Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt csak én érzem egyenlőtlenségnek?
Vegyünk két esetet. A fiún egyik esetben sincs gumi.
Az első esetben a lány azt mondja a fiúnak, hogy fogamzásgátlót szed. Mondjuk már régebb óta együtt vannak és ezért már gumi nélkül csinálják. Aztán egyszer csak a lány bejelenti, hogy terhes és megtartja a babát.
A második esetben megszakítással "védekeznek", de a fiú úgy dönt, hogy beleélvez a lányba.
A két eset között van egy nagyon nagy különbség. Az első esetben a fiú lett átverve és abszolút semmit sem tehet. A második esetben a lány lett átverve, és megteheti azt, hogy beveszi a 72 órás tablettát, és ha minden jól megy, megússza a terhességet.
Csak én érzem ezt nem túl fair dolognak?
De mégis milyen döntési jogot akarsz? Szerinted jó lenne abortuszra kényszeríteni nőket, ezáltal kockára téve a testi-lelki egészségüket és akaratuk ellenére megölni a gyereküket?
Én értem, hogy egyenlőtlen, de biológiai okokból nem is LEHET egyenlő ez. Pasi meg ne rendelkezzen abortuszról szerintem. Más farkával nem illik verni a csalánt.
(Egyébként nem vagyok elvakult abortuszellenes, pont az a lényeg szerintem, hogy mindenki hadd döntse el maga.)
Állandóan megy a hiszti ekörül a téma körül.
Soha nem lehet teljesen kiegyenlített a dolog, mivel a természet úgy alkotta meg a dolgokat, hogy CSAK A NŐ ESHET TEHERBE. Ennyi. Lehet azon agonizálni, hogy szegény pasiknak nincs választási joguk, mert a nő dönt, de ez van, mivel a nő testében van a gyerek. Nem lehet valakit akarata ellenére sem szülésre, sem abortuszra kényszeríteni. Ahogy a férfit sem lehet mondjuk akarata ellenére elkötni. Nyilván fordított lenne a helyzet, ha a férfi lehetne terhes. De nem lehet. Így ez van.
Normálisan kell megválogatni az embernek a partnereit és ésszel kell élni. Laza kapcsolatban nem szabad másra bízni a védekezést, tartós kapcsolatban meg meg kell beszélni, hogy hogyan akarnak a felek védekezni és mi történik akkor, ha véletlenül mégis besikerül egy terhesség. Én elmondtam a páromnak, hogy tablettát szedek, de ha emellett teherbe esek, megtartom. Ez alapján választhat, hogy húz gumit vagy megbízik bennem.
"Ez alapján választhat, hogy húz gumit vagy megbízik bennem."
Miért, ha megbízik benned, akkor nem leszel terhes? A tabi sem nyújt 100%-os védelmet..
Kérdező! Tényleg szívás, hogy férfiként nem tehetsz semmit, ha átvág a csaj a tabiszedéssel, és utána fizetheted a gyerektartást. Ugyan megsértették az utódnemzési jogodat, de ezt a bíróságon sajnos nem tudod bizonyítani. Tudom, most nem leszek népszerű a véleménnyel, de nőként ilyenkor sajnálom a férfinemet, hogy a fejük felett lehet meghozni ilyen nagy volumenű döntéseket. Való igaz, hogyha nem akarsz gyereket, akkor mindenképp gumit húzol (férfiként nem is bíznék más opcióban), de ott van az is, hogy x ideje együtt vagy 1 nővel, akkor bízol benne annyira, hogy elhiszed, hogy védekezik.
A második eset ugyanolyan rossz, hiszen a 72 órás borzasztó nagy hormonbomba, és nem is biztos hogy hat. Az abortusz meg pláne megviseli a nőt mint lelkileg, mint testileg. Ha a megtartást választja, akkor meg a kihordás és a szülés élménye terheli őt, meg a felnevelés, ami szintén nagy (nem tervezett, hanem belekényszerített) feladat.
Tanulság! Ne b*sszátok át a másikat, és inkább húzzatok gumit, akkor mindenki nyugodt lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!