Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felnőtt nőktől meztelen képet kérni legális?
"Zaklatás
Btk. 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja,ha súlyosabb bcs. nem valósul meg,vétség:1 év[...]"
Jól látszik, hogy bár elég tapló viselkedés random idehentől, de még ha nem vagytok olyan bensőséges viszonyban, ismerőstől is pucér képet kérni, de önmagában ez nem bűncselekmény. Akkor sem, ha az adott nőnek ez nem tetszik. Feltéve, ha értesz a szóból. Egy kérdés ugyanis nem meríti ki sem a tartós, sem a rendszeres háborgatás fogalmát, és önmagában egy kép kérése nem jelent a magánéletbe való beavatkozást.
#4 "ahogy olvasom ezeket a hozzászólásokat eléggé kettősmérce a dolog. a törvények nem lehetnek így pofára írtak..."
Én maximálisan az erőszak, és a visszaélések ellen foglalok állást, de tényleg voltak az elmúlt években olyan hangok, amik már durván átestek a ló másik oldalára. Nem egy helyen ovlastam olyan véleményeket, miszerint ha megbámulsz valakit, és az a másiknak nem tetszik, az is zaklatás. Azért szerencsére a jog nem így működik. Jól néznénk ki, ha ránézni sem szabadna a másikra, csak akkor, ha neki tetszünk.
Viszont tényleg vannak olyan cselekedetek, amik a "sértett" véleményétől és hozzáállásától függnek, hogy minek számítanak. Mondjuk ha egy szórakozóhelyen lekapsz, vagy letaperolsz valakit, akkor azért simán feljelenthet. De ha mondjuk tetszel neki, vagy netán titokban mindig is rád vágyott, akkor elég valószínűtlen, hogy ügyet csináljon belőle. És igen, ezen a ponton van egy elég komoly igazságtalanság. De a másik félnek pedig joga van eldönteni, hogy mit enged meg, és mit nem. Akkor is, ha ezt az engedélyt csaj utólag adja meg. A legbölcsebb dolog az, ha nem csinálunk a másik beleegyezése nélkül olyasmit, amiért büntetés járhat.
Egyébként alaptalanul is könnyebben megvádolják zaklatással azt, aki kevésbé néz ki jól. Én is személyesen megtapasztaltam, milyen az, amikor valakire egy társkeresőn ráírok (nem, nem küldtem péniszképet, de még tolakodó sem voltam), látszólag jól kijöttünk egymással, mégis azt hallottam vissza, hogy én "internetes szexuális zaklatást" követtem el ellene. Az indoka az volt, hogy "én biztos csak megdugni akarom". Ja, és persze azért nem ellenkezett, mert szerinte én félelmetes vagyok, és nem mert ellent mondani. Pusztán, mert "ronda vagyok". Irónia: állítólag pár hónappal később összefeküdt egy olyannal, akit egy buliban látott először, és a pasas csak egyet dugni akart. Már ha lehet hinni egy közös ismerősünk elbeszélésének. Ez van. Viszont a törvény azért nem úgy működik, hogy bemondásra elhisznek bármit. Miután megvádolt, én közöltem, hogy akkor rendezzük le bíróságon az ügyet, tegye meg a feljelentést zaklatás ügyében, én meg megteszem rágalmazás miatt. Érdekes módon egyből hajlott rá, hogy "beszéljük meg", meg "zárjuk le békésen" a dolgot. Aztán végül hagytam a fenébe, bár utólag belegondolva lehet, hogy bölcsebb lett volna végigvinnem, mert akkor bizonyítani tudtam volna, hogy igazam volt. Így meg simán elhíresztelte, hogy egy perverz barom vagyok, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem ért emiatt később inzultus.
10:25 jól mondja. A lényeg: hogy a mindennapi életviteledet hátráltatja/keseríti, bonyolítja. Ha ez megtörténik (és te már tudtára hoztad egyértelműen hogy NEM AKAROD), onnantól lehet zaklatás. Illetve nem kell a tudtára hozni, de akkor jogosan kifogásolhatja a vádlott, hogy nem szólították fel a tevékenység felhagyasára.
Szóval nyugodtan lehet kérni pucér képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!