Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért alakult úgy a társadalmi felfogás hogy amíg a férfiak mellei szabadon vannak (pl.:strandon) és ez teljesen normális addig a nők esetében pont az ellentettje szocializálódott?
Szerintem egy egyfajta társadalmi "evolúció" terméke lehet.
Először is az ugye tény, hogy a női mell másodlagos nemi jelleg, és a férfiakra igencsak kanosító hatással van a látványa.
Másodszor, ismert az a tény is, hogy egy adott embercsoport akkor a leghatékonyabb, ha minél jobban tudnak kooperációban, csapatban dolgozni az egyes egyének, tehát az egyének között minél kevesebb a konfliktus.
Azt is tudjuk/sejtjük, hogy sok tízezer éve még sokkal ösztönösebb lények voltak az őseink, mint manapság.
Tehát, az én teóriám szerint akkoriban válhatott a nemi jellegek eltakarása szokássá, amikor a törzsi társadalomból átléptek az emberiség bizonyos részei egy következő fázisba, azaz amikor gyűjtögetés/vadászatról áttértek a földművelésre, állattenyésztésre.
Ez az életmód már jóval komolyabb szintű kooperációt igényelt a csoport tagjaitól, főleg a férfiak és nők között.
Na most, említettem fentebb, hogy az ösztön-működés még jóval erősebb volt akkoriban, egy férfi, ha megkívánt egy nőt, simán leteperte akárhol, akármikor, illetve összeverekedett más férfiakkal is a "párosodás" jogáért.
Még manapság is népszerű mém, hogy a férfiaknak mennyire el tudja vonni a figyelmét minden másról egy pár szép mell.
Így aztán, hogy az ilyen jellegű konfliktusok esélyét csökkentsék, és ne tereljék el a figyelmüket és a koncentrációt a kooperációt igénylő munkáról, elkezdték takarni a nemi jellegeiket.
(Egyébként úgy hiszem, hogy a monogámia és a család intézménye is ilyen megfontolásból alakulhatott ki)
Aztán pedig, mint minden ilyen, praktikus megfontolásból kialakult viselkedésformából, kulturális norma lett.
11: és vajon különféle törzsek él miért nem szokás eltakarni a mellet? Pedig ők is átléptek már abba a szakaszba, ahol egy közösség együtt igyekszik fenntartani magát, közös erővel, összefogva és kooperálva.
Azt én se tudom, hogy miért alakult ki a mellek eltakarása, viszont szerintem manapság inkább azért van így, mert így alakult, ezt szoktuk meg. Pedig nem hinném hogy egy kidolgozott férfi test kevésbé lenne izgató az arra fogékony hölgyeknek mint egy formás mell az arra fogékony férfiaknak.
28F
A formás popsi és a hosszú combok legalább annyira vágykeltők, mint a keblek. Ennek ellenére a sort, a miniszoknya, a tanga teljesen elfogadott, bár elismerten kihívó, figyelemfelkeltő viseletek.
A dekoltázs nemkülönben, amely mégiscsak félig felfedi a kebleket. Olyan korokban és körökben is népszerű, elfogadott, sőt, elvárt viselet volt, amikor és ahol pl. a meztelen boka, neadjisten fedetlen lábszár kivillanása elképzelhetetlenül erkölcstelennek számított.
Tehát változnak a szokások, a szabályok, méghozzá igen tág határok között. Nem feltétlenül ésszerű irányba, és még kevésbé ésszerű okok miatt. Vagyis egész egyszerűen DIVAT.
Épp úgy, mint pl. férfiaknál az arcszőrzet (reformkor=körszakáll), vagy a nők elsöprő szőrtelenedési kényszere (lábszár, hónalj, fanszőrzet), vagy melltartóviselési szokásai.
Amikor fiatal voltam, csak az a nő viselt melltartót (ruha, blúz alatt), akinek szüksége volt rá. Manapság már lapos mellű öt-nyolcéves lánykákra is ráadják a strandon, pedig rajtuk aztán semmi látnivaló, illetve eltakarnivaló sincs, pont úgy néznek ki, mint a nyolcéves fiúk.
Egyszerűen ilyen a divat. Folyton változik, erős a társadalmi kényszer a követésére, de amint a nagy többség követi, már unalmassá válik, és ismét más irányt vesz.
#15: Ha nem lenne ritkaság a fedetlen kebel látványa, nem bámulnák a férfiak. Bámulják a nyakadat? A térdedet? A kezedet? Az ajkaidat?
De a kebleidet és a popsidat még ruhán keresztül is. Egyértelmű az összefüggés.
Egy miniszoknyás csajszi sokkal izgalmasabb, mint egy fürdőruhás a strandon.
Semmi rossz nincs a nézésben. mi zavaró lehet, az a bámulás.
A lábakat megnézik, mert szépek, érdekesek, de ennyi. A kebleket, popsit bámulják, mert szépek, érdekesek és rejtegetik.
Strandon, ahol órákig bikiniben vagy, bámulják a fenekedet? Egy darabig talán, főleg nyár elején, amikor már régen láttak a férfiak pucér segget. Augusztusban már fel sem tűnik. A félnudizó hölgyeket sem bámulják, legfeljebb lopva meg-megnézik, megcsodálják. Fél óra alatt megszokják, hogy ott van, és legfeljebb rápillantanak, hogy egy kicsit töltődjenek esztétikai élménnyel.
És akkor mi van? Örülj neki, hogy szép vagy, és felkelted mások érdeklődését. Plusz valakinek szebbé tetted a napját.
Beszélj a divattervezőkkel....akik többnyire férfiak.
Amúgy meg nagy mellel jobban is néz ki egy kivágott felső mert az csini, egy nyakig zárt pulcsiban meg konkrétan dagadtnak látszol ha nem vagy hozzá elég magas. Ha meg nem szűk pulcsi hanem bő póló, hogy még többet takarja, olyan mint egy sátor. Engem szűk ruhában még senki nem tartott ducinak, de ha takargatom magam, mindig megkapom, hogy tölöttgalamb vagyok, pedig csak rövid derék, nagy mellek. Egy pokol. Örülök, hogy nem kell szabadon lógniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!