Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Megéri" nő szempontjából fogamzásgátló tablettát szedni?
Úgy értem tényleg annyit hozzáad, hogy nincs óvszer fent?
Megéri a sok lehetséges mellékhatást, hormonrendszer bezavarását?
3
???
Nekem nem jött be, rendszertelen volt a menstruációm és híztam.
Óvszert viszont nem akartunk használni, úgyhogy megbeszéltük a párommal, hogy ő majd ügyesen időzít és kiveszi időben. Aztán ha nem sikerül, akkor szülők leszünk :D
De ez a "kockázat" csak egy komoly párkapcsolatba fér bele, nyilván.
Nekem megéri, régóta szedem. Mert:
-korábban elviselhetetlenek voltak a görcseim, amin semmi nem segített, erős fájdalomcsillapítók sem
-szó szerint nem tudtam felkelni, hánytam, ment a hasam, néha napokig nem tudtam enni, aludni, csak sírtam
-nagyon sok vér jött
-egyszerűen ehhez kellett igazítanom az adott napokat, kimozdulni sem tudtam
-igen, az is előnyös, hogy kényelmes, és az egyik legbiztonságosabb védekezi módszer (párkapcsolatban)
Nagyon elavult gondolkozás, hogy a fogamzásgátló mindenképpen tönkretesz. Nem igaz, a mai készítmények már nagyon biztonságosak, nem olyanok, mint amikor újdonság volt. Persze ehhez kell egy normális kivizsgálás, és pontosan kell szedni. Így sem való persze mindenkinek, de démonizálni sem kellene már. Nekem hihetetlen volt, hogy megszűntek a problémáim, és kényelmes megoldás is mellé. Rendszeresen megyek orvoshoz, odafigyelek, vállaltam a kockázatokat. De, és ez egy nagy de, ez a nő döntése, mert az ő teste. Ez a “pasinak nem áll gumiban” meg “ha szereted bevállalod” na ezeket ne. Ha a pasinak nem áll gumiban, akkor vele van a baj, ha szeret, akkor megérti azt is, ha nem akarod szedni. Ez a nő felelőssége és döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!