Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Ha Csákányi Eszter maga...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha Csákányi Eszter maga mondja a 8 éves korában őt ért szexuális élmény kapcsán, h “nem volt rossz”, azt is sugallva, h pozitív hatással volt az életére azáltal, h “megérezte ennek az élvezetét”, jogunk van most őt ennek ellenkezőjéről győzködni?

Figyelt kérdés

Vagy jobban tudni ezt helyette is? Mint ahogy ezt Mérő Vera teszi az alábbi műsorban?

[link]

16:44-től

2021. nov. 8. 11:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
67%

18: Ja értem, hogy Mérő Vera mondja "a nők helyett" az itt súlyosbító tényező. Gondolom sokaknak emiatt a számukra ellenszenves metoo kampány, és a feminista retorika ugrik be. Van egy olyan érzésem, ha Csákányi helyett én ülnék ott, mint férfi, Mérő Vera helyett tetszőleges másik személy mondaná el ugyanezt helyette és ebben a kontextusban jelenne meg Wahorn azonos véleménye akkor egy jelentős része azoknak akik most őt mentegetik másképp ítélné meg a dolgot. A kommentszekcióban is lefeminácizták azt aki elítélte Wahorn megnyilvánulását. Teljesen abszurd, ennek semmi köze a feminizmushoz, vagy a "PC"-hez, ez nem nőjogi kérdés, itt gyermekjogokról és a gyermekeket érő szexuális bántalmazással kapcsolatos több évtizedes szakmai tapasztalatról van szó, és Mérő Vera sem próbálta ezt másképp beállítani. Továbbá Lakatos Márk azon kérdésére, hogy Csákányi Eszter reakciója elfogadható-e pont ő fejti ki, hogy ez egy természetes reakció, csak hát ennél árnyaltabb a kép. Pont a Wahorn féle laikus gondolkodásra jellemző az, hogy nem képes felfogni, megérteni azt hogy az adott szituáció fizikai élvezete, vagy az ahhoz fűződő tudati viszonyulás nem nem lényegíti át az erőszakot valami mássá. Az érintettek, szakemberek, ahogy látom Mérő is tökéletesen tisztában van azzal hogy a kettő megfér egymás mellett. Az elkövető viszonyt gyakran nyomás alá helyezi az áldozatot azzal hogy megjegyzi "na ugye hogy élvezed! neked is jó! ezt akartad!", aki aztán gyakran az eljáró hatóságoktól, környezetétől is megkapja hogy ő tulajdonképpen nem is szenvedett erőszakot mert élvezte, jó volt neki. Gyerekre meg ebben az esetben rásütik, hogy deviáns. Holott nem az, egy ilyen helyzetben eltérők lehetnek a reakciók, de minden reakció normális. Viszont egyik sem transzformálja át az erőszakot, szexuális zaklatást valami mássá. Ezt mondja Mérő is, Wahorn viszont egy más irányba megy el. Nem látom azt sem, hogy Mérő "inkvizíciós modorban" győzködné Csákányit bármiről. Aki egy traumán ment keresztül, nem feltétlen megy tönkre, nem feltétlen küzd majd súlyos pszichés problémákkal a jövőben, nem kell egész életét ennek teljes béklyója alatt leélnie, a pszichoterápia is pont azt célozza az illető a traumát feldolgozza és teljes életet tudjon élni. Egyéntől, és konkrét eseménytől is függ, hogy hogyan alakul ennek a hosszútávú kimenetele. Senki sem várja el Csákányitól, hogy szélsőséges indulati kirohanások között, bömbölve meséljen arról ami vele történt. De az, hogy valaki nem így reagál megint csak nem teszi mássá ami történt.

És ez a botrányos abban amint Wahorn mondott, szerintem pont ez a laikus, primitív hozzáállás: az erőszak ha esetleg pozitív érzések is társulnak hozzá akkor már nem is annyira az, ha esetleg nem okoz hosszútávú súlyos problémákat akkor még annyira sem, az erőszak amúgy is csak akkor erőszak ha konkrét fizikai erőszak alkalmazásával veszik rá az áldozatot.

Hogy amellett is érvel hogy ez még adott esetben a gyermek javára is válhat, az ami szerintem már kiverte (majdnem) mindenkinél a biztosítékot.

Mint mondtam, a gyerek nem tudja mi történik. Szemében ez egy kapcsolat, amihez akár pozitív érzések is társulhatnak. Így teszem valamelyik szülőt, rokont, ismerőst boldoggá, ő így törődik velem, így szeret, esetleg testi élvezetet is megél közben. Amikor ezt egyenlőtlen viszonynak írtam le, arra utaltam hogy az elkövető tisztában vele mit csinál (akárhogy is ítéli meg), a gyermek ezt még csak saját egyszerűbb fogalomkészletébe tudja elhelyezni. Játszunk, apa/anya/akárki szeretget stb. Hát persze, ezt jónak is meg lehet élni, csak k-rvára nem ezt történik, nem? Ez a szexualitásba való bevezetésnek sem egy egészséges módja, akkor sem ha egy olyan dolgot fedez vele a gyerek ami ténylegesen testi örömöt nyújt. Hát most bocsánat, hogy így mondom de én is utána jöttem rá, hogy a seggem is lehet erogén zóna, meg a mazochista szex is lehet élvezetes. 9-10 évesen azzal szórakoztam hogy megkötöztem magam mert élveztem, meg az ánuszommal játszottam. Szuper, megéreztem ennek az élvezetét én is. Hogy ez az adott szituációban mennyire volt egészséges azt azért meg lehet kérdőjelezni.

2021. nov. 11. 13:41
 22/24 anonim ***** válasza:
73%
8 éves bugyijába akkor sem helyes kotorászni, ha sikerül neki orgazmust okozni. Ennyi erővel akkor legyen normális kutyával is szexelni vagy bármilyen állattal?
2021. nov. 11. 16:03
 23/24 anonim ***** válasza:
73%
Ha 100 esetből 99-en súlyos traumaként élik meg (amúgy szerintem inkább 99,99% lesz az), de van 1 ember, akit úgy nem érintett meg lelkileg (saját bevallása szerint), akkor miért lovagolunk ezen, hogy lehet jó vége is? Ember te nem vagy normális.
2021. nov. 11. 16:13
 24/24 anonim ***** válasza:
72%
Itt nem a pedofíliáról van szó igazán, hanem arról, hogy egyesek annyira gyűlölik a metoo-t és a feminizmust, hogy elhomályosít bennük minden mást, és ezért Mérő Verát gyűlölik ebben a helyzetben, nem azt a kretén Wahornt.
2021. nov. 19. 10:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!