Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők körében azért olyan népszerű a Szürke 50 árnyalata, mert átélnék, ami benne van? Vagyis lennének a csaj helyében?
"elsősorban még mindig az érdekelne, hogy akinek bejött a film, az tényleg szub e vagy sem"
Szerintem ezt így nem lehet eldönteni. Annak, hogy valakinek bejön a film, annak valóban lehet egy - akár igen valószínűsíthető - oka, hogy izgatja az alárendelt szerep, de ez nem ilyen egyszerű.
Egyfelől az, hogy be tudja indítani a fölé-alárendelt szereposztás, sok mindent jelenthet. Jelentheti például, hogy pont a domináns szerep izgatja, ő is kikötözne valakit. Az is lehet, hogy tényleg felizgatja a gondolat, hogy kiszolgáltatott legyen, de az életben nem vágyna rá és nem tudná megélni.
Másfelől meg ahogy korábban kifejtettem, ez a film egy elképesztően tipikus, sablonos és közhelyes romantikus film. Sokan imádják az elsöprő, de beteljesülni képtelen szerelemről szóló drámákat, a titokzatos, veszélyes sármőrökről szóló sztorikat és a pikáns "tilosban járást", a dekadens rosszfiú vs ártatlan, de erényes jókislány párosokat és még sorolhatnám.
Harmadrészt ismételten: a film témája egy bántalmazó kapcsolat, csak nem annak nevezi. Márpedig köztudottan él a világban rengeteg nő, akit a rossz férfi minta és a korábbi rossz tapasztalatok, valamint az elégtelen önbecsülés miatt az izgat, ha bántanak. Ezt lehet szub beállítódásnak hívni, de szerintem inkább alacsony önbecsülés és rossz beidegződés, mert egy egészséges szub ember megválogatja, kire bízza rá magát - gondolom én naivan.
Szóval a kérdésedre összefoglalva: lehet, hogy szub beállítottságú, de éppúgy lehet más is. Könnyen lehet, hogy a barátnőd egyszerűen csak egy kispolgári lány, akinek a már az is gengszterség, hogy nem botránkozik meg a filmen. Egy csomó csajt ismerek, akik a világ legnagyobb szabálykövető jókislányai, de titokban elmennek mondjuk tetováltatni egy pillangót a bokájukra (vagy valami olyasmi bölcsességet, mint "soha ne add fel") és ez lesz az ő kis titkos lázadásuk, a komfortzóna elhagyása, akármi. Az ő számukra egy Szürke 50 árnyalata lázadó, formabontó, vagány és kemény dolog, ezért rajongják. Eközben lehet, hogy hülyét kapnának, ha mondjuk ki akarná kötözni őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!