Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted probléma a nők tárgyiasítása?
Itt több dolog van összemosva.
Tárgyiasítás az, amikor a másikat tárgyként kezeled, amikor nem vagy rá tekintettel, hogy a másik is egy emberi lény, emberi gondolatokkal, érzésekkel, döntésekkel. Ez egy jelenleg is létező probléma, különösen nőket érinti.
Az USÁ-ban elkezdték jóval tágabban értelmezni a tárgyiasítást, lényegében már majdnem minden esetet belefoglal, amikor egy nő olyasmit csinál, ami egy férfinek tetszhet. Ez leginkább csak az emberek (főleg nők) testtel-szexszel kapcsolatos szorongásainak kivetítése másokra, illetve a keresztény kulturális örökség test- és szexfóbiájának tovább élése haladónak tűnő csomagolásban.
"A feministák szerint az. De én izgatónak tartom, ha néha tárgyiasítanak. (Különösen a férjem.)"
Szigorúan véve nem tudod saját magadat tárgyiasítani, nem tudod figyelmen kívül hagyni a saját döntéseidet és gondolataidat. És ha a férjed figyel arra, hogy ne csináljon olyat, amit te nem szeretsz, akkor ő sem tárgyiasít.
A legjobban az zavar hogy felöltöztetik a női játék karaktereket is ezért :D
Én egy szexi félpucér karakterrel akarok azonosulni meg a bőrébe bújni nem egy beöltözött dagi nőébe az már tudom milyen xD
Szégyenteljes az, hogy a nők és férfiak egy része szerint nem probléma.
Amit mondjuk egy-egy szerepjáték során csináltok, az azért másabb. Én pl szeretem, ha a párom szerint csak az övé vagyok. Ez valamilyen szinten tárgyiasítás lehet. Engem akkor zavarna, ha folyamatosan ez lenne a lényeg, hogy ezen csak az övé vagyok, azt csinál velem, amit akar, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!