Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért dominál ennyire a szaporodás ösztöne az emberben?
Minden állatban uralkodik a szaporodási ösztön. Csak mivel az ember már inkább hedonista, mint ösztönlény, nem a gyereknemzés a cél, hanem az élvezet.
Ellentétben az állatvilág nagyobbik részével, ahol bizonyos időközönként utódokat gyártanak. Nem pedig betegebbnél betegebb dolgokat visznek bele a szexuális életükbe
Nem tudom miről beszélsz, mert régebben kevésbé uralkodtak magukom az emberek s nem is védekeztek, tehát több gyerek született.
Minden állatban benne van a szaporodási ösztön. Csak az ember az élvezetre is hajt már
"Ha nem uralkodnánk magunkon akkor már 2000 évvel ezelőtt többen lettünk volna mint most vagyunk."
2000 évvel ezelőtt ehyáltalán nem uralkodott magán az ember, szaporodott nyakló nélkül, mégsem akkor népesedett túl a Föld. Ennek roppant egyszerű oka volt: nem voltak gyógyszerek, oltások, orvoslás, ezért a gyermekhalandóság magas, a várható élettartam alacsony volt. Pestis, spanyolnàtha, stb. teljesen egyensúlyban tartották a populációt. Plusz még a háborúk.
Ugyan, még a dédszüleink idejében is meghalt a tíz gyerekből 6, három lázban 2 valami gyermekbénulásban, a maradék meg szimplán fogyatékosan született és esélytelen volt, hogy felnőjön. De a várható élettartam is alacsonyabb volt, nameg meghaltak az emberek háborúban (első, második vh pl, vagy akármelyik gyarmatosítási háború) betegségebn (láz, kolera, pestisjárvány etc) vagy épp azért mert baromi egészségtelen volt az egész életvitelük. Szóval nem, nem népesítették volna túl a földet.
Amíg nem volt fogamzásgátlás annyi gyereket szültek amennyit lehetett, aztán vagy túlélte az asszony a szülést vagy nem. Hiszen ez még ma sem teljesen veszélytelen. A szaporodás meg az étkezés mellett a legerősebb ösztön, pont azért hogy ne haljunk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!