Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejöttem egy fiúval, és kérdeztem tőle hogy hány lánnyal feküdt már le. Azt mondta nem sokkal. Hússzal. Kérdezte tőlem hány fiúval feküdtem le. Mondtam 15. Azt mondta olyan sokkal? A 20 lány nem sok, de a 15 fiú sok? Hogy van ez? 21L
Ha engem vág pofán a vékony csaj, akkor persze nem akkora nagy a különbség (de azért van), de ha mondjuk a bankrablót üti le, annak azért nagyobb a sportértéke, mintha ugyanezt a kigyúrt biztonsági őr tenné. Szerintem az érvelésed nem ül.
Amúgy való igaz, egy szabad, nyitott társadalomban elvileg egy nőt nem szabadna megítélni a partnerei számáról, a korábbi hozzászóló által leírt biológiai törvényszerűségek miatt mégis megtesszük társadalmi szinten, illetve egy ffi ezt az ítéletet egyéni szinten is meghozza, ugyanúgy evolúciós törvények miatt, tekintettel, hogy elemi érdeke, h biztos lehessen abban, h esetleges gyermeknemzés esetén az ő génjei öröklődnek tovább és nem a két nappal ezelőtti hímé. (emiatt általában vagy undor reakciót váltanak ki a sok partnerrel rendelkező nők, vagy a csak ürítésre jó kategóriába sorolja őket a ffi)
Hölgyeknek javaslom, ne beszéljenek életük szerelmének a korábbi partnerekről.
"de ha mondjuk a bankrablót üti le, annak azért nagyobb a sportértéke, mintha ugyanezt a kigyúrt biztonsági őr tenné"
Pont az a lényeg, hogy nem pusztán arról beszélünk, hogy melyiknek NAGYOBB a sportértéke, hanem arról, hogy vajon mivel lehet azt a felfogást védeni, hogy ami egyik ember részéről elismerendő teljesítmény, az a másik részéről elítélendő, lenézendő, stb.
Maradva az analógiánál, a példára vetítve a 'teljesítményt igényel' vs. 'lotyó dolog' olyan, mintha azt mondanád, hogy a nő részéről elismerésre méltó, hogy leütött egy bankrablót, a kigyúrt biztonsági őr meg egy hülye gyökér volt, és szégyen, amiért ilyet tett.
És ha valaki nem értené, hogy miért ilyen alapon ítéled meg ennyire eltérően azt, amit hasonló motivációból, hasonló szándékkel és hasonló következményekkel tettek, te azzal indokolnád a kettős mércét, hogy az utóbbi részéről azért elítélendő, amit tett, mert az kvázi "nulla erőfeszítést" igényelt a részéről, nem úgy, mint a nő részéről.
Szóval szerintem az a Te érvelésed nem ül, mert teljesítményt, elért eredményt valóban lehet annak figyelembevételével értékelni, hogy a saját adottságai vagy képességei alapján kitől igényelt nagyobb erőfeszítést, viszont ugyanilyen alapon helyesnek vs. helytelennek, elismerésre méltónak vs. gáznak, "legyen rá büszke" vs. "szégyenkezzen miatta" minősítéssel illetni nekem marhára nem tűnik logikusnak.
De nyilván lehet erőlködni azzal, hogy észérveket találjuk arra, hogy miért van rendben a kettős mércére, csak nekem erősen izzadságszagú ez az igyekezet.
11-es vagyok.
Kedves 12-es, valóban logikailag és társadalmi aspektusból adom az általad az emberi cselekedetek egyforma megítéléséről írtakat.
Ettől függetlenül, a 9-es által írt biológiai alapok miatt a gyakorlatban mégis kettős mércét használunk.
Ez nálam a mindennapjaimban úgy realizálódik, hogy nem ítélem el pl a kifejezetten nagy szexuális étvággyal megáldott kolléganőmet, céges partikon még együtt is alszom vele, de köszönöm, otthonra nem kéne.
9-es okfejtéséhez egyébként egy kiegészítést fűznék - ami egyébként ráadásul a nők gyakori partnerváltásáért való elítélésnek mindjárt ellent is mond (azaz önmagam cáfolom :) ) - hogy a nők is biológiai szükségszerűségből vannak nagyobb számú partnerrel, tekintettel arra, hogy nem csak a jó genetikát átörökíteni képes hímet keresik, hanem az utódok felnevelését biztosítani tudót is és ezt nem biztos, hogy ugyanabban a ffi-ben találják meg (vannak ugye a jófiúk meg a rosszfiúk)
"Ez nálam a mindennapjaimban úgy realizálódik, hogy nem ítélem el pl a kifejezetten nagy szexuális étvággyal megáldott kolléganőmet, céges partikon még együtt is alszom vele, de köszönöm, otthonra nem kéne."
És gondolod, hogy a nők máshogy gondolkoznak erről?
Szerinted a többségüknek "kéne otthonra" olyan férfi, aki gyakran váltogatja a szexuális partnereit, nem csak max. egy-egy kósza szexre tartják az ilyeneket alkalmasnak, vagy sokszor még arra sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!