Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor szoktátok tisztázni, hogy a partnernek van-e nemi úton terjedő betegsége?
Egyes amerikai kutatások szerint bármely időpontban minden ötödik embernek van ilyen fertőző betegsége. Gondolom itt sem sokkal másabb az arány. Ez elég sok. Ennek egy része hamar kimegy vagy gyógyítható, másfajta pedig fennmarad tartósan.
Akár egyéjszakás kalandról van szó, akár egy kialakuló kapcsolatról, szóba szoktátok hozni a témát? Ha igen, mikor?
Ha nem hozzátok szóba, nem aggódsz a gondolattól, hogy esetleg akivel vagy, van neki valamije?
Különösen ha valaki sok partnerrel volt már...
Kalandom nem nagyon volt: ott óvszer. Hosszútávú kapcsolatba meg olyannak kezd az ember, akiben megbízik. Viszont az elején ott is óvszer!
Probléma megoldva.
De abba nem durva belegondolni, hogy ha a munkahelyen egy helyiségben 20 emberrel dolgozol együtt, abból átlagosan 4-nek jelenleg is van? Mire egy-kettő kigyógyul, az idő alatt másik 2 kapja el.
Oké, ha nem tolod le a nadrágod, téged nem fog megfertőzni, de akkor is...
Nos azért azt tegyük hozzá, hogy ebben benne van egy csomó 'ártalmatlan' betegség is. Pl a gomba is terjed nemi úton és sokakkal előfordulhat. Aztán egy kicsit komolyabb: herpesz. Rengeteg embernek van, persze csak akkor fertőz, ha épp kijön rajtad. Szóval ha ezt nézed, annyira nem sok az a minden 5.ember.
Valóban az emberek többsége nagyon könnyelműen szexel, egyáltalán nem figyel oda erre, nem érdekli, mert 'vele biztos nem fordul elő'. Ahha..:D Bevallom fiatalabb koromban én is nagyon könnyelműen álltam hozzá, volt hogy nem védekeztem, de orált pl annak is csináltam, akivel gumiztunk. Volt több szexkapcsolatom is, igaz egyéjszakás nem sok (ott alap volt a gumi). Mikor egy kicsit benőtt már a fejem lágya, elgondolkodtam és rájöttem, hogy nagyon felelőtlenek az emberek és nagyobb baj is lehetett volna vagy lehet még a jövőben, ha nem figyelek oda jobban. Ezután úgy döntöttem eljárok majd szűrésre néha és ha valakivel szexelek, az óvszer alap lesz és addig nincs orál, amíg nem megyünk el szűrésre együtt. Utána meg mehet minden pajzánság szabadon:D Szerintem egy normális ember nem veszi majd ezt sértésnek, egyrészt neki se árt néha szűrésre menni, másrészt így nyugodtak lehetünk és elengedhetjük magunkat. Szerintem ez felelősségteljes viselkedés és nincs benne semmi negatív, lehet meglep majd valakit, de aki mondjuk elkezd ezen hisztizni vagy kiakadni, legalább megmutatja, hogy egyébként se volt megfelelő ember számomra. Mellesleg ismerek is ilye férfit, ski tudom hogy új kapcsolat előtt elmegy szűrésre:) nagyon szimpi hozzáállás, tőle hallottam ezt először, sajna nem túl gyakori.
Mellesleg... én olyantól kaptam el a herpeszt, akivel gumival védekeztünk és ez 100% hogy tőle volt. Sosem csináltuk gumi nélkül, de a herpesznek az is elég, ha pl a farok töve odaér vagy előjáték során közel kerül a pénisz a hüvelyhez. Bosszantó... Nyilván nem kellemes beszélgetés, de el szoktam ezt mondani természetesen a partneremnek is, úgy fair ha tud róla, bár hozzáteszem rajtam évek óta nem jött ki, tehát nem is fertőztem. Csak ugye ez pl kiírthatatlan, örökre bennem marad. Nyilván ez a kellemetlen info amit el kell mondani. Ja hozzáteszem második partnerem volt az illető, nem is 50. vagy ilyesmi:D nagyon igényes, intelligens ember is volt, nem is buliban félholtan ismertem meg, szóval minden sztereotípiát megdönt arról, hogx hogy is néz ki egy nemi beteg
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!