Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért van mindenki olyan...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van mindenki olyan rögeszmésen elfoglalva az emberek külsőjével?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, mindenki válasszon magának olyan párt akit vonzónak talál, de ami manapság megy az már túlzás. Nyíltan elemezgetik az embert, ha szarul néz ki kiröhögik, ha jól néz ki akkor feldicsérik, szóval aszerint megy a kategorizálás, hogyan néz ki valaki. Hogy lehetnek az emberek ennyire ostobák? Ha nem néz ki jól, már csak egy értéktelen selejt?

A médiában is folyton csak a jó külsejű embereket nyomják le a torkunkon szakadatlanul, hogy már hányingere van az embernek ettől a külsőre való fókuszálástól.

Ismétlem, mindenki válasszon magának olyan párt akihez vonzódik és tartsa meg magának a döntése indoklását, de ne menjen ennél tovább a külső feldicsőítése illetve leszólása, ne kategorizáljanak be embereket ez alapján.

Hányingerkeltő mekkora jelentőséget tulajdonítanak manapság a külsőnek...mintha az lenne az emberi evolúció nagy megvalósítása. Az intelligencia az evolúció sikertörténete nem a szépség, nem a szép emberek vitték előre a társadalmat, nem ők találtak fel új technológiákat, mégis ők vannak felmagasztalva mindenhol. Pedig ők csak vannak, és semmi több.

UI. Kérlek óvakodjatok gyagyás módjára megvádolni azzal, hogy csupán az irigység beszél belőlem.

2017. ápr. 14. 15:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ismét egy általánosítós kérdés...

A médiában mindig is a szép emberek voltak a sztárok, akár tetszik, akár nem. 1-2 ulrtatehetséges, de nem igazán szép ember van, aki szerepel. Pl.arckrémet eladni nyilvánvaló, hogy szép nőkkel lehet, ahogy fogkrémet sem egy rohadt fogú egyénnel fognak reklámozni.

A világ ilyen, a saját értékrended meg te alakítod. Nem, nem csak ők vannak, ott vannak a környezetdben az átlagos, de normális gondolkodású emberek. Ha van elég önbizalmad, kiforrott személyiséget, ez cseppet sem fog zavarni.

Az meg hülyeség, már ne is haragudj, hogy a nőknek Johnny Depp, meg Justin Bieber kell. Mindkettőtől feláll a nemlétező szőr a hátamon.

2017. ápr. 14. 16:33
 12/22 anonim ***** válasza:
Ádzseszkóó tuszéj á lávjúú
2017. ápr. 14. 16:40
 13/22 anonim ***** válasza:

Inkább naív kérdés ( is). Igen a mai média, reklám, társadalom ilyen...de ez is átmeneti, mindig változik.

És igen, nem szabad generálisan nézni, valóban van ilyen nem kívánt tendecia, de bőven vannak kivételek is....

2017. ápr. 14. 16:41
 14/22 A kérdező kommentje:

11

Igen csak ez a fajta tevékenykedése a médiának meg más felületeknek csak oda vezet, hogy egyre jobban megerősíti a szebb külsejű embereket abban, hogy ők mások felett állnak és többet érnek és viselkedésükkel is ezt fogják éreztetni, gyakran egyértelműen tiszteletlenül bánva az ő "szintjüket" meg nem ütő emberekkel. Ráadásul a belső értékeket ezek a személyek el is hanyagolják és rendszerint bunkók, faragatlanok és műveletlenek (tisztelet a kivételnek)

Ezzel szemben a nem szép emberekre pont ellentétes hatással van, meggyőzik abban őket, hogy nem elég jók, nem elég értékesek és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy önbizalomhiányosak legyenek és frusztráltak. Nyilván van példa amikor erős az önbizalom ennek ellenére is, de ez inkább a kivétel, nem maga a szabály.

Szóval rengeteg konfliktust eredményezhet. A szépek lenézek a nem szépeket (vagy legalábbis kevesebbnek tartják őket tudat alatt), a nem szépek pedig emiatt titkon gyűlölik őket és frusztráltak is egyben amiért nem néznek ki hasonlóan. Az egymás nem tisztelése illetve gyűlölete a külsőségek miatt az semmiben nem különbözik mint egymás gyűlölete a faji különbözőségek miatt. Azt pedig láthattuk, hogy másság (faji) milyen emberi magatartásokhoz vezetett az elmúlt évszázadok során.

A szépség - nem szépség kultusz is egy olyan másságot próbál felállítani ami konfliktusokhoz vezethet, még ha nem feltétlen fegyveres konfliktusra kell is gondolni.

Ezt orvosolni úgy lehetne, hogy a reklámokba olykor átlagos külsejű embereket is szerepeltetnek. Divatbemutatókon átlagosak, teltebbek is öltsenek magukra ruhát. Elő kell mozdítani a diverzitást és elfogadni is azt!

2017. ápr. 14. 16:56
 15/22 anonim ***** válasza:

"

Ezt orvosolni úgy lehetne, hogy a reklámokba olykor átlagos külsejű embereket is szerepeltetnek. Divatbemutatókon átlagosak, teltebbek is öltsenek magukra ruhát. Elő kell mozdítani a diverzitást és elfogadni is azt!"

Ez pedig mind így van, vannak kövér modellek és vannak olyan reklámok ahol átlagos emberek vannak. És rengeteg nem szép/jóképű híresség is van, csak ki kellett építeni neki egy "stílust" (pl. Ed Sheeran).

2017. ápr. 14. 17:03
 16/22 A kérdező kommentje:

15

Ez általánosan így van, vagy elvétve lehet látni?

2017. ápr. 14. 17:06
 17/22 anonim ***** válasza:
A 11-es vagyok. Miért szülne ez konfliktust, vagy miért vezetne önbizalomhiányhoz. Ha egészséges a személyiséged, stabil az értékrended, marhára nem fog tudni senki arról meggyőzni, hogy mivel nem vagy szép, ettől étréktelen is vagy. Fiatal kromban szép voltam, de önmagában ezt nem tekintettem értéknek, hiszen erről genetika tehet, én max. annyit tudok tenni, hogy még jobban kihangsúlyozom. Mostmár nem számítok szépnek, mert molett lettem, de nagyon nem tudnak arról meggyőzni, hogy értéktelen, meg rossz lennék emiatt, mivel vannak egyéb értékeim. Aki emiatt lenéz, nagyon le tudom sajnálni.
2017. ápr. 14. 17:12
 18/22 anonim ***** válasza:
A média nyomja a szép embereket,ez tény.De régen is ugyanaz volt,mint ma.Most is vannak olyanok,akik pusztán külső alapján ítélnek,és mindig is voltak.Én emberek között dolgozom,egy nagy rendelőben.Vannak feltűnően szépek,és feltűnően csúnyák is.Én férfi vagyok,van olyan női kollégám,aki 10-es skálán mozog,minden férfi csorgatja a nyálát ha meglátja,és tény,hogy vannak olyan nyalizós balekok,akik csak emiatt kinyalják a...de a nő mégsem beképzelt,nem ítélkezik külső alapján,pedig megtehetné,hogy lenézi a csúnyábbakat.Ha valaki kicseszik vele,azzal ő is olyan,de az lehet bárki,nem szépségtől,vagy csúnyaságtól függ.Van olyan,aki csúnya,és sokan nem szeretik,de nem a külseje miatt,hanem,mert irritáló a stílusa.És ugyanilyen van szépben is,kötekszik,összeférhetetlen,kevesen nézik el neki csak azért,mert szép.
2017. ápr. 14. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:

A hetes kommentednél jöttem rá, hogy csak egy újabb átkozott, ronda pasi vagy a gyakorin.

Még jó, hogy nem a kövéreket istenítjük a mai napig, mivel szerencsére fejlődik az orvostudomány, és ma már tudjuk, hogy rengeteg betegség származhat belőle. Az egészségtelen ember pedig nem vonzó. Ezt a média felnagyította, de nem az talàlta ki.

Művelődj már egy kicsit, ha már jó külsővel nem áldott meg a sors!

2017. ápr. 14. 21:23
 20/22 A kérdező kommentje:

19

Hát neked is hatalmas lehet a műveltséged ha abból a hozzászólásból ilyen messzemenő következtetéseket vontál le. Ha nem lennél ennyire ostoba, még azt is mondhatnám, hogy ni...ez a személy csak erősíti a felvetésem. De olyan szinten agyhalott vagy, hogy a véleményed egyszerűen haszontalan.

2017. ápr. 14. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!