Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Lányok! Ti mit gondoltok az...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Ti mit gondoltok az alábbi kifejezésekről? Többi lent

Figyelt kérdés

Ha egy lány lefekszik egy fiúval, és erre azt mondjuk: odaadja magát,

Vagy ha egy lány még nem pettingelt fiúval és nem orálozott, arra azt mondjuk: ártatlan a keze és az ajka is.

Utóbbit én szoktam mondogatni, nekem tetszik. Ti mit gondoltok?

2022. márc. 26. 10:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem bántó.Fiúknál? Szűz a nyelve,farka?
2022. márc. 26. 10:46
 2/5 A kérdező kommentje:

1

Hmmm, nem rossz. Csak azért kérdeztem, mert az odaadja magát kifejezésért megkaptam már lánytól, hogy ez ilyen nyolcvanéves néni felfogás, mondott is egy idegen szót de most nem jut eszembe.

2022. márc. 26. 10:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Én hülyéskedésből szoktam mondani olyan lánynak, nőnek, aki tetszik, hogy neked adom magam, ha akarod. Még sosem kaptam rá pozitív választ, viszont volt, aki igen undokul mondta: azt lesheted! Általában a többiek nevettek, de aranyosan.
2022. márc. 26. 15:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a magáévá teszi kifejezés fura, mert a férfi teszi magáévá a nőt. Legalábbis mindenki így értelmezi. Én meg azt gondolom én teszem magamévá a férfit, hiszen én fogadom-engedem be a testembe.

Az odaadja magát kifejezés nem tetszik, számomra azt sugallja, hogy a nő a testét használatra kölcsön adja. Viszont van egy romantikus, szerelmes felhangja is. Talán helyzet és személyfüggő.

2022. márc. 26. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az "odaadja magát" abban az esetben romantikus, ha ugyanezt a férfira sem szégyelljük mondani, ami nem túl jellemző, legyünk őszinték. Azért lett a kérdező lenénizve, mert ez a kifejezés magában hordozza azt a konnotációt, hogy amikor egy nő lefekszik egy férfival, létrejön közöttük egyfajta egyirányú tulajdonviszony, azaz a nő a férfié lesz. És ez nem azt a felfogást tükrözi, ahogyan mostanság tekintünk a szexre (= két ember űz közösen egy tevékenységet, amelyben mind a ketten örömüket lelik), hanem a szexuális forradalom előtti időket idézi meg.

Az "ártatlan" jelzőről is ilyesmit tudok elmondani. Az antonimája a bűnös, olyan módon, ahogyan a jónak a rossz, a szépnek a csúf, a fentnek a lent. Tudjuk, hogy voltak azok az idők, amikor valóban bűnnek, tisztátalanságnak tekintették az emberek a szexet, pláne ha nő csinálta, pláne ha házasságon kívül. Nevezetesen a középkorban volt ez jellemző leginkább.

Persze nem azt akarom mondani, hogy aki használja ezeket a kifejezéseket, az mindenképpen konzervatívan gondolkodik a szexről, mert a legtöbb szavunk eredetén nem töprengünk el, csak megszokjuk, hogy használatban vannak, de a feltett kérdésre ezt tudom válaszolni.

2022. márc. 27. 04:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!