Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Laktózérzékenyeknek lehet...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Laktózérzékenyeknek lehet szedni fogamzásgátlót? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A múlthéten kiderült,hogy laktózérzékeny vagyok. S még nem volt időm eljutni a ginekológusomhoz. Nem befolyásol semmit?
2010. júl. 5. 13:10
 1/7 anonim ***** válasza:
ezt majd a nőgyógyászodtól kérdezd meg. amúgy én úgy tudom, hogy a fogamzásgátlóban is van laktóz. legalábbis az enyémben van, viszont a használati útmutatón csak a súlyos cukorbetegeknek nem javasolják a tablettát, laktóz intoleranciáról nem esik szó.
2010. júl. 5. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
viszont az is szerepel benne, hogy ha érzékeny a hatóanyagok valamelyikére, akkor se szedje. a helyedben felhívnám a nőgyógyászomat még ma, és megkérdezném.
2010. júl. 5. 13:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Holnap készülök menni, mert ma ünnep van nálunk.
2010. júl. 5. 13:19
 4/7 anonim ***** válasza:
az attól is függ, mennyire vagy érzékeny a laktózra. van, hogy fel tud szívódni valamennyi, van, hogy semennyi nem tud, és hasmenést okoz. a hasmenés semmiképpen nem jó, hogyha azt okoz a fogamzásgátló, viszont azt sajna nem tudom megmondani, hogy a tabletta finom hatóanyagszerkezetében van e valami fontos szerepe a laktóznak, vagy csak kiegészítőként van benne.
2010. júl. 5. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:
A laktóz (tejcukor) nem hatóanyag, hanem segédanyag, egészen konkrétan töltő-/hígítóanyag. Kb az összes tablettában van laktóz. Ha életedben szedtél tablettát, és nem volt hasmenésed tőle, akkor msot sem lesz nagyon. Megemlítheted az orvosnak, kb ugyanezt fogja mondani szerintem.
2010. júl. 5. 15:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is laktózérzékeny vagyok és szedek fogamzásgátlót, semmi gondom vele! Nagyon minimális mennyiség lehet benne esetleg, ha van, szóval nem kell tőle tartani. Amúgy meg feltalálták már a laktáz-tablettát, ami laktáz enzimet tartalmaz, azzal mindent megehetsz!
2010. júl. 5. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Gyógyszergyárban dolgozok, és nálunk azt hiszem, hogy csak egyféle gyógyszerben van laktóz. Igaz nem gyártunk fog.gátlókat:) Kérdezd meg a dokit, de a legjobb ha a patikust kérdezed.
2010. júl. 5. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!