Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma osszebujok egy lannyal és akcio elott leborotvaltam a fanszoromet és halottam olyanokat hogy akcio elott nem szabad borotvalkozni ha ez igaz mennyit kell varnom hogy ugy mond biztonsagos legyen a dolog?
Hogy érted, hogy biztonságos? Nagyon sokan borotválják, mi gond lenne ettől??
Valamit félre értettél.
Ha nem aggódsz a nemi úton terjedő betegségektől, akkor semmi gond.
Azért mondják, hogy várni kell, mert a borotválástól sok (mikro)sérülés, apró vérzés keletkezik, és ez táptalaja bizonyos STD-knek.
Ha szerinted a csajnak nincsenek ilyen betegségei, és te sem vagy hordozó, nem lesz baj.
Borotválkozás közben észrevétlenül is felsérted a felső hámréteget, mikrovágásokat ejtesz a bőrödön a borotvapengével. Mivel a bőröd a legelső védelmi határvonal a külvilág ellen, így utat nyithatsz a bőr- és egyéb fertőzéseknek, akár tárgyakról, vagy a másik ember bőréről származnak.
Tehát általános esetben érdemes lehet várni kb egy napot, így vissza tudnak gyógyulni a mikrohegek, ezzel minimalizálva a fertőzés kockázatát. Persze, ha nem teszed ki extra veszélyforrásnak (pl piszkos kézzel fogdosod, stb), akkor nem valószínű, hogy nagy gond lesz, maximum egy kis irritáció.
Alkalmi partner esetében viszont (akiről nem lehet biztosan tudni, hogy nem rendelkezik lappangó/rejtett bőrbetegséggel), is fenn áll és megnő a kockázata annak, hogy a frissen borotvált intimrész az ismeretlen partner bőrével érintkezve átfertőződik.
Sok esetben pl, az óvszer ugyan kiszűri a nemibetegségeket, de a frissen "felsértett" bőrterületen keresztül, a bőr fertőzését okozó kórokozók bejuthatnak a bőr mélyebb régeibe, utána a véráramba is.
Lényegében: nagy gond nem lehet, ha frissen borotválkozol szex előtt odalent, de érdemes óvni azt a részt addig is, illetve el kell kerülni a kétes partnerrel való nemi kontaktust.
" halottam ".
Drága jóisten, meghalt??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!