Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Hogyan őrizzem meg a testi-lel...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan őrizzem meg a testi-lelki egészségemet egy szexmentes házasságban?

Figyelt kérdés
37 éves vagyok, 2 éve nincs szex. A férjemnek lelki problémái vannak, ezért nem akarja. Jár pszichológushoz, nem sok eredménnyel. Végül eljutottam oda, hogy már nem is akarnám vele, annyira felőrölt ez a helyzet. Nem akarok válni, mert szeretjük egymást, minden más téren rendben van a kapcsolatunk és nem akarom magára hagyni a bajban. A megcsalás sem opció, egyrészt nem fér össze az értékrendemmel és a személyiségemmel, másrészt nincs senki, aki szóba jöhetne. Sajnos nekem hiányzik a szex, ez az állapot rombolja az önbecsülésemet, rosszkedvem van, ingerlékeny vagyok és csúnyának látom magam. Félek, hogy a kapcsolatunkat is aláássa ez a helyzet. Ahhoz szeretnék tanácsot kapni, hogyan éljek ebben a helyzetben, hogy megőrizzem az önbecsülésemet, a testi-lelki egészségemet.

2021. jan. 23. 16:11
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Azt mondja, mindig tartott tőle, hogy gond lesz, csak az első években ennek ellenére is működött. Teljesen tapasztalatlan, velem volt először és gyakran izgult az elején. Néha előfordult, hogy lelankadt eleinte, vagy nem volt elég merev, de ez mindig gyorsan helyrejött. Állítja, hogy mindig izgult, de érdekes módon csak sok év múlva lett ez ilyen komoly probléma. Mikor elkezdte, hogy nem akarta az aktust, pedig még ment neki, akkor én egy idő után, kb.fél év után szóvá tettem, hogy nekem ez nem jó. Onnantól kezdve tényleg szorongani kezdett és tényleg nem állt fel. De az alap probléma nem az volt, hogy nem volt erekciója, hanem, hogy nem akarta az aktust. Most már nem is képes rá. Az orvos azt mondta, nincs szervi baja, írt neki gyógyszert azzal, hogy vegyen be egy felet vagy egy negyedet, ez hatha segít az önbizalmán. De erre azt mondta, hogy akkor meg attól fél, hogy mi van, ha gyóhyszerrel se megy, vagy ha igen, akkor majd csak azzal fog menni. Szóval nem veszi a gyógyszert, inkább csak beszélgetni akar. Nehezen hiszem el, hogy tényleg érdekli, hogy megjavuljon a helyzet. Úgy tűnik, neki jó így szex nélkül, az pedig nem érdekli, hogy én szenvedek.
2021. jan. 23. 18:12
 12/38 anonim ***** válasza:
85%

És te erre azt mondod hogy szeretitek egymást és minden rendben a kapcsolattal?

A te fejedben is vannak gondok rendesen.

2021. jan. 23. 18:12
 13/38 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, 12-es. Valószínű, hogy nem szeret már. Csak elhittem, hogy mégis, mert a szexen kívül, úgy viselkedik velem, ahogy mindig, szeretünk együtt lenni és boldogok vagyunk, amíg nem jön képbe a szex. Folyton érezteti velem, hogy szeret, de nem akar szexelni. Akkor valószínűleg mégsem szeret már.
2021. jan. 23. 18:16
 14/38 anonim ***** válasza:
80%
#11 kezd kicsit irreálisnak hatni ez a dolog :D (na jó igazából az elejétől annak tűnt, de most ért el oda, ahol nehéz komolyan venni :D)
2021. jan. 23. 18:18
 15/38 anonim ***** válasza:
92%

Aki szeret az vágyik a közelsége, szexre is.

12#

2021. jan. 23. 18:18
 16/38 A kérdező kommentje:
Azt mondja, hogy vágyik rá. Folyton egymáshoz érünk, sokat ölel, csókolózunk, fogdos is, az ágyban is bújik, de fél a kudarctól, azt mondja. #14-nek: Sokat segítene, ha leírnád, mi irreális benne. Szó szerint azt írtam le, amit mondott. Jó lenne, ha egy külső szemlélő megmondaná, mi irreális van benne. Minden nézőpont jól jön.
2021. jan. 23. 18:21
 17/38 anonim ***** válasza:
79%

„A szexen kívül rendben van a kapcsolat”.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem, ebben az esetben nincs rendben a kapcsolat.

Elképzelésem sincs, mi van a férjeddel. És ha esetleg ő jár félre?

Ha te voltál neki az első, biztos kíváncsi, milyen lehet mással.

Ha meg nincs gyereketek, akkor érdemes lenne a válást megfontolni, mert a te lelki-testi egészséged megy erre rá, attól függetlenül, hogy a férjednek mi a baja.

Ha nem szervi baja van, akkor őt sem bántaná meg úgy a válás...

2021. jan. 23. 18:26
 18/38 anonim ***** válasza:
91%
en meg mindig a vibratorra szavazok, hasznalhatjatok egyutt is. ha nagyon nem akarsz vele szetmenni ez jo kompromisszum lehet
2021. jan. 23. 18:28
 19/38 anonim ***** válasza:
75%

Amúgy nekem is az ugrott be hogy lehet csak veled nincs szex. Vonzalom kémia nincs az bíztos mert akkor kívánna.

Gondolom van egy stabil nyugis élet, akár vagyon amit nem szeretne elveszíteni, így ezért van ködösítés hogy miért nem kíván.

2021. jan. 23. 18:29
 20/38 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem jár félre. Szerintem ő nem szeret szexelni, vagy nem tudom. Felvetettem a válást, elsősorban azért, hogy ne fajuljon odáig a dolog, hogy megutáljuk egymást, vagy rossz viszony legyen közöttünk. Erről hallani sem akar. Azt mondja, meg fogja oldani a problémáit. De két éve ezt mondja. Nemrég elment pszichológushoz, egyelőre nincs eredménye. Annyit derített ki, hogy túlságosan megterhelte őt, hogy a kapcsolatunk nagy részében mellettem kellett álnnia és magára kevés energiája maradt, a kapcsolatban túl sok energia ment el az én gondjaimra. Ami igaz, mert sajnos nekem egészségi gondjaim vannak, ezekről tudott, mikor elvett, de jöttek újabbak is. Sok mindenen túl vagyok, kivizsgálások, orvosok sora, műtétek. Ezek miatt sem mindig volt alkalmunk a szexre, de amikor épp nem volt valami gond, akkor normális szexuális életünk volt. Voltak munkahelyi gondjaim is, egy ideig nem volt munkám és ő mindig mellettem állt. Sok energia ment el az én dolgaimra, ő háttérbe szorult.
2021. jan. 23. 18:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!