Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 70-es 80-as években (Magyarországon) milyen volt a szexuális kultúra a fiatalok körében?
Én úgy gondolom,hogy sokkal visszafogottabbak/konzervatívabbak voltak a párok.Nálunk nem voltak olyan mozgalmak,mint pl Amerikában a hippimozgalom,ami a szexualitás szabadságát hirdette volna.Bár ettől még biztos voltak nagyon aktív/bevállalós párok is,de szerintem sokkal kevesebb,mint most.
Bár én se éltem még akkor,szóval én is csak a hallottakból tudok gazdálkodni,cáfoljatok meg,ha ti mást hallottatok a szüleitektől/éltetek meg:)
Na, én akkor voltam fiatal, szóval első kézből tudok infót mondani.
A párok akkor is aktívak voltak, lettek volna, a hormonok akkor is tomboltak, de nagy akadály volt a lakáshiány. Akkoriban általában még a fiatal házasok is valamelyik szülő lakásában kezdték az életüket, saját, önálló lakásról nem is álmodhattak jó darabig. Olyan meg, hogy a fiú ott aludjon a barátnőjénél, elképzelhetetlen volt. Ezért aztán úgy oldottuk meg, ahogy, és ahol tudtuk. Ez persze rányomta a bélyegét a szexuális életünkre, mert egy bokorban nem igazán lehetett olyan önfeledten szexelni, mint egy saját kecóban.
Nagyon ellentmondásos korszak volt ez, mert egyfelől már itt volt a szexuális forradalom, ha nem is túl egyszerűen, de hozzá lehetett jutni az első generációs fogamzásgátlókhoz (ami felszabadította a nők szexualitását), másrészt viszont a fejekben még mindig az volt, hogy a szex, főleg házasság előtt valami bűnös, szégyellni való, és megengedhetetlen dolog.
Hirtelen ez ugrott be elsőnek abból a korból, de ha van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!