Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ti mit gondoltok az alábbi kifejezésekről? Többi lent
Ha egy lány lefekszik egy fiúval, és erre azt mondjuk: odaadja magát,
Vagy ha egy lány még nem pettingelt fiúval és nem orálozott, arra azt mondjuk: ártatlan a keze és az ajka is.
Utóbbit én szoktam mondogatni, nekem tetszik. Ti mit gondoltok?
1
Hmmm, nem rossz. Csak azért kérdeztem, mert az odaadja magát kifejezésért megkaptam már lánytól, hogy ez ilyen nyolcvanéves néni felfogás, mondott is egy idegen szót de most nem jut eszembe.
Nekem a magáévá teszi kifejezés fura, mert a férfi teszi magáévá a nőt. Legalábbis mindenki így értelmezi. Én meg azt gondolom én teszem magamévá a férfit, hiszen én fogadom-engedem be a testembe.
Az odaadja magát kifejezés nem tetszik, számomra azt sugallja, hogy a nő a testét használatra kölcsön adja. Viszont van egy romantikus, szerelmes felhangja is. Talán helyzet és személyfüggő.
Az "odaadja magát" abban az esetben romantikus, ha ugyanezt a férfira sem szégyelljük mondani, ami nem túl jellemző, legyünk őszinték. Azért lett a kérdező lenénizve, mert ez a kifejezés magában hordozza azt a konnotációt, hogy amikor egy nő lefekszik egy férfival, létrejön közöttük egyfajta egyirányú tulajdonviszony, azaz a nő a férfié lesz. És ez nem azt a felfogást tükrözi, ahogyan mostanság tekintünk a szexre (= két ember űz közösen egy tevékenységet, amelyben mind a ketten örömüket lelik), hanem a szexuális forradalom előtti időket idézi meg.
Az "ártatlan" jelzőről is ilyesmit tudok elmondani. Az antonimája a bűnös, olyan módon, ahogyan a jónak a rossz, a szépnek a csúf, a fentnek a lent. Tudjuk, hogy voltak azok az idők, amikor valóban bűnnek, tisztátalanságnak tekintették az emberek a szexet, pláne ha nő csinálta, pláne ha házasságon kívül. Nevezetesen a középkorban volt ez jellemző leginkább.
Persze nem azt akarom mondani, hogy aki használja ezeket a kifejezéseket, az mindenképpen konzervatívan gondolkodik a szexről, mert a legtöbb szavunk eredetén nem töprengünk el, csak megszokjuk, hogy használatban vannak, de a feltett kérdésre ezt tudom válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!