Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Vallás és szex. Ez meg miféle...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vallás és szex. Ez meg miféle reakció?

Figyelt kérdés

Részlet egy 2007-es cikkből:

"Bár a weboldal kitér még az édeshármas, valamint a szadomazo-játékok létjogosultságának bizonyítására, mi már ezek után is igazán kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a kérdésről az egyház magyarországi képviselőit: mi számít házasság előtti szexnek, és megőrizhető-e a szüzesség, ha a rendelkezésünkre álló lehetőségek közül mindent kihasználunk, a hüvelyi behatolás kivételével? Isten földi helytartói azonban a jelek szerint nem egyeztettek az Úrral az elmúlt kétezer évben a témáról.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar sajtófőnöke például zavarba jött a kérdéstől. Szerdahelyi Csongor először arra kérte a Velvetet, hogy "ne tegyen fel hülye kérdéseket", majd közölte, hogy nem ért ehhez a témához és munkatársunk inkább saját szüleinél érdeklődjön a témával kapcsolatban. Végül elárulta: az egyház álláspontja szerint két felnőtt ember elhatározásától függ, hogy összeházasodnak-e. Miután tovább forszíroztuk, hogy mi számít szexnek az egyház számára, Szerdahelyi Csongor gyorsan elköszönt és lecsapta a telefont."

Forrás: [link]

2021. szept. 19. 00:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A ferencesek mit mondanának arra a kérdésre, hogy házasságon belül szabad-e az orál/anál szex?

A Jehova tanúnál ezek tilosak.

2021. szept. 19. 01:22
 12/16 A kérdező kommentje:
Amúgy én nem vagyok hívő, tehát a házasság előtti szexet sem tartom bűnnek.
2021. szept. 19. 01:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer annyit mondott a régi-új lelki vezetőm - akit 6 év távollét után ismét visszahelyeztek egy valamelyest hasonló hivatali munkakörbe, mint azelőtt - hogy házasságon belül mindkét félnek szabad mindent, ami kölcsönösen jólesik.

Tágabb értelmezésre talán azért nem volt hajlandó kitérni, mert nem is ismerte ezeket az alapfogalmakat. Náluk sok minden tabu lehetett a családban mindig is. Vallásosan nevelték.

2021. szept. 19. 01:27
 14/16 anonim ***** válasza:
49%

Éppen mostanában mentem volna tanács kérésre azzal, hogy szexelhetek-e nagyon ritkán házasságon kívül független emberrel.

De valószínűleg inkább nem, mert ebből volt korábban is nagyon komoly lelkiismereti bonyodalmam, amelyet nem részleteznék utólag sem.

2021. szept. 19. 01:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Illetve azt még hozzátenném, hogy egy 2007-es cikkről van szó, azaz majdnem 15 évvel ezelőtti. Nyilvan a Katolikus Egyház véleménye nem, de a papok témához való hozzáállása sokat változott. Az én lelkivezetőmmel bármilyen témáról beszélgethetek, soha semmilyen kérdést nem éreztem cikinek, nem éreztem úgy, hogy bűntudatot akar bennem kelteni, hiszen mindannyian szabad emberek vagyunk, szabad döntésekkel. Nyilván van mindenféle pap ma is, van aki dogmatikusabb, régiesebb gondolkodású és van, aki nyiltan mert kommunikálni bármiről, érdemes keresni addig, amíg az ember nem találja meg azt, akivel bizalmi kapcsolatot tud kiépíteni, és akinél nem érzi gáznak megkérdezni az ilyen és ehhez hasonló dolgokat. (Ezt azoknak, akik írták, hogy nem merték feszegetni a témát az atyáknál)

(#2, #3, meg asszem #7 voltam újra)

2021. szept. 19. 01:50
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
14-es abban biztos lehetsz, hogy egy pap sem fogja az áldását adni arra, hogy szexelgess “nagyon ritkán” házasságon kívül. Eltiltani nem fognak semmitől, az egyház álláspontját fogják képviselni, mert ez a dolguk, a te lelkiismeretedtől függetlenül.
2021. szept. 19. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!