Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy nem akarok feltétlenül kapcsolatot? 26/L
Mindenki ezzel van elfoglalva, a családom, barátaim is állandóan ezzel nyúznak, pedig én nem vágyom annyira se a szexre, se kapcsolatra. Igaz, nem is volt még egyik sem, de nem azért mert egyáltalán nem akarok. Szeretnék, de nem sok olyan fiú volt eddig, aki igazán megtetszett, velük pedig nem jött össze semmi.
Mások meg kétségbeesetten ugranak egyik kapcsolatból a másikba, szerintem sokszor nem is szeretik igazán a másikat. Elrontott házasságot is eleget láttam már, kinek hiányzik ez?
Mért baj, ha jól megvagyok egyedül, és csak akkor akarok kapcsolatot, ha az tényleg jelent valamit?
#40:
Kedves, te a szókimondást összetéveszted a bunkósággal. Most ezt úgyis le fogod söpörni, pedig ezen az egy mondaton, ha máson nem is, nagyon el kéne gondolkodnod. Komolyan!
Őszinteség az, amikor elmondod, amit gondolsz, anélkül, hogy megbántanál másokat. Bunkóság az, amikor nem érdekel, hogy másoknak is vannak érzései.
Írtál egy csomó olyan dolgot, amire nem reagálok, mert ha mindent rendesen végigolvastál volna, akkor tudnád, hogy olyanokat írsz, ami teljesen téves, vagy amiket én nem is állítottam.
Abban igazad van, hogy azért születtem meg, hogy éljek. Az már a te problémád, hogy azt hiszed, az élet csak egyféle lehet.
Soha nem mondtam, hogy egyáltalán nem akarok kapcsolatot. Arról viszont én nem tehetek, hogy soha nem volt annyi önállóságod, hogy megtapasztald, van sokféle jó érzés az életben, kapcsolaton kívül is.
De leírom még egyszer, nehogy megint előhozd: NEM mondtam, hogy nem akarok kapcsolatot, csak azt, hogy jelenleg nem látok olyat, akivel akarnék.
Igazából az utolsó pár mondatod mutatja meg mennyire hibás az értékrended, amit annyi más felszínes ember is követ. Megítéled az embereket a szocializációs képességeik alapján, lenézed őket, mert nem teljesítenek elvárásokat, nem fogadod el, hogy ettől még lehetnek értékes emberek.
Pedig nálad biztosan értékesebbek, hiszen ezzel az "értékrendeddel", és ahogy ezt közölted, ezt bebizonyítottad.
A barátodnak részvétem. Szomorú, mikor valaki annyira függ mások véleményétől, hogy nem tudja magát elfogadni a hibáival együtt.
Nem tudom, el tudsz-e képzelni egy 30 éves taoista szerzetest, akinek sosem volt barátnője, sosem volt nővel, mégis boldogabb, mint a legtöbb ember, mert talált valamit az életben, ami fontos neki.
Lehet, hogy te nem tudod elképzelni, de van ilyen is.
A világban az lenne a szép elvileg, hogy végtelenül gazdag. Sokféle lehetőség van, sokféle élet.
Mégis vannak olyan emberek, mint te, akik úgy gondolják csak egyféle módon lehet élni, csak az vezet boldogsághoz, és megpróbálnak mindenkit ugyanarra terelgetni. Ez borzasztó lehangoló.
Ha az emberek nem félnének annyira a hibáiktól, jobban el tudnák fogadni magukat, és felismernék, hogy az élet sokkal szebb és tartalmasabb, mint ahogy azt az átlag hirdeti, sokkal kevesebb boldogtalan ember lenne szerintem.
Ezért haragszom az olyan "térítőkre", mint te.
#42:
Érdekes, amit írtál.
Én is elgondolkodom néha, hogy mi történne, ha valahogy megszűnne a tévé és a fősodorbeli filmek, sorozatok, portálok. Mondjuk egy-két száz évre.
Szerintem sokkal szabadabb, gondolkodni sokkal jobban képes generációk lépnének a maiak helyébe.
#1 .... ...
Szerintem nem lépne senki senkinek a helyébe. Ne felejtsd el, hogy a mainstream média azért létezhet, mert igény van rá. A felszínes emberek kedvenc témája mindig a többi ember viselkedése lesz...
Alapvetően növelni kéne az átlagos intelligencia szintjét, oktatni normálisan az embereket, de ez hosszú téma...
De végül is kérdező, most minden eddig elhangzott érv és ellenérv, vita és eszmecsere után:
Mi az a kérdés, amire a választ keresed? Mert már bazi sok mindenre kitértünk... :D
#45:
Hát arra, hogy ha az emberek olyan végtelenül boldogok a párkapcsolataikban, az életükben, akkor miért mindig máséval foglalkoznak? :)
Nekem nem jutna eszembe a helyükben, mint ahogy nem is jut.
Komolyan szerinted boldogok? Gyors statisztika a volt sulim arányai alapján:
26-ból 2 embernek nem voltak elválva a szülei.
Ez 92%-os válási arány...
Ajánlom ezt a videót (5 perces kb.): https://www.youtube.com/watch?v=jltM5qYn25w
A bunko vagyok.
Teljesen menthetetlen vagy. Sertodekeny, hisztis, makacs. Szerinted egy kapcsolat kizarja azt, h olyan dolgokkal foglalkozz eletedben amik akar nagyon boldogga tesznek? Semmi koze a kettonek egymashoz. A szerzetes peldanal azert remelem erzed, hogy enyhen szelsoseges.
A kommunikaciod eleg gyenge, nem figyelsz arra amit irok. Mindig csak keresel vmit, amibe kapaszkodni tudsz, h leszolj. Televizio tema.. Hogy jon ide. Mellesleg nem nezek tevet, egyet ertek vele, h a szenny omlik belole. Amig Te ezt tartod szem elott:
vilag a hulye, az emberek tartanak rossz iranyba, a ffiak nagy resze hazug, a kapcsolatok felszinesek..addig nem tudsz sztem fejlodni.
Ebben kulonbozunk, hogy egyet ertek Veled mindebben, csak engem ez egyaltalan nem erdekel. Ilyen a vilag, ebben kell elnem, viszont attol meg en iranyitom az eletem. Kit erdekel, h masnak vacak a kapcsolata?! Nekem ezert ne legyen? :)) Ezt gondold mar at..
A baratom akit irtal.. Mikor rossz periodusaban van, pont ilyen onfeju, mint Te. Ha osszeszedi magat, utana belatobb es atgondolja, kivulrol is nezi a dolgokat.
Engem tartasz felszinesnek, viszont eddig semmit sem olvastam Toled, ami ne lenne az...
Mi az ami Neked fontos? Ami szted fontos? Mi a celod, celjaid? Tudsz fejlodni, kezelni a problemaid (pl. h szuleid ezzel nyaggatnak)?
Ha itt kerdezoskodsz, az arra utal, h nem tudod kezelni. Treningeken gondolkodtal? Mik a gyengesegeid es azokon hogyan tudnal valtoztatni? Vagy Neked csak az a fontos, hogy el legyel sajat magadban azt mondogatva, hogy mindenki hulye csak en vagyok aki jol latja a helyzetet/helikopter? :)
Tudod mit, bunko vagyok.. Igazad van. Nekem is vannak gyengesegeim, egyik kozuluk ez. De ha nem latod az iromanyaimban a segito szandekot akkor vak vagy. Nem akarlak megteriteni. En is makacs vagyok es zavar, h nem irod azt, h lehet nemi igazsag masok gondolataiban :) Azt gondolom, ha tobben jelzik felenk, hogy nem biztos, hogy jol latunk egy szituaciot, akkor erdemes megallni es tavolabbrol szemlelni es elgondolkodni. Aztan lehet megis csak nekunk lesz igazunk, de azert na.. :)
En azt vallom, hogy az emberek hazudnak, onzoek..a vilag amiben elunk egy hanyadek sokszor. De a jora kell pont ezert fokuszalni.
Oke, ertettem, akarsz kapcsolatot, de csak majd a megfelelovel. A dolgok sokkal jobban mukodnek, ha teszunk erte. Szoval proaktivabban erdemes hozza allni.
Szerintem a szerelem, szeretet olyan sokat tud hozza tenni az eletunkhoz, mint keves mas..
Lehet csak 31 vagyok, de tudom, hogy tobbet eltem meg, mint egy atlag ember. Ezert az elozo mondatom teljesen oszinten igy gondolom.
Az meg h masok kinlodnak, meg gyokerek, meg ejjelnappal budapestig er fel az agyuk, ez nem relevans, sot lenyegtelen. A sajat eletunk eljuk..
Ugy erzed rosszat akarok? Hit terito vagyok? Kotozkodom? Hazudok? Buta vagyok?
Vagy csak beszelgetni probalok most?
#47:
Jesszus, ez sokkal rosszabb, mint amit gondoltam. Azt én is látom magam körül, mennyire nem működik a legtöbb kapcsolat, de hogy ennyire... :(
#48:
A barátod, akit írtál, egyre szimpatikusabb.
Önfejűségnek nevezik azt, amikor saját akaratod van. Ez sok embernek nem tetszik.
A legtöbben már tinikorban lázadnak, én akkor túlságosan szabálykövető, rendes lány voltam. Tökéletes recept a rossz élethez.
Ma már önfejű vagyok, makacs és hisztis, lehet, viszont az biztos, hogy nem fogja senki megmondani, hogyan éljek, vagy mi nekem a jó.
Remélem, a barátod is rájön, hogy nem lehet más, mint aki.
Tréningeken nem gondolkodtam soha. Olyanok, mint egy ovis csoportfoglalkozás. Szerintem mindenkinek van annyi esze magától is, hogy elboldoguljon az életben.
A gyengeségeimen nem akarok változtatni. Az is én vagyok. Más emberekben is szeretem a hibákat. Attól szimpatikusak.
Szerintem te is sokkal vonzóbb lennél, ha nem akarnál tökéletes lenni, megtanulnál együttélni a hibáiddal.
Sokkal jobb érzés, hidd el.
Egyébként mindenki hülye, én is. Ezért nem szabad másra hallgatni. Mert én vagyok az egyetlen hülye, aki viszont tudja azt, hogy mi van a fejemben. Ráadásul a következményeket is én viselem, tehát egyedül nekem szabad döntenem a saját dolgaimról.
Ahogy a tieidről meg neked.
Szerintem a világ nem olyan rossz, mint ahogy lefested, és az emberek sem. Csak túlságosan félnek önmaguk lenni.
Én is sokra értékelem a szeretetet, ezért barátkozok, ismerkedek csak olyanokkal, akiken azt látom, hogy képesek ezt értékelni.
Ez nem teszi könnyűvé az életet, viszont tartalmassá igen.
A hisztis voltam. :)
Na, ezt most mar legalabb mosolyogva olvastam, talan mindketten higgadtunk :D
Mindenki torekedjen arra, hogy jol erezze magat es boldog legyen, ennyi a lenyeg ;) :)
Joejt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!