Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Most akkor, hogyan is kell...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor, hogyan is kell szednem? .

Figyelt kérdés
Még sose szedtem fogamzásgátló tablettát, és nem nagyon értem, hogy hogyan kell szedni. Valaki letudná nekem írni azt megköszönném. És kérlek ne írjatok rossz megjegyzéseket, előre is köszönöm.
2010. júl. 4. 17:30
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
beveszed és lenyeled! Lehet orvossal kéne feliratni esetleg...
2010. júl. 4. 17:37
 2/10 anonim ***** válasza:

21 db van minden levélben, mindennap beveszel EGYET!Ha elfogyott, 7 napig szünetet tartasz, ekkor fog megjönni vmelyik napon, aztén a 7 nap leteltével újra elkezded szedni a 21-et, ennyi, ha van még kérdésed szólj..

De voltál már dokinál iratni vagy csak akarsz?

2010. júl. 4. 17:39
 3/10 A kérdező kommentje:

Még nem voltam orvosnál. elöször utána szeretnék járni, hogy hogyan is van ez, utána szeretnék majd elmenni...köszönöm a választ:)

az lenne még a kérdésem, hogy valahol olvastam, hogy valaki nem hagyott szünetet, akkor mi van ha nem hagy szünetett, és mi van ha például a 21napból nem szedek be egyett akkor terhes lehetek?

2010. júl. 4. 17:42
 4/10 anonim ***** válasza:

A betegtáékoztatón le van irva: az elsö szemet a menstruáció 5. napján (Lehet, hogy a tieden nem 5. hanem 4. - EZT olvasd el) kell bevenni, utána 21 napon keresztül minden nap lehetöleg azonos idöben (pl. este 9-kor, de bármelyik idöpont jó, ami neked megfelelö) - eddig tart az egy levél. Utána jön 7 nap szünet, a 8. napon kezded az új levéllel. A második levéltöl kezde nem lényeges, hogy mikor van vérzésed, ettöl kezdve 21 nap tabletta, 7 nap szünet váltogatja egymást.

A szünekben általában van vérzés, de sok esetben kevesebb, mint elötte, ritkán elöfordulhat, hogy csak a 6-7. napon kezdödik.

2010. júl. 4. 17:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Én 1. nap vettem be, és 7-en már védett.

Ha kihagysz egy szemet, azt pótolnod kell 12 órán belül, ha túllépted a 12-et, akkor óvszerrel védekeztek..de olyat ne nagyon csinálj, hogy nem tartasz 7 napos szünetet, csak ha nagyon nagyon fontos!

2010. júl. 4. 17:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyébként ezeket tényleg láthatod majd a betegtájékoztatón!Plusz az orvostól kérdezd meg pontosan h mikor vedd be és mikortól vagy védett meg hasonlók:)
2010. júl. 4. 17:49
 7/10 A kérdező kommentje:
ha egyet kihagyok utána amit bevettem az se ért semmit?
2010. júl. 4. 17:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Benne lesz a betegtájékoztatóban, hogyan kell pótólni a kihagyott szemet, mert nem mindegy, hányadik héten marad ki, majd mindent megtudsz, és az orvos el fogja mondani a legfontosabbakat.
2010. júl. 4. 17:57
 9/10 anonim ***** válasza:
De érni fog, nyugi, de tényleg ne itt krédezgess még sztem:) menj el dokihoz, felír vmit és alaposan olvasd át a tájékoztatót, esetleg kérdezd meg anyukádat
2010. júl. 4. 17:59
 10/10 anonim ***** válasza:
A kérdéseid jók és jogosak,de ez tabletta függő is.Mint látod volt,akinél a mensi első napján kellett elkezdeni,mert olyat szed és volt,akinél az 5.napon,mert azt írta a tájékoztató.Ha elmész feliratni mindent megkérdezhetsz az orvostól és tényleg annak fényében könnyebb lesz válaszolni,ha már tudjuk,hogy mit írt fel.A tabletta tájékoztatója pedig szinte szájbarágósan leírja,hogy milyen esetekben mit kell tenni.Szinte táblázat szerűen magyarázza,hogy mit tegyél ha ezen és ezen a héten kihagytál x szemet.El kell olvasni és ha utána nem érted,akkor még kérdezni.
2010. júl. 4. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!