Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Lányok, ti filmekben szeretite...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, ti filmekben szeretitek nézni az erőszakolós jeleneteket? Pl.a Trónok harcában voltak ilyenek.

Figyelt kérdés

Mit gondoltok róla? Tetszik, felizgat vagy inkább megbotránkoztat? Jobb lenne, ha betiltanák az ilyet? Vagy csak közömbösek vagytok vele, elfogadjátok, hogy ilyet is mutathatnak képernyőn?

Szerintem megbotránkoztató, de elvileg sok nő szereti is nézni az ilyet

2022. okt. 24. 15:55
1 2
 11/11 anonim válasza:

Mielőtt a konkrét válaszra rátérnék, szeretném kiemelni, hogy a való életben az erőszak minden formáját elítélem. A fantázia és a közös megegyezéssel létrejövő szerepjáték más, ezekben senkinek nem esik valódi bántódása. A filmekben, sorozatokban sem erőszakolnak meg senkit, csak eljátsszák, ezért ezeket is az utóbbi kategóriába sorolom.

Nekem gyerekkorom óta mindig tetszettek azok a filmek, sorozatok, ahol a női szereplőt elrabolták, meg akarták erőszakolni, kiszolgáltatott helyzetbe került egy vagy több férfival szemben, és mindig azért drukkoltam, hogy a kiszabadítók későn érjenek oda (ez általában nem jött össze). Saját magamat képzeltem a hősnő helyébe, és felizgatott az ilyen jelenet. Ez a mai napig így van, általában izgatnak az ilyen jelenetek. Főleg a kiszolgáltatottság, a férfi szexuális öröme attól, hogy a nőt használhatja. A félelem, a fájdalom, az a gondolat, hogy a férfi számára a nő csak az ő élvezetének az eszköze (a valóságban persze egyáltalán nem gondolom, hogy ez lenne egy nő).

Aztán megnéztem az Egy asszony meg a lánya c. filmet. Tudtam, hogy lesz benne megerőszakolós jelenet, Sophia Lorent a leggyönyörűbb nőnek gondoltam, szóval azt vártam, hogy nagyon fogom élvezni az egészet. Nem így lett. Annyira valóságosnak tűnt a film, annyira hiteles volt a színészi játék, hogy a benne lévő erőszakot is valóságosnak éltem meg, és ezért elborzasztott. Ez volt az első konkrét találkozásom valóságosnak megélt erőszakkal (remélem, értitek, mire gondolok), és sokáig okozott is konfliktust bennem, hogy mégis hogy izgathat az ilyesmi, amikor az valójában borzasztó.

Arra jutottam, hogy egy igazán jó filmben vagy sorozatban, ami teljesen beszippant, és ettől túlságosan kötődöm a szereplőkhöz és komolyan veszem a történetet, valódi erőszakként élem meg a jelenetet, és ezért elborzaszt. (Utoljára ilyen volt pl. az Outlander minden erőszakolós jelenete.) Egy kevésbé minőségi alkotásban, amit egyértelműen fantáziaként tudok megélni, viszont felizgat egy ilyen jelenet. Mivel a Trónok harcát nem láttam, csak néhány jelenetet belőle, nekem az is s fantázia kategória (lehet, hogy ha végignézném, másként érintene).

Én nem hiszek a betiltásban, a cenzúrában. A filmekben, sorozatokban az ilyen jeleneteknek szerepe van, nem véletlenül kerültek bele. Ha kivennénk őket, akkor másképp viszonyulnánk a szereplőkhöz. Én pl. a fröcsögő véres jeleneteket nem szeretem (öncélúnak érzem, nekem nem ad többet az ilyen ábrázolás, inkább csak azért kell, mert enélkül nem érné el a jelenet néhány ember ingerküszöbét), de ettől még nem gondolom, hogy ezeket be kéne tiltani, csak legfeljebb nem nézek oda.

2022. nov. 9. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!