Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Ez a sor mit jelent Orsi Ha...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez a sor mit jelent Orsi Ha lemegy a nap c. számában? Nem szexista ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Van ez a régi szám, amiben Orsi ezt énekli:

"Egy fiú kell, ki egy kicsit szexi, s ha nemet mondok újrakezdi."

Ez csak az én fülemet bántja? Ha nemet mond egy Nő, akkor az NEM, és ha a faszi újrakezdi, akkor az már zaklatás, nem? Szerintetek ez a szám nem szexista egy kicsit?

[link]

2021. nov. 3. 10:22
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
68%
Lemaradtál pár évet nem?
2021. nov. 3. 11:55
 12/39 A kérdező kommentje:
11. Hát ez az, hogy annak idején a vízcsapból is ez folyt, és nem is figyeltem fel erre a sorra. Most retro számokat hallgatva botlottam bele ebbe. Lehet, hogy én lettem érzékenyebb azóta?
2021. nov. 3. 11:58
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Régi korok dolgait fölösleges mai szemmel megítélni. Ha mindennel így tennénk, el kéne törölnünk jóformán az egész történelmnünket.
2021. nov. 3. 12:03
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
12 Mindenki érzékenyebb lett azóta (és ezt most a szó jó értelmében írom), de annyira azért nem vállalhatatlan az a fél sor - ha emiatt beszüntetnék a szám játszását, akkor olyan erővel a retró dalok nagy részét le lehetne húzni a WC-n.
2021. nov. 3. 12:05
 15/39 anonim ***** válasza:
54%
A Bibliában meg 4 éves gyerekeket házasítanak meg adnak-vesznek. 3-4000 évvel ezelőtt ez bevett szokás volt, ma meg már nem. Ettől még értéket képvisel az írás.
2021. nov. 3. 12:20
 16/39 anonim ***** válasza:
15%

Tévedsz kérdező és elmagyarázom miért.

Van a "nem és kész" nem (amit természetesen tiszteletben kell tartani) és van a "mit szólna mindenki ha ez az affér kitudódna?" nem. Van a "juj, mit csinálsz Peti? hagyd már abba >:(" és van a "juj, mit csinálsz Peti? :P hagyd már abba :)" (főleg régebben amikor a nőknek a saját jóhírük miatt is aggódniuk kellett).

Persze tudni kell felismerni mikor melyik eset áll fenn, de akkor is. A férfi-női kapcsolat nem mindig fekete-fehér (sőt), aki mást állít annak sok szerencsét a párkapcsolatok terén mert szüksége lesz rá...

Egyébként ugyanez a "jaj de szexista ez már" panasz érte el a következő, teljesen ártatlan dalt is:

https://www.youtube.com/watch?v=7MFJ7ie_yGU

Csak egy túlérzékeny ember mondaná az ilyenre hogy erőszakot promotál.

2021. nov. 3. 12:39
 17/39 anonim ***** válasza:
73%
#16 Eljárt feletted az idő. Manapság a "nem", az "nem", és cső.
2021. nov. 3. 12:41
 18/39 anonim ***** válasza:
51%

I hope she sees this, bro.

2021. nov. 3. 12:47
 19/39 A kérdező kommentje:
15. A Bibliában NEM házasítanak meg fiatalkorúakat, az egy másik kultúrában szokás. A Bibliában 14-15 éves korú lányokat házasítanak ki, és rájuk is árgus szemekkel vigyázott a család (ld Dina történetét). Ehhez tegyük hozzá, hogy a születéskor várható élettartam kb 30 év volt, szóval a 15 éves lány már “benne volt a korban”.
2021. nov. 3. 13:05
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

#19 A fiatalkorú egy gyámügyi és büntetőjogi fogalom, és 18 éves kor a határa (ahonnan az illető már nagykorú).

A 15 éves lány sohasem volt "benne a korban". A születéskor várható élettartam azért volt 30 év, mert sok csecsemő vagy gyerek meghalt valamilyen betegségben. Aki viszont kihúzta felnőttkorig, az számíthatott arra, hogy meg is fog öregedni, megéli az 50-60 éves kort.

2021. nov. 3. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!