Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha 2 hete vettem be eseményuta...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha 2 hete vettem be eseményutani tablettát és most szeretnék fogamzásgátlót szedni, az a kettő ütné egymást?

Figyelt kérdés
A nődokim elment szabadságra, előtte irattam ki a tablettát, de ezt elfelejtettem megkérdezni, hogy ezzel nem csinálok-e nagy bajt a hormonjaimmal, hogy 1 hónapban eseményutani és fogamzásgátló is? Volt valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy infója? :) Köszönöm
2019. márc. 31. 10:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"gyakorin az az állítás terjedt el, hogy esemény utánit csak egy évben egyszer lehet bevenni és utána gondolni sem szabad más hormonra, de ez egy baromság."

Évi kettő, és nem baromság, tekintve, hogy az eseményutáni is mennyire meg tudja zavarni a szervezetet..

2019. aug. 29. 01:06
 12/12 anonim ***** válasza:

Utolsó: idézet az escapelle betegtájékoztatójából.:

Kizárólag sürgősségi fogamzásgátlásra szabad az Escapelle-t használni, és nem rendszeres fogamzásgátlóként. Amennyiben egy menstruációs ciklus alatt többször is használja az Escapelle-t, az kevésbé lesz megbízható, és nagyobb valószínűséggel borítja fel a menstruációs ciklusát (vérzését).

Ebben hol szerepel, hogy évi kettő? Ja, sehol. Ez egy urban legend, amit képtelenség kiirtani az emberek fejéből.

2019. aug. 29. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!