Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Konkrétan hogyan is működik a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Konkrétan hogyan is működik a fogamzásgátlás?

Figyelt kérdés

Hali.

Jónéhány kérdésem lenne ezzel a témával kapcsolatban. Engem fiúként ez persze nem érint, de engem érdekel hogy is működik ez a ,,dolog".

Szóval a fogamzásgátló az konkrétan miből áll, és mi az a folyamat, amit elvégez? A lényegét én is tudom, de a testnek melyik részén fejti ki a hatását, és hogyan?

Illetve hallottam a szex különböző ,,formáiról" (pl. a megszakításos. Ha egy lány/nő fogamzásgátlót szed, akkor a párja nyugodtan elmehet benne, nem áll fent a terhesség veszélye?

Kérem senki ne nézzen hülyének, engem soha életemben nem fog érinteni ez a téma, mivel a másik nem képviselőjeként nem igénylem, de azért érdekelne hogyan működik ez az egész. Köszönöm előre is a válaszokat!

13/F

2010. júl. 7. 23:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátló épphogy segíteni a rák megelőzését és egyéb daganatok, betegségek ellen is nagy mértékben véd, nem tudom honnan szedted h hajlamosabb lesz vki a rákra, jó nagy hülyeség..
2010. júl. 8. 13:42
 12/20 anonim ***** válasza:
*segíti
2010. júl. 8. 13:43
 13/20 anonim ***** válasza:

Ok,lehet van gyogyszer ami peteérést gátol,és van ami a megtapadást.

ne vesszünk össze ezen:DD

2010. júl. 8. 15:17
 14/20 anonim ***** válasza:

utánaolvashatnál te meg a ráknak... igenis hajlamosít az emlőrákra!! nézz utána, vagy olvasd el a betegtájékoztatót. minden olyan szer hajlamosít az emlőrákra, amiben női hormonok vannak. ez van... ha rákeresel neten, ott is millió ilyen találat van.

és nem azért mondom, mert tablettaellenes vagyok, mert én is szedem, és nagyon jó dolognak tartom. egyszerűen kérdezett valamit a srác, és igyekeztem mélyrehatóan válaszolni.

2010. júl. 8. 17:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem írtad oda h konkrétan mire gondolsz, de ha tovább mélyülsz olvashatod azt is, hogy sok betegség ellen megvéd!
2010. júl. 8. 18:04
 16/20 anonim ***** válasza:

Rákot okoz a gyógyszer?Én ilyet még nem hallottam:)Pont, hogy megelőzi a rákos,daganatos betegségeket(orvosom mondta) Nem is hallottam még ilyenről, hogy emlőrákot okozhat, szerintem akkor jobban kiemelnék ezt a témát.Maximum volt már rá példa

Egyébként én már találkoztam olyan orvossal, aki azt se tudta,hogy hogy működik a gyógyszer:D

2010. júl. 8. 18:11
 17/20 anonim ***** válasza:

"A valóban rosszindulatú rákos elváltozások valószínűségét a fogamzásgátlók ösztrogénkomponensüknek köszönhetően csökkentik"

"A fogamzásgátló csökkenti a rák kockázatát

A felmérés szerint a hosszú ideig fogamzásgátló tablettát szedő nőknél 10 százalékkal kevesebb a szívbetegség és a trombózis."

2010. júl. 8. 18:13
 18/20 anonim ***** válasza:

"Vannak bizonyos rizikófaktorok, melyek megléte esetén nagyobb valószínűséggel alakulhat ki az emlőrák; - a családban már előfordult emlőrák - gyermektelen nők - 30 éves kor felett születik az első gyermek - elhízás - magas zsírtartalmú étrend, túlzott alkoholfogyasztás - ösztrogéntartalmú gyógyszerek (hormonpótló kezelés, fogamzásgátló tabletták)"

"Orális fogamzásgátlók szedése közben, valamint az ezek abbahagyását követő 10 év során az emlőrák kialakulásának relatív kockázata kissé nagyobb"

"Egy meta-analízis szerint a fogamzásgátló tabletták szedése fokozza a menopauza előtt álló hölgyek mellrák kockázatát, különösen ha gyermekvállalást megelőzően használják ezeket."

nem azt mondtam, hogy mellrákot OKOZ, hanem azt, hogy okozHAT. nagy különbség.

2010. júl. 8. 19:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Én csak furcásltam, hogy egyből azzal kezdted az írásod, hogy növelheti a rákot...:D
2010. júl. 8. 19:40
 20/20 anonim ***** válasza:
az csak egy kiegészítés volt egy írásomhoz!!! már előtte írtam egy hosszút a fogamzásgátló hatásának módjáról, a hormonokról, meg ilyenekről. nézd meg a válaszadók százalékát, én vagyok a 87%-os válaszok írója.
2010. júl. 8. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!