Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nektek bejön, ha egy pasi így beszél?
20
Mondjuk egy külföldi aki most tanulja a magyar nyelvet.. Esetleg ő beszél így.
Az anglicizácio egy tök természetes nyelvi folyamat, nem csak a fiatalok körében. Egyre több angol jövevényszó van, pl az applikációt ma már korosztálytól függetlenül kb mindenki használja.
Én is fiatal vagyok, mégse teszem tele a mondataim angol szavakkal. Nem azért mert annyira nagy nyelvvédő huszár vagyok, hanem mert kellemetlen és egy idő után amellett hogy zavaró, még a megértést is gátolja. Vannak olyan dolgok amikre szimplán nincs magyar megfelelő, pl a cringe szó, ezt sokszor egyszerűbb így mondani mint magyarul körülírni. De ez nem jelenti azt, hogy ha valaki nem képes egy épkézláb mondatot összetenni az anyanyelvén az menő lesz.
Ciki,gáz,kínos,zavarba ejtő,kellemetlen...stb.
Szerintem semmivel sem bonyolultabb ezeknek a már régen használt szavaknak a valamelyikét mondani a "cringe" helyett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!