Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, a húgom azt hiszem butaságra készül, mit csináljak? L21
Röviden a story, a húgom aki 17 furán viselkedik, nagyon sokat lóg a két fiú haverjával és alig van barátnője. A húgom és a fiúk is kicsit alter arcok, eljárnak együtt gördeszkázni, nem az a tipikus 17 éves "kislány".
Elcsíptem egy fura beszélgetést amikor az egyikükkel telefonált, ez szöget ütött a fejembe és "nyomozni" kezdtem. A fb fiókjába sikerült belépni, tudom nem szép dolog de ez van... A messengerben találtam egy csoportos beszélgetést hármójuk között és ledöbbentem. A húgom azt ecsetelte a srácoknak hogy sikerült fogamzásgátlót íratnia és mostantól nem kell "végre" gumi ha d#gnak, és csak pár nap kell hogy hasson.
Konkrétan leesett az állam mikor tovább olvastam, a srácok arra buzdították hogy mindkettőjüknek hagyja gumi nélkül, illetve majd egymás után "teletöltik" ahogy fogalmaztak, a húgom pedig egy percig sem tiltakozott, örömmel belement.
Mit kellene tennem? Hagyjam rá? nem veszélyes ez ?
Hát most már hagyd rá, és később, ettől függetlenülj próbálj beszélni vele a témáról, ha nagyon nyomaszt. Az a helyzet, hogy pont abban a korban van, amikor nem hallgat másokra. Ahogy a #2-es is írta, ha beszélsz vele ugyanúgy folytatni fogja, mert a másik oldalon ott vannak a barátai, akikkel jól érzi magát és nem fog a te egyszeri tanácsod hatására változtatni az életén.
Ráadásul nem fogod tudni kikerülni az "ezt meg honnan tudod?" kérdést, és ha kiderül hogy a személyes üzeneteiben túrkáltál miután feltörted a fb jelszavát, akkor később még annyira sem fog rád hallgatni, amennyire most teszi.
Szóval nyugi, a leírtak alapján a lány képben van a védekezéssel és nem lesz 18 évesen anyuka, innentől pedig olyan nagy baj nem érheti. A pasizásról, szexről, "kalandokról", szerelemről lehet vele beszélgetni, de csak később, hogy ne kerülj te sem kellemetlen helyzetbe, és semmiképp sem erőltesd a témát, mert csak el fog zárkózni előled.
"de az talán korai"
Érezheted korainak, de jogilag már 14 évesen is dughatna. Értem az álláspontodat, de ő valószínűleg máshogy gondolja és nem fog rád hallgatni. A kettőtök közötti kapcsolatot viszont könnyen el lehet rontani ha ilyen módon beleszólsz kvázi a magánéletébe, és akkor később sem fogsz tudni neki segíteni. 17 évesen én sem hallgattam senkire, pedig engem is elláttak tanáccsal rendesen. Viszont sokkal inkább éreztem az egészet úgy hogy mindenki rám van szállva és állandóan csak basztatnak mint hogy a jószándékú segítség lenne a céljuk. Nekem mondjuk a nővérem nem szólt bele az életembe, ő inkább a szüleimnek panaszkodott és aztán a szüleimtől jutottak el hozzám a dolgok :D
Viszont pontosan ezért vele jobb kapcsolatban is vagyok, mert ha kértem segített, viszont ha nem kértem, békén hagyott. Nem tudom hogy milyenek a szüleid, nekik is elmondhatod a problémár és akkor nem neked kell felhozni a húgod előtt - így a viszonyotok sem romlik. De ha a szüleid az üvöltözős, veszekedős, nem megértő típusok, akkor inkább ne is szólj nekik semmit, mert az aztán tényleg nem vezet sehova ha most jól összevesztek a gyerekkel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!