Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért nem kommunikálnak szex...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem kommunikálnak szex közben (/előtte / utána)? Miért ciki a kommunikáció?

Figyelt kérdés

2020. máj. 23. 22:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
nem ciki. legalábbis nekem nem. kozben is fontos, sőt,izgató nagyon:) 24l
2020. máj. 23. 22:40
 2/14 A kérdező kommentje:

Arra gondolok, hogy valakit zavar a szexről és azt körül vevő kommunikáció.

Arra gondolok, hogy valaki nem mer beszélni a szexről a partnerével.

2020. máj. 23. 22:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
nem mindenki felszabadult ilyen téren..lehet tapasztalatlan, gátlásos,prűd..sok sok oka lehet, rá kell jönni mi okozza nála ezt,hogy nem mer róla kommunikálni
2020. máj. 23. 22:44
 4/14 anonim ***** válasza:

A szexualitás ugyanúgy tabu temának szamít kiskortól kezdve, mint pl a halál. Tehát ha valaki ezt szokja meg, az később se fog kinyílni ilyen téren, vagy csak nehezen.

Ellenben, ha valakivel a szülei erről a témáról is tudnak/tudtak beszélni, akkor sokkal nyitottabb lesz. (Pl. hogy ha két ember szereti egymást szerelemmel akkor sokféle képpen okoznak örömet egymásnak)

2020. máj. 23. 22:58
 5/14 A kérdező kommentje:
Ennyire befolyásolnak a szüleid?
2020. máj. 23. 23:04
 6/14 anonim ***** válasza:
Végül is életed első másfél évtizedében együtt élsz velük. Jó esetben. Hogyne lenne az ő hatásuk meghatározó. Még ha nem is tudatosul.
2020. máj. 24. 07:42
 7/14 A kérdező kommentje:
Szóval gyakorlatilag, amikor szexelsz, a szüleiddel vagy együtt fejben?
2020. máj. 24. 09:06
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem erről van szó.

A normákat, elveket, amik később meghatározzák az életed, a szüleidtől tanulod. Berögződnek és nem egyszerű megváltozni. Az ember úgy tanul, hogy átveszi a szülei viselkedésmintáit, ha ezekben benne van, hogy nem beszéltek a szexuális dolgokról, akkor ő se fog, vagy csak nehezen.

Ez szimpla evolúció. Az állatok is úgy tanulnak meg túlélni, hogy a szüleiket figyelik és megjegyzik a viselkedésüket. Az emberek is.

2020. máj. 24. 09:23
 9/14 A kérdező kommentje:

Én sosem beszéltem a szexuális dolgokról otthon. Mégis tudok róla beszélni bárkivel. Ezért nem értem ezt a feltételezést és a szülők mögé bújást. Igen vannak dolgok, amiket a szülőktől tanulok, majd magamévá teszem és a saját tudatom, személyiségem, viselkedésem részévé válnak.

Ellenben ha a szüleimmel sosem szexeltem és nem beszéltem róla velük, pont ez egy olyan terület, amit nem a szüleimtől fogok megtanulni és lemásolni.

A szüleim nem tanultak programozást én igen.

A szüleim nem meséltek nagyon sok mindenről, amit én tudok.

És nem azért tudom, mert ők tanították. Nem azért csinálom, mert a szüleim bármikor is szóba hozták. Az ember képes mást is csinálni, mint amit a szülei.

Számomra ezért nehéz ezt megérteni.

Ellenben azt megértem, hogy te a szüleiddel szoros kapcsolatban éltél huzamosabb ideig és őket követed. Csak fura, hogy szex közben is. De ezek szerint van ilyen is.

Köszi, ez új gondolatmenetet ébresztett bennem.

2020. máj. 24. 09:50
 10/14 anonim ***** válasza:

Már bánom, hogy válaszoltam neked, mert nem azt akarod megérteni, hogy mit írok, hanem mindenáron ki akarsz olvasni belőle valamit.

Ha téged szülő nevelt, nem farkas, akkor az a nevelés nyomot hagyott benned akkor is, ha soha egy szót sem ejtettetek szexről. Láttad, hogy élnek, hallottad, hogyan reagálnak témákra, történésekre, és érezted az irányításukat, hogy ezt tedd, azt ne tedd. Ha ilyenek nem voltak, akkor téged nem neveltek.

Bármilyen nevelést is kaptál, az nyomot hagyott személyiségeden. (Mellékesen: Eléggé jól láthatót.) Meghatározza, de legalábbis erősen befolyásolja, hogy hogyan viselkedsz, reagálsz élethelyzetekben. Anélkül, hogy eszedbe jutna: "Hm, mit is mondott erről anyu?"

Sőt, abszolút anélkül: tudat alatt. Ebbe simán belefér, hogy öntudatlanul épp az ellenkezőjét teszed, mint ami a neveltetésedből következne, mert az negatív nyomot hagyott benned.

Az itt válaszolók döntő többsége jóindulatúan szól hozzá. Próbálj ezt szem előtt tartva viselkedni. Ha valamit nem értesz, furcsa, lehet, hogy elég lenne elolvasni még egyszer, lassabban.

De lehet, hogy nem lenne elég.

2020. máj. 24. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!