Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Párom felvetette a párcserés...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom felvetette a párcserés szex ötletét, ti mit szólnátok? Többi lent. Elítélő hozzászólásokat nem kérek.

Figyelt kérdés

Hosszútávú kapcsolatban vagyunk (16 év), voltak hosszabb-rövidebb szexmentes időszakok több okból kifolyólag (pl. betegség, lelki dolgok). A jobb időszakokban is többször visszautasított a párom, hogy nincs kedve, fáradt, késő van, oké megértem, türelmes vagyok. Viszont azt vettem észre, hogy magától nem nagyon kezdeményez, amikor én szeretném, akkor is úgy érzem néha, hogy csak "muszájból". Ez is max havi 1* fordul elő, pedig szeretném többször és ezt mondtam is neki, ami egyébként nem esik jól nekem, mert úgy érzem elhanyagol. Elhiszem, hogy más nőket is megkíván, mert nekem is volt már, hogy én is vágytam más férfira, (pont az elhanyagolás miatt) de megcsalás nem történt egyikünk részéről sem. És nemrég felvetette a párcserés szex ötletét. Azt mondta, hogy szeret és nem lecserélni akar, csak a vágyainknak szeretne teret adni, és hogy nem titokban csinálnánk.

Foglalkoztat a dolog, viszont kicsit kiakadtam rajta, hogy hozzám nem akar nyúlni, de más nőhöz meg igen. (Testalkatra mondhatni nem változtam). Azt mondja, hogy őt nem zavarná, ha velem más férfi szexel. Viszont érzelem nélkül (akár egy vadidegennel) nem tudom tudnék-e odaadó lenni az ágyban. És ez milyen hatással lenne a kapcsolatunkra, amikor szeretjük és megértjük egymást. Nem szívesen osztoznék rajta más nővel, ha utána ugyanúgy nem fog kezdeményezni itthon.

Ilyen esetben ti mit reagálnátok? Vagy én reagálom túl?

Tanácstalan vagyok, mert emiatt nem szeretném felrúgni a kapcsolatot, de már nagyon hiányzik ez a fajta törődés, hogy nőnek érezhessem magam.

tegnapelőtt 10:38
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
#20 De jó ilyet olvasni, örülök nektek, hogy sikerült életet lehelni magatokba. :) Köszönöm, hogy megosztottad.
tegnap 04:21
 22/31 Oldfire ***** válasza:
Egyértelmű, hogy megunt téged . Ha együtt vagyok és szeretek egy nőt nem akarnám, hogy más is megdugja . Te nem egy használati tárgy vagy akit kölcsön lehet adni. De, ha te sem akarod, viszolyogsz tőle,legyél határozott és közöld vele, hogy te nem akarod. Ha nem érti meg, akkor sajnos lapát.
tegnap 05:32
 23/31 anonim ***** válasza:
Hát szerintem meg jót tenne nektek a párcsere, újra meg kívánna téged hidd el,ha azt látná hogy valaki dönget téged, már csak evolúciós reflexbol is meg akarná mutatni hogy ő a Jani, igazából rontani nem nagyon tudna rajta hisz nem is szexeltek
tegnap 06:01
 24/31 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem ez nem javít hanem ront a kapcsolaton. Eleve már a felvetése is problémás.

Az a baj a mai világgal, hogy az emberek felnőnek olyan szempontból, hogy el tudják tartani saját magukat, tudnak felelősséget vállalni (már aki) anyagi természetű kérdésekben, de ami az érzelmi érettségüket illeti az bentragad valahol tinikorban, és kevesen tudnak igazán elköteleződni.

Én ennek az okát ennek az élvhajhász környezetben látom amiben felnőnek az emberek. Mindenki csak az élvezeteket keresi és nem tudják felvállalni a kihívásokat amik nehézséggel járnak, nincsenek hozzászokva, el vannak kényelmesedve.

Ezt már egész fiatalkoromban felismertem, hogy teljesen más mentalitással áll hozzá az átlag az élethez, mint én. Emlékszem beszélteggem egy lánnyal olyan 18-19 évesen és mondta, hogy már egy hete nem szexelt és majd megőrül (felajánlkozott magyarul) én meg erre azt válaszoltam, hogy az nem jó, ha nem tudja megállni, hogy ne szexeljen (magyarul nekem az ellenkezője imponált volna). Mire erre ő: 'Miért kéne megállnom, felnőtt nő vagyok?'

Itt ütközik ki a problémának a lényege, hogy nem ismerik fel az emberek, hogy ha az ösztöneik rabjai, akkor az korlátozza a döntési szabadságukat, hiszen az ösztön gondolkodás nélküli követése magában hordozza a döntés kimenetelét, az ember így nem tudatos, nem szabad, hanem a következmények láncolatában sodródik. Én ezt akkor már értettem, de azt is láttam, hogy felesleges lett volna ezt magyarázni az illetőnek.

Emiatt van az, hogy nem tud elköteleződni a többség, ha pedig elköteleződés nincs egy szilárd talaj amibe az ember kapaszkodik és amin keresztül a kapcsolat stabil tud maradni.

Ezért vannak tele a társkeresők 30-as 40-es emberekkel, akiknek a fele épp megcsalni készül a házastársát, vagy azért van ott mert a házassága törnkement megcsalás miatt.

Az elközeleződés azt jelenti, hogy az ember ezeket a vágyait feladta. Most aki nem tudja megállni, hogy 1-2 hétig ne szexeljen, akkor az hogy a fenébe tud elköteleződni?

Ha valaki komolyan gondol mondjuk egy házasságot annak nem csak az olyan pitiáner dolgokra kell felkészülnie, hogy mi van ha a párja elhízik vagy kopasz lesz és amiatt elcsunyul, hanem mondjuk lebénul, tolószékbe kerül, pelenkázni kell, és lehet hogy nem hónapokig vagy évekig, hanem soha többet nem szexel.

És akkor mit fog csinálni az illető? Eldobja a másikat mint egy használt fogkefét, hogy ehh ez már nem jó semmire. Ez nem párkapcsolat, csak érdekkapcsolat.Gondoljon bele az ilyen ember, hogy fordított helyzetben ez hogyan esne neki, mondjuk mittudom én szenved egy autóbalesetet és kómába kerül 3 évre, majd felébred és azt látja hogy a házastársa elhagyta és 2 gyereke van egy másik embertől. Fasza lehet egy ilyen emberben megbízni, támaszkodni, szívesen rábíznád az életed, nem?

Ha komolyan gondolod a kapcsolatot (16 év alapján feltételezhető) akkor szerintem:

1. Tanulj/Tanuljatok meg uralkodni az ösztöneiteken, ez különbözteti meg az embert az állattól, amelyik csak vakon megy az ösztönei után.

2.Próbáljátok meg megtalálni az okát annak, hogy a kettőtök közt miért gyenge a kémia és lehet-e javtani valahogy rajta (párterápia).

tegnap 07:36
 25/31 anonim ***** válasza:

22 - "Ha együtt vagyok és szeretek egy nőt nem akarnám, hogy más is megdugja Te nem egy használati tárgy vagy akit kölcsön lehet adni"

Csak egy olyan használati tárgy, akit te akarsz egyedül és kizárólagosan BIRTOKOLNI!!!

Viszont én szabad nő vagyok, nem a tulajdonod, és ha nem tudsz/akarsz kielégíteni, akkor majd megteszi más!!!

tegnap 09:47
 26/31 anonim ***** válasza:

24: "1. Tanulj/Tanuljatok meg uralkodni az ösztöneiteken, ez különbözteti meg az embert az állattól, amelyik csak vakon megy az ösztönei után."

Az állat ösztönét a genetika szabályozza: sem a ló, sem az oroszlán, sem a többi állat nem akkor párzik amikor csak akar, hanem ahogy a természet engedi, amikor a nőstény peteérése bekövetkezik!

Ezzel szemben az ember - a Teremtő jóvoltából - bármikor képes párosodni, és nem csak utódnemzés okán! (egyes főemlősök is) A Teremtő megadta az embernek azt az ajándékot, hogy élvezhesse a társkapcsolat/párkapcsolat szexuális gyönyörűségét! Ráadásul korlátlanul!!! Hála a DNS-nek az emberpoligám és biszex. Ez az alapállás az ember esetében!

Ezt akarja korlátozni a túlfetisizált mesterségesen korlátozó monogámia és a heteroszexualitás. Lehet, hogy van aki szemében ez az önkorlátozás hatalmas teljesítmény, de az én felfogásom szerint az ostobaság egy formája. Ha a Teremtő úgy rendelkezett, hogy az ember élvezze az életet, és ennek minden genetikai és biológiai kritériumát biztosította, akkor azzal nem élni gyakorlatilag annyi, mint a Teremtő akaratával szemben ténykedni!

"2.Próbáljátok meg megtalálni az okát annak, hogy a kettőtök közt miért gyenge a kémia és lehet-e javtani valahogy rajta (párterápia)."

A párterápia sk mindenre lehet megoldás, ha lelki közösségben vannak, de a test parancsa mást szokott diktálni!

Mindketten képesek lennének "kikacsintani" a monogámiából, csak nincs hozzá merszük. (még...)

Az ember élete akkor boldog, akkor kerek, ha meg tudja élni a szexualitását. Ha azt korlátok közé szorítják, az egy idő után unalmassá, érdektelenné válik!

tegnap 10:08
 27/31 anonim ***** válasza:

Maximálisan egyetértek az utolsóval. 46f

Csak hogy ne kapjak privátot

tegnap 10:24
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Teremtő ide vagy oda, ha az ember a test parancsának engedelmeskedik akkor elveszti az uralmat az élete felett. Ha a test parancsának engedelmeskednél egész nap zabálnál és a kóros ehízás következtében fellépő cukorbetegség, magasvérnyomás, meg minden ami ezzel jár sokkal nagyobb bajt okozna (illetve sokaknál akiknél nincs önkontroll okoz is) mint az a kellemetlenség mint amit akkor érzel, hogy most nem eheted meg ezt vagy azt az ételt mert már ettél eleget. A kutyát például ezért etetik napi egyszer, mert amúgy bármennyi ételt tehetsz elé nem tudja kontrollálni magát, mindig mindent megeszikés kórosan elhízik (érdemes megfigyeli azokat akikek kövér kutyája van, általában hadilábon állnak az önkontrollal).

Badarság azt hinni, hogy a monogámia csak valami buta divatból kialakult suta tradíció. Azért a monogámia az elterjedt mert evolúciósan ez a sikeresebb mint a többi kapcsolati forma.

Mindent lehet csak tisztában kell lenni a (negatív) következményekkel.

tegnap 10:30
 29/31 Senior Séf ***** válasza:
Ő nem a te párod. Csak valaki, aki melletted teng-leng, míg jobbat nem talál.
tegnap 17:39
 30/31 A kérdező kommentje:
Egyelőre úgy döntöttünk, jegeljük a témát, mert közösen belekezdtünk diétába/életmódváltásba. Később ha már lesz látszatja, meglátjuk, hogy érezzük-e szükségét. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
ma 05:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!