Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez számít fogamzásgátlás szempontjából?
Az lenne a kérdésem, hogy mi számít hasmenésnek?
Az egyszeri laza széklet (azaz kicsit folyós, de zömében darabos is) hasmenésnek számít?
Befolyásolja a fogamzásgátló tabletta felszívódását?
Mikor vetted be és mennyi időre hánytál rá?
Holnap hívd fel a dokit, addig csináljátok popsiba.
Hogy jön ide a hányás?
2 órával utána enyhe hasmenés.
A hasmenés a vizet vonja el a szervezetedből, nem a hormonokat! Nyugi, szerintem semmi nem lesz, ha nem szedsz gyógyszert!
Előző válaszoló: szerintem hasmenésnél ne csinálják popsiba! :D
Kedves első. Nekem ez nagyon nem
Második: köszönöm
A hormonális fogamzásgátlók a vastagbél-traktusból szívódnak fel, ha ott a tápanyag túl gyorsan áthalad (pl. hasmenés miatt), akkor nem tud a hatóanyag kielégítően felszívódni. Ez attól is függ az egyénnek milyenek az emésztési sajátosságai és hogy milyen táplálékot fogyasztott, mikorra kerül az adott bélszakaszba a táplálékkal együtt a tabletta.
Na ennyit a tudományos magyarázatról, közérthetőbben: igen számíthat, ha csak egy gyors rövid hasmenés volt akkor 3-4 napig használj kiegészítő fogamzásgátlást, ha több napig tartott a hasmenés akkor viszont kénytelen leszel a következő levél 8-10. szeméig várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!