Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Az iskolás fiúk miért csúfoljá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Judit1900 kérdése:

Az iskolás fiúk miért csúfolják ki, vagy szólnak be Magyarországon annak akit körülmetéltek?

Figyelt kérdés
Az öcsém 13 éves, egy éve metélték körül fitymaszűkület miatt, és úgy tudom, hogy iskolában mikor kiderült, kibeszélték, kinevették és szekálták miatta. Nyilván nem mindenki, sőt valószínűleg csak egy kisebbség, de miért szekálnak valakit ezért? Fiúk tapasztalata érdekelne elsősorban, hogy ők éltek-e át ilyet, akármelyik oldalról, és mindenkié, hogy mit lehet kezdeni ezzel? Nem akarom hogy öcsémnek élete végéig tesképzavara legyen.

2022. jún. 11. 00:04
1 2
 11/14 kovpet ***** válasza:
100%

"Lehet hogy egyszerűen hiányzik a közoktatásból"

Alig van már közoktatás és ez csak rosszabb lesz.

2022. jún. 13. 12:04
 12/14 anonim ***** válasza:
31%
Te nem vagy metélve csak az öcséd ?
2022. dec. 8. 18:58
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
12-és a kérdező a nevéből adódóan szerintem jáány 🙃
2023. máj. 5. 22:59
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem szintén 13 éves koromban metéltek körül fitymaszűkület okán. Mivel rendszeresen láttuk egymást az osztálytársaimmal meztelenül (úszásoktatás) illetve az edzésen is, pont ilyen félelmeim voltak, mint a kérdező írt. Nagyon komolyan szorongtam, hogy ki fognak gúnyolni, különösen amiért se az osztályban, se az edzésen nem volt senki más metélve. Ehhez képest soha senki semmilyen negatív megjegyzést nem tett rá, ugyanolyan közömbösen néztek rá, mint a műtét előtt. Talán szerencsém volt nem tudom? Egy fiú hozta csak szóba a metélésem, de ő is csak négyszemközt, és csupán azt kérte, hogy kíváncsiságból szeretné "jobban" megnézni.

Később gyerekekkel foglalkoztam és soha nem jutott tudomásomra olyan, hogy metélés miatt szekáltak volna valakit. Ellenben kis- vagy nagy méret, illetve szőrösség vagy csupaszság okán többször is. (A szőrzet okán a legelsőként, illetve a legutolsóként serdülők voltak megjegyzéseknek kitéve, mert eltértek a többségtől.) Ha tudomásomra jutott ilyesmi, azt leállítottam és igyekeztem helyretenni a dolgot.

A személyes tapasztalatom az, hogy a szexuális jellegű gúnyolódásoknak legtöbbször semmi köze a szexualitáshoz, csak egy jó indok, amivel a gyengébb, vagy kevésbé talpra esett, vagy kiközösített, vagy népszerűtlenebb, stb. társaikat vegzálhatják. Gyerekkorban, főleg csoportokban (pl. osztály) egyes hangadó kölyköknél előjön egyfajta egymással való kegyetlenkedési hajlam, ami idővel lassan megszűnik. Akik csatlakoznak a "jó poénhoz" sokszor csak azért teszik, hogy ne ők legyenek a célpontok.

dec. 16. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!