Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy a legtöbb férfi beadja a derekát és csúnyább nővel is megelégszik?
Nem 1 barátom ízlését ismertem, és ahogy haladt az idő szinte mind összejött olyan nővel, aki tudom legbelül nemtetszik nekik. Csak azért vannak együtt, hogy a népektől NE kapják meg, mint én hogy lúzer szerencsétlenek, mert 30 felett is szinglik?
Komoly válaszokat kérek, hisz egy anonim oldal az, ahol esetleg kaphatok erre normális választ.
AZ hogy csúnya neked , de másnak meg tetszik.
Meg azért a tulajdonsága a legfontosabb tényező.
Azért, mert benő a fejünk lágya.
Nézd, 16-17 éves kis pecsfejként természetesen minden srác a modell alkatú, tündéri szépségű cicák után kajtat, részben azért mert akkor még csak ez számít, részben meg azért mert a haveroknak mekkora felvágás ha ilyen nőd van - ellenkező esetben meg mekkora égés ha nem egy szép barátnőd van. Abban a korban egyszerűen túl sokat számít még hogy mit gondolnak róla mások. Persze nem mindenki ilyen, de elég gyakran látni.
Nekem is volt három olyan barátnőm tizenévesen (egyik sem tartott tovább egy évnél, sőt, kettő közülük fél évnél sem), aki ez a tipikus "aztarohadtmilyennő" ha meglátod az utcán, volt egy jó fellépésem meg sokat sportoltam, egyáltalán nem is volt nehéz őket felszedni. Viszont a három közül egyik sem volt egy észkombájn (enyhe megfogalmazás), ami az elején annyira nem érdekelt, de pár hónap után rendkívüli módon elkezdett idegesíteni, hogy nem lehet egy normálisat beszélgetni valami mélyebb témáról, csak a small talk meg a szex meg a haverokkal locsogás az ami működött, és mind annyira el volt szállva magától, ez még az okostelefonos világ hajnala volt, de már rakosgatta ki a p1csás Insta fotókat meg alapból sugározta ezt a másokkal lenéző stílust mert tudta magáról hogy szép, és erről sok visszacsatolást is kapott, így csak nőtt a hatalmas önbizalom, emberileg meg nem nőtt semmit.
Arról nem is beszélve, hogy amúgy már 13-14 évesen is tudtam milyen lányok tetszenek nekem valójában, és ez a három csaj nem olyan volt, ők is nyilván tetszettek mert a tipikus objektíven nézve szép, csinos lányok voltak, soványak-magasak, amit manapság a kirakatba raknak. Nekem viszont a lágyabb arcú, kicsit nőiesebb, teltebb lányok tetszettek valójában.
Mostani párom például pont olyan, amilyet én már akkor is elképzeltem magamnak, 5 éve együtt vagyunk, esélyes hogy házasság lesz belőle. Mert bár ő nem egy objektíven "húdeszép" lány, legtöbb embernek maximum egy helyes csaj, de nem csak kapcsolatban vagyunk hanem legjobb barátok is vagyunk ahogy szoktuk mondani, tökéletesen összepasszolunk, ha súrlódás van azt is megbeszéljük ahelyett hogy besöpörnénk a szőnyeg alá vagy durván összevesznénk miatta. Persze, továbbra is megnézem az utcán az ilyen tipikus utánafordulós lányokat, hogyne, ahogy barátnőm is megnézi a Brad Pitt-hasonmás szépfiúkat, és ezzel egyikünknek sincs semmi problémája, mert tudjuk, hogy egyikünk sem cserélné le a másikat egy talán szebb emberre. Ez a lényeg. Ameddig nem vagy felnőtt, addig meg nem ez a lényeg.
Nehéz időket élünk, abból kell építkezni ami van. Aki nem csap le a béta nőkre az így járt, aztán jön gyakorira sírni, hogy nem kap puncit. Félre kell tenni a nagy elvárásokat. Hűséges is legyen, meg szép is, meg főzzön jól meg legyen jó az ágyban is, meg ne csak a pénz erdekelje...persze összejöhet, de nagy mázlistának kell lenni hozzá.
Nekem is osszejott egy ilyen pár éve, akkor még nem tudtam mit dobok el. Sokáig vártam újra a tökéletest, jött a magány, unalom, túlzott nyugalom, ismerőseim is b$&ztattak.
Hát osszejottem egy olyannal aki nem jön be. Nem jó, de nem is tragikus.
#3 Ó, Istenem, de naiv gondolat..
"lassan kinötte a gyerekkori hülyeségeit (pl. Csak a hatalmas mellek hoznak izgalomba. Fujjjj a kilogo kisajkak. Dobom ha nem engedi a végbelébe tenni. Ha nem nyeli le akkor csáááá! és a többi ilyen.) és kezdi észrevenni, hogy a fontosabb tulajdonságok nem ezek!!!"
- Egyfelől pont a férfiaknál jellemzőbb, hogy szélesebb skálán mozognak a potenciálisan vonzónak tartott külső tulajdonságok (amíg ugyanaz az egy férfi nagy átlagban tud szexuálisan vonzónak tartani egy vörös, vagy egy szőke, egy magas, vagy egy alacsony, egy göndör vagy egy egyenes hajú lányt is akár, addig nők kapcsán ez sokkal szűkebbre szabottabb kritériumrendszer a párkeresésben, és nem egyszer láttam ezen az oldalon is olyat, hogy _ugyanazzal_ a pasival nem járnának egyik kép alapján, ahol máshogy áll a haja, míg vonzónak tartják másik képen - mindennek evolúciós oka van persze, egy férfi naponta több gyermeket is tud nemzeni akár, így nem alakult ki a férfi nemben olyan erős szelekciós ösztön a szexuális vonzalom terén, míg a nőkben, akik egy közösüléssel évekre kiesnek a reprodukciós folyamatból, irreális mértékű).
A válasz egyébként pont ez: mivel olyan elvárásoknak kell megfelelni, ezért sokan kénytelenek beérni jóval a szintjük alatt is, hiszen női oldalon még átlag alatt is válogathatnak, és válogatnak is - míg egy pasi örül, ha egyáltalán leáll vele valaki.
Itt beszéltem egy olyan lánnyal, aki nem volt se szép, se jó alakú, elhízott nőként mondta, hogy ő aztán nem kell senkinek, majd kiderült, hogy négy-öt pasi is járna vele, de az egyik munkatárs, a másik túl messze lakik, a harmadik túl idős hozzá, a negyedik....
Akkor bizony nem igaz, hogy nem kell senkinek. Csak még egy túlsúlyos, átlagos lány is válogat a jelentkezők közül. Férfi oldalon ilyen kényelmes helyzet nincs, vagy csak nagyon kevesek kiváltságaként.
Persze, hogy ilyen körülmények között egy srác nem tud a saját szintjén találni párt - mint ahogy az állásinterjún is nagyon nehéz a tíz jelentkezőből valamivel kitűnni, és annak az egynek lenni, akit kiválaszt az interjúztató -, és kénytelen nagyon mélyre túrni, hogy még ő is megfeleljen. Ez pedig egy önmagát eszkaláló, ördögi kör, hiszen emiatt még a csúnya lányok is a maguk szintje felett válogathatnak értelemszerűen, a csúnya srácok pedig végképp egyedül maradnak.
A mellméret pedig minden ellenkező állítást megfogalmazó legendával ellentétben nem fontos a férfiaknak, csak a nők fejében kardinális kérdés ez. (Hasonlóképpen, amikor a nők mondják, hogy a farokméret csak a férfiakat foglalkoztatja, annyi különbséggel, hogy - ellentétben a mellel - a pénisznek tényleg gyakorlati szerepe van a szex során, és amíg sosem hallottam még olyat, hogy egy nő direkt a mikorpéniszt keresi, addig rengeteg férfi kifejezetten a kis melleket szereti például.)
De a lényeg: lehet ilyen magas költői szólamokat tartani, de az a racionalitás, hogy egyik a másik nélkül nem megy - hiába vannak valakinek belső jó tulajdonságai, ha szexuálisan nem vonzó, akkor legfeljebb megalkuvásból vagyok vele. Te sem szívesen választanál párként egy akármilyen állatbarát, családcentrikus, jó lelkű valakit, ha szexuálisan viszont taszít. Ne játsszuk az álszentet, egy kapcsolatnak ez vitálisan fontos eleme.
---------------
"Azért, mert nem az a lényeg, hogy a nőnek nagy mellei legyenek és tökéletes legyen az alakja, meg minden, hanem az, hogy kedves legyen, segítőkész, empatikus stb."
- Már bocsánat, de ez nem vagy-vagy. Ha valaki csúnyácska, az mindjárt jólelkű és empatikus is, míg szép külső eredendően együtt jár a negatív belső személyiségjegyekkel?
Ez pont olyan, mint amikor valaki azt mondja, inkább kerüljön egy árva gyerek egy szerető meleg párhoz, mint alkoholista, gyerekverő heteró szülőkhöz. Mintha az, ha valakik meleg párként élnek, már eleve feltételezné, hogy szerető szülői környezetet nyújtanak.
Ezek sztereotípiák. Csak attól, mert valaki csúnya, még nem lesz nagylelkű és önzetlen, merthogy "ismeri az igazi értékeket, nem felszínes, és nincs elkényeztetve."
"Másrészt ez nem gondolod hogy bántó lehet a nőket besorolni "szép nő" vagy "csúnya nő"-ként?"
Lehet, de egyre inkább elcsúszunk valami torz safe-space hozzáállásba. Nem minden ember egyenlő, nem minden ember ér ugyanannyit, és vannak szép és csúnya emberek, akiken belül pedig vannak szép és csúnya nők (és ugyanígy férfiak) is. A valóságot ne fedjük el túltolt polkorrektségből.
Persze, annak, aki csúnya, rossz ezt hallani, nyilván. De akkor az ő lelki békéjének megőrzése érdekében tegyünk úgy, mintha nem így lenne? És mi lesz a következő? Arra való empátiából, hogy rossz érzést kelt valakiben, ha ő alacsony keresetű másokhoz képest, mondjuk azt, hogy nincsenek alacsony és magas keresetű emberek? De, vannak. Akkor is, ha a hópihegeneráció kapcsán már mindenhez csak szőr mentén lehet hozzányúlni.
------------
A válasz valójában az, amit itt már leírt más is: még mindig jobb megalkudni valaki mellett, mint egyedül megrohadni. Ez a realitás.
Egész más dolog megjelenni valahol egy jó csajjal, és mutogatni, mint valakivel szövetségre lépni, gyereket vállalni, rábízni az életed, megbízni benne.
Tehát teljesen más szűrő alapján választottak a barátaid csajokat járni, bulizni, és más volt fontos nekik amikor igazi társra vágytak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!