Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért van az, hogy a férfiak...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy a férfiak nem hajlandoak elmenni urologushoz? (bövebben lent)

Figyelt kérdés
Amig mi nök minden évben járunk nögyogyászhoz, ök nem mennek el megnézettetni magukat? Nekik nem fontos a saját és a partnerük egészsége, hogy ne fertözzék össze valamivel? Vagy ha már megvan a baj, akkor sem szoktak elmenni a legtöbben...

2020. máj. 8. 10:15
1 2
 1/13 Kancácska ***** válasza:
80%
Nekünk még ott a mammográfia is. A pasik pedig így vannak kódolva. 29/N
2020. máj. 8. 10:17
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Ez tényleg így van, jó kérdés miért
2020. máj. 8. 10:25
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
A férfiak ehhez túl büszkék
2020. máj. 8. 10:26
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Sokan hiúsági kérdést csinálnak ebből, de számomra ez is hozzátartozik ahhoz, hogy figyeljek az egészségemre.
2020. máj. 8. 10:26
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az urológiai kivizsgálás részei: anamnezis (családi, egyéni) felvételét követően a fizikális vizsgálat (külső nemi szervek megtekintése, megtapintása), rectalis digitális vizsgákat és hasi UH vizsgálat, mely a vizeletelválasztó rendszerre korlátozódik (vesék, ureterek és a hólyag). Az esetlegesen felmerülő lehetséges problémák.

Amilyen problémákra és kivizsgálásra gondolsz, azt a bőr és nemibeteggondozóban végzik. Ha nincs olyan jellegű probléma, akkor nem fog lefertőzni semmivel sem. Továbbá a z urológushoz nem csak a férfiak járhatnak, hanem a nők is. Egyébként az oka egyszerű. Mert megalázónak érzi nagyon sok férfi a kivizsgálást, és előbb saját maguk akarják helyrehozni a dolgokat, illetve elég sok esetben csak legyintenek és a majd úgyis elmúlik kategóriába teszik a dolgokat. Ezért van az, hogy a férfiaknál statisztikailag több a súlyosbodott állapotú beteg, mint a nőknél.

2020. máj. 8. 10:29
 6/13 A kérdező kommentje:

Csak azért az urologiát irtam, mert ott vizsgálják a prosztatát. Azért a méhnyakrák és a prostatarák elöfordulása nagyon gyakori. Azért a nögyógyászati vizsga sem túl kellemes, mégis minden nö remélem évente elmegy ellenörzésre.

Van a kacsabehelyezés és kenetlevétel olyan kellemetlen(nekem), mint egy 15 másodperces fenékbe nyulkálás.

A fertőzést azért írtam, mert a nőket kínzó szex után jelentkező húgyhólyag gyulladás lehetséges egyik oka, hogy a partnernek van egy kikezeletlen/nem tud róla gyulladása.

2020. máj. 8. 10:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyanús tüneteket észlelek magamon, természetesen elmegyek. Évenkénti szűrésre viszont minek? A prosztatarák és jóindulatú prosztatamegnagyobbodás gyakori az IDŐS férfiak körében. Nekem így a huszonéveim vége felé kb. a lottóötösre nagyobb az esélyem.
2020. máj. 8. 11:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Kieg.: ha fennáll a gyanúja, hogy a partnerem tőlem kapott el valamit, természetesen szintén elmegyek.
2020. máj. 8. 11:12
 9/13 anonim ***** válasza:
24%

Igaz én nem urológusnál hanem proktológusnál és gasztroenterológusnál voltam és ezeket olyan 22 éves korom körül.

Elmentem mert az egészségem fontos volt, ugyanakkor rohadva megalázónak találtam az egészet. Nyilván semmi szexuális vonzata nincs neki de akkor is talán egy nő jobban viseli ezeket mint én hetero férfi akinek tabu a hátsó bejárat szex terén.

2020. máj. 8. 11:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A betegségeket a bőr- és nemibeteg gondozóban szűrik, nem az urológián a férfiak esetében. Azt mondanám használni kell gumit... (főleg alkalmiban)

Mindenki egyéni felelőssége mennyire figyel az egészségére, ettől 40 éves kor felett célszerű évente elmenni urológiai szűrésre - de az emberek többsége tüdőszűrésre sem jár, pedig az nem annyira kellemetlen. Sokan akkor döbbennek rá hogy elvesztettek valamit amikor már késő. Ilyenek sajnos az emberek :(

2020. máj. 8. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!