikai vizsgálat, fogamzás gátlás és megfelelő anyigi feltételek. Így maradt a merő önzés.
10/11 A kérdező kommentje:
8. Igen én is úgy érzem, hogy tudatosság kell az élhető kapcsolathoz. Egy idő után muszály elengedni a szenvedélyt, a tüzet, mert élhetetlenné vállik a két ember közötti viszony. Amikor vakibe nem szerelmes vagyok, már nem szeretem szenvedélyesen, hanem úgy szeretem, mint a testvérem, az szerintem egy magasztosabb érzés és nem mellesleg sokkal élhetőbb. Csak ugye az a probléma ha sokan átkerülnek ebbe az állapotba azt hiszok baj van és szakítank, mert ugye lveszett a tűz.
Kapcsolódó kérdések: