Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire van értelme a régi sérelmekről beszélni egy kapcsolatban?
2 esetben:
Ha a társa az embernek megértő, odafigyelő, lelkizős is tud lenni, és nem válik idegbeteggé a hallottaktól, valamint, ha ennek valóban lesz, azaz olyan szándéka is van, hogy a történetmondó tanul belőle, és nem követi el ugyanazon hibákat.
Igen, van. Erősíti a bizalmat és az aktuális párod is tud tanulni belőle, hogy milyen hibát ne kövessen el, mire figyeljen.
Két esetben nincs értelme:
1) Ha még nem tudtad lezárni a múltat. Ha heves indulatokat vált ki belőled. Mert akkor azt fogja a párod érezni, hogy még mindig az exedhez vonzódsz, kötődsz hozzá érzelmileg. Ez meg nem igazán fogja a jelenlegi kapcsolatodat fejleszteni.
2) Ha negatív kontextusban hasonlítod a párod az exeidhez
- te is csak olyan vagy mint az exem;
- az exem ebben vagy abban sokkal jobb volt.
Pasiként én nem szoktam. Az eddigi barátnőimen mindig láttam, hogy nem szeretik, ha exek kerülnek szóba. Ettől függetlenül persze kérdeztek, illetve a jelenlegi is kérdezett exekről, hiszen kíváncsi és próbálok őszintén válaszolni ilyenkor, de nyílván azért tudom mit szeretne hallani.
Az a tapasztalatom, hogy egyébként olyan apróságokon is fent tud akadni egy lány, ami neked teljesen jellegtelen. Szóval végső soron az én tanácsom a többiekkel szemben:
Ha látod rajta, hogy egy-egy válaszod nagyon foglalkoztatja, ingerli, vagy csak sokáig kattog egy apróságon a múltbeli kapcsolataiddal kapcsolatban, akkor érzékenyen kezeld a témát és te magad kevéssé hozd fel az ő, vagy ismerősi körében.
Egyébként viszont, ha bízol benne, hogy támogat és jól fogadja, tényleg szükséged van erre, akkor pedig légy közvetlen vele.
A lány személyisége válogatja persze. Én csak a tapasztalataim írtam le és próbáltam kicsit árnyalni a képet, amit a többiek festettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!