Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Másoknak mi miatt válik...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Másoknak mi miatt válik teherré a szüzesség megléte?

Figyelt kérdés

Tudom, rengeteg ilyen kérdés fellelhető itt, de engem pszichológiai oldalról érdekelne ennek a miértje.

Azt tapasztalom, hogy manapság egyre több fiatal, már a tini kor elején elveszíti a szüzességét,a társadalmi nyomás miatt.

23 éves szűz férfi vagyok, de sosem éreztem tehernek a szüzességet, pedig nyomást kapok én is az ismertségi körömből.

Mitől lesz valaki más, miután ez megtörténik vele, illetve kijelenthetjük lelkileg instabil állapotúnak azokat az embereket, akik társadalmi nyomás hatására veszítik el?

jan. 22. 22:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%
Màs ember tuti nem leszel ezt sajàt bőrömön tapasztaltam. Az ismerkedés ugyanúgy nehéz szàmomra,emberileg is ugyanaz vagyok. Én azt mondom hogy aki a tàrsadalmi nyomàs miatt veszìtì el az egy gyenge emberre vall és szànalmas. Nem màsoknak éled az életed hanem magadnak. Ahhoz baromira senkinek semmi köze hogy akarok e szexelni egyàltalàn vagy sem ebben az életben. Magànügy
jan. 22. 23:54
 2/24 anonim ***** válasza:
83%

Emlékszem hogy a gimis évek alatt cikinek számított ha még valaki szűz volt, de az is cikinek számított ha valaki már nem volt az. Ez egy kényes téma eleve, és túl is van agyalva az egész.

Nőknél ugye a fájdalom is képben van, nem mindegy kivel hogyan hol mikor… de aztán jön az hogy a többiek már átestek rajta, rá lehet erre stresszelni is és akkor már sokan úgy érzik hogy talán jobb csak túllenni rajta, aztán majd jön a szerelem is.

Tiniként tombolnak a hormonok, nem tudunk tőlük rendesen gondolkodni sem, és sokszor más dolgok miatt is óriási a nyomás.

( Az viszont fontos, hogy ha valaki egyáltalán nem képes az intim együttlétre akkor annak ki kell deríteni az okát, mert rengeteg tudatalatti probléma is húzódhat a háttérben. )

De szerintem ez egy ilyen éppen aktuális társadalmi sz@rság csak, a történelem során szinte mindig téma volt a szex, hol szabadon, hol szigorításokkal, hol tabuként kezelve… végtelen a lista. Majd minden érának megvan a testiséggel kapcsolatos túlagyalása.

jan. 23. 02:04
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 30-hoz közel szűz nő vagyok, mert soha nem jött össze a kölcsönös vonzalom/lehetőség (olyanok lettek volna, akikhez nem vonzódtam; akikhez meg igen, nekik én nem kellettem). Ezzel több ismerősöm is van/volt így nagyon sokáig, emiatt szűzek maradtak sokáig. Bennem már olyan gátlások is vannak, hogy sokan hiszik azt, hogy "selejt" vagyok érzelmileg vagy mentálisan, plusz nem akarnak már velem bajlódni. Tehát bőven érzem a társadalmi nyomást, kínos is számomra, hogy ez így alakult, de attól még nem fogok megalkudni és összefeküdni valakivel azért, hogy már ne legyek szűz. És valóban félek mellette a fájdalomtól is.
jan. 23. 03:37
 4/24 A kérdező kommentje:

#1 Teljesen egyet tudok érteni azzal, amit írtál! Én sem gondolom, hogy értékesebb lenne ettől az ember, csak mert "tapasztalt".

#2 Valóban, neked is igazad van!

Talán a végső elkeseredettségtől döntenek sokan úgy, hogy ha már nem jön a szerelem, miért is várjanak az "igazira", akivel mindez megtörténne? Magamból kiindulva, én sosem tudnék csak azért ismerkedni egy lánnyal, hogy végül kihasználjam. Ennél undorítóbb dolog nincs!

#3 Dehogy vagy selejt, erre ne is gondolj! Én személy szerint nagyon tudom becsülni, ha egy nő megtartja magát az igaz szerelmének. El sem tudod képzelni, mennyire nagy érték is ez, egy normális, jól nevelt férfi számára! Becsülendő!

jan. 23. 06:43
 5/24 anonim ***** válasza:
93%

Csak ha haverok ba**ogatnak miatta

Ezert mondtam nekik azt hogy 17 evesen nyaralason dugtam egy csajjal

Amugy mai napig szuz vagyok

jan. 23. 07:12
 6/24 anonim ***** válasza:
87%

Külső nyomás miatt, főleg. Tiniként megesik hogy cikizik egymást amiatt mert valaki szűz, de később is megeshet hogy a barátok és ismerősök ezzel ugratják a másikat ha erre terelődik a téma. Vagy esetleg a család is helyezhet valakire nyomást, az idő múlásával egyre gyakori hogy előjön a barát/barátnő téma, vagy már a gyerekekről beszélnek.

Én 22 évesen vagyok szűz, szimplán csak azért mert nem találtam senkit még akibe beleszerettem volna, vagy lett volna kölcsönös vonzalom. Hercegbe fehér lovon nem igazán hiszek már, szimplán csak annyit szeretnék hogy ha elvesztem a szüzességem akkor az egy párkapcsolatban, viszonzott érzelmekkel történjen. Eddig ez ugye nem sikerült mert senki sem közelített felém, meg én sem érdeklődtem mások iránt.

Barátoktól nem kaptam még ugratást vagy kritikát miatta, általában szokott lenni egy pár perces megrökönyödés azon hogy még nem volt párom, aztán lépünk tovább. A családom mondjuk feszegeti a témát néha, és kérdezgetik hogy na, van-e valaki aki iránt érdeklődök vagy hasonlók. Mondjuk azt is megkaptam már családtagtól hogy amikor annyi idős volt mint én már férjezett volt és a második gyerekét várta...:D Az ilyen összehasonlítgatásokat nem igazán értettem sose. Vannak olyanok akik már 15-16 évesen is terhesek, ez azt jelenti hogy minden hasonló korú tininek ugyanígy kellene tennie? Megfordítva ezt, van aki mittudomén' 32 évesen veszti el, akkor mindenkinek ugyanígy kellene tennie? Mindenki máshogyan és más ütemben éli az életét, szerintem teljesen felesleges másokhoz hasonlítani magunkat ilyen téren. Egyik sem jó vagy rossz, szimplán csak más. Személy szerint én nem találom ezeket annyira "nyomásnak", mert az esetek többségében csak elnevetem magam a helyzet abszurditásán, nem veszem komolyan. Mondjuk ha valaki könnyen befolyásolható akkor megértem hogy könnyebben beleesik ezekbe mert véresen komolyan veszik. De mint ahogy mondták is felettem javarészt a gyengeakaratú emberek lesznek azok akik engednek a legkissebb nyomásra is. Én úgy vagyok vele hogy ez a magánéletem és saját személyes ügyem, másoknak nincs hozzá köze. Engem sem igazán érdekel a barátaim vagy ismerőseim szexuális élete.

jan. 23. 09:33
 7/24 anonim ***** válasza:
44%
Általában a kamaszoknak rendesen működnek a hormonjaik, és emiatt is vágynak rá nagyon.
jan. 23. 12:06
 8/24 A kérdező kommentje:

Nekem is rendesen működnek és működtek is annó a hormonjaim, mégsem lettem "hímringyó" :D

#6 köszönöm a válaszod! Hasonlóképp látom én is a dolgot, mint ahogyan te!

jan. 23. 13:58
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok.

Kérdező, köszönöm, ez kedves tőled. Egyben elnézést az offért, de szeretném leszögezni, hogy nem azért kommenteltem, hogy jöjjenek privátban az ajánlatok vagy támadó, negatív kommentek. Aki ilyesmiket tervezne rám írni, kérem, tartsa meg magának és/vagy higgye el, hogy nem fog meggyőzni arról, hogy komoly ismeretség nélkül bármiben is benne legyek.

jan. 24. 08:22
 10/24 anonim ***** válasza:
59%

Attol fugg

Ha azert szexelsz hogy tul legyel rajta akkor meg rosszul is elsulhet a dolog és meg is banhatod

jan. 24. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!