Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Judit1900 kérdése:
Az iskolás fiúk miért csúfolják ki, vagy szólnak be
Magyarországon annak akit körülmetéltek?
Figyelt kérdés
Az öcsém 13 éves, egy éve metélték körül fitymaszűkület miatt, és úgy tudom, hogy iskolában mikor kiderült, kibeszélték, kinevették és szekálták miatta. Nyilván nem mindenki, sőt valószínűleg csak egy kisebbség, de miért szekálnak valakit ezért? Fiúk tapasztalata érdekelne elsősorban, hogy ők éltek-e át ilyet, akármelyik oldalról, és mindenkié, hogy mit lehet kezdeni ezzel? Nem akarom hogy öcsémnek élete végéig tesképzavara legyen.
Alapból nem értem, hogy hogyan derül ki az ilyesmi. Nekem soha egyetlen férfi nem látta a péniszemet, csak a barátnőim.
Az emberek jelentős része rosszindulatú. Ezért nem érdemes intim dolgokat megosztani senkivel. A megoldás az ilyen helyzetekre a megelőzés.
2022. jún. 11. 00:06
2/14 anonim válasza:
Mert semmi értelme a körülmetélésnek és többet árt, mint használ, ha nincs fitymaszűkületed meg hasonló.
De ennek inkább vallásos áthallása van régről és így maradt a köztudatban.
2022. jún. 11. 00:08
3/14 Cpt_Obviously válasza:
Tesi és edzés után, a zuhanyzó an az látja aki akarja.
Részben tudatlanság részben antiszemita nevelés, és részben ha valaki bármiben kilóg a sorból azt csúfolják, mert sajnos ilyen a társadalom.
2022. jún. 11. 00:12
4/14 anonim válasza:
szerintem arra kellene bíztatni az összes fiút, hogy ahelyett hogy csúfolnák egymást meg kisebb a farkuk vagy körülmetéltek, inkább verjék ki együtt
2022. jún. 11. 00:17
5/14 anonim válasza:
Minden más miatt is szekálják egymást a gyerekek. Épp ez lenne a kivétel?
2022. jún. 11. 00:33
6/14 anonim válasza:
Azért mert 13 évesek. Az öcséd meg a sor végén áll - nem tornaórán - ha érted mire gondolok. Ha nem ezzel akkor csesztetnék mással ha nem tudja magát megvédeni, kiállni saját magáért.
2022. jún. 11. 02:55
7/14 anonim válasza:
3 éves koromban körülmetéltek. Ha emiatt bárki beszólt vagy csesztetett volna, eléggé meg lett volna taposva. Amúgy igen, mindenki látott mindenkit, úszás órán vagy wczés közben. Soha nem volt gond, pedig általános iskolában csak ketten voltunk körülmetélve a fiúk közül. 12...13 éves korunktól meg sokkal érettebbek lettünk, inkább nagy barátságok alakultak akkor ki, nem ellenségeskedés.
2022. jún. 11. 21:15
8/14 A kérdező kommentje:
Hát a válaszok többségével sajnos nem tudok mit kezdeni. Az szerintem nem magyarázat, hogy mert az emberek jelentős része rosszindulatú, vagy mert minden más miatt is szekálják egymást a gyerekek. Azt nem értem, mi az hogy a "sor végén áll". Miben? Miért?
Az egyetlen értelmes válasz, hogy esetleg azért mert a körülmetélést a zsidósággal összekapcsolják, de nem tudok róla, hogy emiatt szekálták volna. Meg hát az ő esetében fitymaszűkület miatt volt a körülmetélés, nem vallásos meggyőződésből.
Lehet hogy egyszerűen hiányzik a közoktatásból, meg a családi nevelésből az, hogy ez "normális" dolog, hogy miért csinálják, és hogy nem szabad emiatt másokat piszkálni? Egyáltalán tanítanak valamit erről biolgóia órán? Szexuális felvilágosítás során?
2022. jún. 12. 16:41
9/14 anonim válasza:
Amikor én tanultam, hetedikes biológia, embertan, az ember szaporító szervrendszere. Egy apróbetűs részben volt megemlítve hogy van ilyen dolog is a fiúknak. De akkoriban szinte nem volt senki körülmetélve, akinek ilyen problémája volt, általában fitymaplasztikát végeztek (nálunk csak egy fiúnak, harmadikban). Manapság talán gyakoribb dolog. Elég sok fiú küzd fitymaszűkülettel, ingaherével, sérvvel és sokakat megműtenek. Én biztos nem csúfolnék senkit ilyen miatt, here problémával két barátomat is műtöttek.
2022. jún. 12. 17:27
10/14 anonim válasza:
Testképzavar ? Esetleg beszélgetni kellene vele, hogy azok akik csúfolják, hüle parasztok. Amerikában az USA néhány államában 70% körülmetélt a férfiaknak. Rendszerint betegségmegelőző célból végzik el újszülött korban. De naturista strandon is van, hogy sok holland meg német férdi van körülmetélve és nem zavarja ez őket egyáltalán. És szerintem nem vallási okból, az elenyésző lehet statisztikailag.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!