Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csajok! Egy 1-10es skálán mennyire tartjátok magatokat szexinek? És ti pasik, egy 1-10es skálán mennyire tartjátok magatokat sármosnak?
Feltűnt itt másnak is, hogy a nők 10/9-8 pontszámot adnak maguknak (ennyi tökély lenne itt?), míg a férfiak jóval alacsonyabban értékelik magukat?
Miért van ez?
Mert a nők önértékelése hihetetlenül szétcsúszott, egészségtelenül torzítja az, hogy felmennek Tinderre, gyakorlatilag nulla befektetéssel (random kép, kitöltetlen adatlap, semmi szöveg) is folyamatosan pörögnek a jobbrahúzások, csak szelektál az érkező ajánlatok között, nem tesz semmiért önmaga semmit sem, facebook-on véletlen megkeresések találják be, és instánt megoszt egy képet, lájközön pattog rajta, ha pedig kiírja, hogy letörött a körme, ötven kommentben írnak rá sajnálkozós együttérzést.
Míg egy férfit nem húz senki jobbra, végletekig leadva az elvárásait, azt látja, hogy még bőven a szintje alatti nők sem húzzák őt jobbra, és igénytelen, elhízott nőkkel áll csak párba, velük is csak 2-3 esetben. Facebook-on még a születésnapján sem ír senki neki, nemhogy bármilyen más okból, karácsonykor csak a telefonszolgáltatója küld sms-t, és a közeledési szándékaira azonnali elutasítás érkezik.
Ez pedig a férfi önképére van egészségtelen hatással, a fenti válaszokban megjelenő módon.
22
Én mindig is 10-esnek képzeltelek.
Szerintem csak szerénykedsz :P
Itt az interneten, ahol mások is olvassák a véleményt mindenki magasabb "pontszámot" ad magának, mint egy teljesen anonim teszten. Ezt a jelenséget (is) hívják a közvélemény-kutatásban torzítási hatásnak. A valóságban (nemektől függetlenül) a megkérdezettek 20%-a alulértékelné, 20% felülértékelné magát egy válaszadásnál mint amennyit valójában, a józan esze gondol és kb. 60% hagyná, hogy a józan esze által saját magának megítélt "pontszámot" mondja.
A szépség amúgy is szubjektív, ha nem így lenne akkor nem tartanának szépségversenyeket, hanem minden évben kihirdetnék a győztest és azt senki sem vitatná.
10/6
23/f.
Alacsony vagyok, és kölyökképű. "18 elmúltál már?" Kérdést még 30 évesen is megkapom majd a pénztárosoktól.
"Feltűnt itt másnak is, hogy a nők 10/9-8 pontszámot adnak maguknak (ennyi tökély lenne itt?), míg a férfiak jóval alacsonyabban értékelik magukat?"
Szerintem ebben a kérdésben azért kicsit torzult az objektivitásod a prekoncepciód, az érzelmi szűrőd vagy bármi más miatt.
Csináltam egy statisztikát a hozzászólásod előtt született válaszokból úgy, hogy aki több értéket írt - pl. 7-8, vagy jobb napokon X, rosszabb napokon Y stb., ott átlagértékkel számoltam, illetve feltételeztem, hogy aki nem írta oda a nemét, de valami olyasmit írt, hogy "ha többet tudnék gyúrni", az férfi.
Az valóban igaz, hogy több nő adott magának 8-as v. 9-es értékelést, mint férfi, viszont 10 férfi és 10 nő válasza alapján a nők átlagosan 6,4-ra értékelték magukat, a férfiak pedig 5,9-re, ami azért nem akkora eget rengető különbség szerintem.
Azért a valóságban a nők sem pontozgatják magukat 7-8-9-nek
Pl a legtöbb barátnőm kis mellű volt (volt akinek tényleg csak jelzés értékű jutott). Szerintem gyönyörű volt mind, szerintük 2-3 voltak emiatt.
Ugyanez testmagassággal. Gyönyörű nő, de csak 1.52, és máris azt mondta, jó ha 4-5 emiatt.
Egyik barátnőm igazi “butterface” nő volt. Szerinte emiatt max 2-3 pontos lehetett.
Ez valahol persze jónak látszik elsőre, mert teljesen átlag, vagy inkább EÜ probléma miatt (sebhelyek) még alatta férfiként gyönyörű párjaim lehettek, másodikra viszont rájössz, hogy aki ilyen szinten tévesen ítéli meg önmagát, az egy rakás területen próbál kompenzálni, és folytonos megerősítésre van szüksége, ami rengeteg párkapcsolati problémához vezet.
Manapság több tapasztalattal azt gondolom, az egészségesen pozitív testkép az egyik legfontosabb dolog a párválasztásnál, nem baj, ha nem tökéletes, de fogadja el önmagát, lépjen túl rajta, és ne az a testi hiba determinálja.
28f
Ha borotválkozok, és nagyon rövid a hajam,igazi köcsögnek nézek ki! Akkor 8
Ha busman életmódba tolom, akkor 5 xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!