Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez az orvos reszerol indokolt/szukseges volt, vagy szexualis zaklatas?
Munkaalkalmassagin voltam, ez mar nagyon sok eve tortent, csak azota kering bennem a sztori, es nem tudom, mit gondoljak rola. Senkinek nem beszeltem rola, valoszinuleg nem is fogok, csak arra vagyok kivancsi, hogy az ilyen normalis-e? Nem zavar amugy, csak kivancsi vagyok.
Szoval sima munkaalkalmassagin voltam, vernyomasmeres, ilyenek, es egyszercsak, mar epp tavozni akartam es a dokk megkerdezte hogy ha mar orr vagyok, megvizsgalja-e a melleimet mammografiasan. Mondom, miert ne, ugyhogy levettem a melltartot es engedtem nekk megvizsgalni. Mar nem is emlekszem ra pontosan hogy volt, egy ideig nyomkodta aztan keszem voltunk.
Nagy meretem van, DD-s.
Normalis, hogy egy uzemorvos mammografiat csinal, vagy csak meg akarta nyomkodni a melleimet? Masnak is van ilyen tapasztalata?
:D Komolyan erdekel.
Akkor voltam 22/L.
Egy csomó kitapintása előrelátó, és megelőzésre lehetőséget adó diagnosztika.
Ettől még nem kizárt, hogy csak fogdosni akarta, de azt gondolom, elenyésző az ilyen orvos.
44/F
Mivel üzemorvos ezért szerintem elképzelhető hogy meglátta a nagy melleidet és gondolta hátha. Biztos tetszettek neki.
Én is vállanék ilyesmit közös beleeggyezéssel :)
Ahogy írtad is mammográfiát ígért... szóval ha még nem voltál ilyen szűrésen javaslom keress rá és megkapod a választ a kérdésedre.
SPOILER
.
.
.
Egy genny alak volt...
Nem volt indokolt, de zaklatás sem.
Nem kötelezett rá, ő csak felajánlotta, hogy elvégez egy vizsgálatot, amivel egyébként több súlyos betegség is kiszűrhető. Te nem voltál köteles beleegyezni, elutasíthattad volna, ő pedig nem kényszeríthetett rá, hiszen - vélhetően - nem befolyásolja a munkaalkalmasságodat. Munkaalkalmassági vizsgálaton csak a munkára való alkalmassággal közvetlen kapcsolatban álló vizsgálatokat szabad elvégezni, és természetesen arra is jogod van nemet mondani, csak akkor mondjuk munkajogi következményei lesznek.
De jelen esetben ez már jogilag a vizsgálat lezárulta után történt, és egy sima, beleegyezésen alapuló vizsgálat volt.
Nem zavar, nem vagyok felhaborodva rajta, csak erdekel hogy kivulallok ezt hogy latjak.
En nem gobdolom hogy genny alak lett volna, nem kenyszeritett semmire, ellenben 22 evesen meg tul naiv voltam hogy ebbe barmit belelassak.
A mammográfiát géppel végzik (rtg) és nem kézzel... Elég lett volna megkérdeznie, érzel-e csomót. Kitapogatta a nyaki, hónaalji nyirokcsomókat is? Azt már nem? Amúgy meg kérdezd meg a kolléganőidet rajtuk is végzett-e "vizsgálatot". Gyanítom nem. Az alap üzemorvosi vizsgálatnak NEM része az onkológiai szűrés.
Ez vizsgálatnak álcázott szimpla taperolás volt. Nem zaklatás, mert beleegyeztél, de rendkívül etikátlan, kihasználta a naivságodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!