Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Szólt már bárki neked csók...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szólt már bárki neked csók vagy szex előtt, hogy száj vagy nemi herpeszel fertőzött?

Figyelt kérdés
Nekem még senki... Pedig ezek elég gyakoriak elvileg.

2020. okt. 15. 14:07
A kérdező szavazást indított:
Szóltak már száj herpeszről.
Szóltak már nemi herpszről.
Nem szóltak még egyikről sem.
14 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egyébként, egy évesként direkt megfertőztek, mert hisztiztem a kórházban. Csak akkor fertőz, ha kint van. Olyankor nincs csók, aztán annyi. Meg nyilván nem közös fogkefét használtok. Te is látod, meg illik is szólni. Valószínűleg nem volt herpesze az illetőnek, vagy nem volt éppen aktív (hólyagok), hogy fertőzzön.

A nemi herpesz az durvább, az szexuális úton terjed és másik vírus okozza, mint az ajakherpeszt. Ezt nyilván észre is veszed, de nagy bunkóság nem szólni. De ezt lehet kezelni, állítólag nagyon durva és fájdalmas. Szerencsére ilyen nem volt. Attól, hogy valaki fertőzött, még csókolózhat (nem adja tovább), csak ha kijön akkor, de ezt érezni és látni is lehet.

2020. okt. 15. 14:26
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 én úgy tudom, hogy fertőz akkor is, ha épp nem aktív. és a nemi herpesz is olyan, mint a száj csak a nemiszerven van. és elvileg a száj herpesz is fertőzi a nemiszervet is és nemiszervi is a szájt. az a baj, hogy nem találom most a böngésző előzményekben a cikket amit olvastam és amiért kérdeztem...
2020. okt. 15. 14:48
 3/12 A kérdező kommentje:

Na most egy másik cikket találtam és lényegében mindkettőnknek igaza van. Fertőz tünetmentesen is, de jóval kevésbé.

Amúgy lehet én látom ezt túl sötéten és lehet ez az élet része.

2020. okt. 15. 14:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"én úgy tudom, hogy fertőz akkor is, ha épp nem aktív"

NEM FERTŐZ! Csak ha kijött a szádon, meg hólyagok vannak, ekkor fertőz egyedül... Egyébként pedig NEM. Nekem láztól szokott. Mióta szedtem aciklovir tablettát, évi egyszer ha kijön, előtte 2 hetente és brutálisan. Egyébként elárulom neked, hogy a lakosság nagy része fertőzött, csak nem tudja. Vagy sosem jön ki rajta.

2020. okt. 15. 15:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"elvileg a száj herpesz is fertőzi a nemiszervet is és nemiszervi is a szájt"

Két különböző vírus. Az egyik típusa az ajkakon (HS1), a második a nemi szerveken (HS2) okoz fájdalmasan viszkető hólyagocskákat.

Bár ár herpeszes szájjal azért ne állj neki szopni!

2020. okt. 15. 15:18
 6/12 A kérdező kommentje:
Csinálj már egy google keresést létszi és olvass róla kicsit, mielőtt így nagy betűvel jelentesz ki dolgokat.
2020. okt. 15. 15:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem, de azért csak észreveszed... ha nem akkor meg szívás mert a nemi herpesz elég könnyen át tud adódni. A szájherpesz... meg olyan dolog, hogy már mindenki megkapta s sosem tűnik el végérvényesen a szervezetből hanem ott lappang várva hogy meggyengüljön az immunrendszer és támadhasson. Ha nem vagy rá érzékeny akkor nem "kapod el", pontosabban elkapod de nem leszel tőle beteg, nem fog tüneteket okozni.
2020. okt. 15. 16:28
 8/12 anonim ***** válasza:

"Csinálj már egy google keresést létszi és olvass róla kicsit, mielőtt így nagy betűvel jelentesz ki dolgokat."

Inkább neked javaslom! Illetve 20 éve szenvedek is vele! Egyébként akkor fertőzz, mikor kint van. Most akkor ne csókolózzon senki egész életében, mert egyszer volt herpesze? Csakis akkor fertőzz, ha hólyagok vannak. Mindenesetre kib...szás nem szólni, de látszik is, max. full sminkben, sötétben esetleg nem....

2020. okt. 15. 16:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem a nemi van. Mostani barátnőmtől kaptam el nem mondta előtte. Amikor kijött rajtam azt mondta, hogy nem tudta, hogy neki van, ami benne van tényleg. De ugyanakkor igazából azt is megértem, ha nem volt képes elmondani, mert akár ez van valakinek, akár a száj én sem tudom elképzelni, hogy egy ismerkedésnél ez, hogy hozható elő. Amúgy én rajta soha nem láttam, hogy kijött volna, elvben nőnél lehet belül is azt olvastam. Szóval ez is ok lehetett hogy nem tudott róla. De amúgy azt is írják, hogy lehet hosszú a lappangási idő, szóval még nagyon kis eséllyel az is lehet, hogy én kaptam el valamikor nagyon régen mástól.

És akkor ismeretterjesztek én is: ez abból áll nekem, hogy a farkamon ahogy visszahúzom a bőrt ott tud kijönni kis seb. Először amikor kijött több seb volt, de akkor még nem tudtuk mi ez és nem teljesen hagytuk abba a szexet szóval az sem tett jót neki szerintem. Meg írják a neten is, hogy az első kijövetel a durva. Azóta nagyon ritkán jön elő és van amikor nem is seb, csak egy kis pirosodás, de ha seb is nagyon pici, és egy hét alatt begyógyul. Ilyenkor nem szabad szexelni. Elvileg ez is egy életre az emberben marad.

Nekem amúgy az nem világos, hogy az a rész hogy van, és ez a száj herpeszre is vonatkozik, hogy ha egy fertőzött egy másik fertőzöttel van, akkor más bőrterületekre ez nem tud átterjedni? mert nekem is a bőr egy kis részén tud kijönni. Erre még nem kaptam értelmes választ. Neked akinek a száj van, ugyan ott maradt, ahol kezdetben volt?

2020. okt. 15. 17:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csak az ajkakon. De van, hogy csak egy pici helyen. De olyan is volt, hogy az egész szájamon alul-felül, volt vagy 8. Néha az orrom alatt is kijön, de ehhez nagyon betegnek kellett lenni. Mindenkinek más miatt jön ki meggyengül az immunrendszer, nálam láz hozza ki, felsőlégúti megbetegedések. Utoljára 2018. decemberében volt durva, az egész akjam, borzalmas ég, utána jönnek a hólyagok, majd fáj. Egy hétig meg varras seb.

Aztán utána februárban szedtem Telviran tablettát, napi 5 darabot kellett szedni, egy hétig azt hiszem. Elég drága, azóta egyszer jött ki, akkor is egy pici. Előtte, meg sulis koromban 2 hetente volt. Szerintem, meg elvileg nemi herpesz esetén is jó, megkérdezhetnéd az orvosod.

Elvileg el lehet fertőzni, de nekem soha, pedig fogdostam az arcomat, szememet, testemet, bőrömet, nemiszervet és nem fertőztem tovább. Semmi, soha. Inkább az, hogy milyen intenzitással jön ki. Meg alap, hogy nincs közös törölköző fogkefe stb. Elméletben, ha herpeszes szájjal s, posz, ki jöhet ott is, de én nem tudtam soha elfertőzni. Szóval szerintem kb. nulla az esélye, de ne csinálj ilyet. Meg tényleg másik vírus okozza.

Amúgy az alap, hogy ilyenkor vigyázunk! Kézmosás stb. De mondom én 20 év alatt egyszer sem tudtam elfertőzni.

De tényleg sok emberben benne van, csak aktiválódik, van akinek soha nem jön ki és csak akkor fertőz. A nemi herpesz, meg szexuális úton terjed. Én azt mondom, mindig ugyanott jön ki.

2020. okt. 15. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!