Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mit ajánlanátok, ha nem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit ajánlanátok, ha nem szeretnék fogamzásgátlót szedni, de a gumi nem válik be?

Figyelt kérdés

2019. márc. 24. 13:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

hüvelygyűrű (nekem nem vált be, tönkretette a libidómat)

spirál (hormonmentes mellet a méhen kívüli terhesség esélye nő, hormonos nagyon drága, engem elhajtott a nőgyógyász hogy spirál csak akkor ha már szültem)

injekció (évekig jó, viszont meddőség kialakulhat)

végül nekem gyógyszer lett belőle. eredetileg én sem akartam, de mostmár szeretem.

2019. márc. 29. 15:29
 12/21 Nu, págágyí ***** válasza:
40%
Spirál felhelyezèse! Csak ne a füzetből szedjètek ki!😆
2019. márc. 30. 07:27
 13/21 szodaspatron válasza:
0%
Hormonmentes (réz, arany) spirál. Nem szült nőknek is felhelyezik, és biztonságosabb mint a hormonos társa a hormonmentessége miatt. Kivéve ha fémérzékeny vagy
2019. márc. 31. 12:57
 14/21 anonim ***** válasza:
49%

Akik a hüvelygyűrűt írják, azok ugye tisztában vannak vele, hogy az pontosan ugyanolyan kombinált hormontartalmú készítmény, mint a tabletta? Egyetlen előnye, hogy nem megy keresztül az emésztőrendszeren (ergo azt nem terheli, illetve nem para a hányás/hasmenés)

Ami marad:

- spirál

- pesszárium/méhszájsapka

- naptármódszer, hőmérőzés, méhnyaknyák megfigyelése, hasonlók alapján a termékeny időszak meghatározása

- művi meddővé tétel

- spermicidek (bár ez inkább csak kiegészítő módszer)

Kb ennyi a lehetőség.

2019. ápr. 1. 14:46
 15/21 anonim ***** válasza:
64%
#14 naptármódszert légyszi ne ajánlgasd, mert az nem alkalmas fogamzásgátlásra
2019. ápr. 2. 09:51
 16/21 anonim ***** válasza:
66%
Aki a naptármódszert ajánlgatja, az nem százas.
2019. ápr. 2. 10:33
 17/21 anonim ***** válasza:

Hol ajánlgattam? Leírtam, hogy létezik. Én ugyan biztos, hogy nem bíznék benne, max arra használnám, hogy ha nem akarok feltétlenül gyereket, de nem bánnám, ha becsúszna... ettől még létező módszer, csak leírtam mindent, ami eszembe jutott, hogy országunkban elérhető.

Egyébként szövegértés...? Mint módszert, a "termékeny időszak meghatározását" írtam, annak egy (kicsi) szeletkéje a naptármódszer.

2019. ápr. 2. 10:38
 18/21 anonim ***** válasza:
64%
#17 a naptármódszer kb annyira alkalmas védekezésre mint az "időben kihúzás". ennyi erővel azt is leírhattad volna
2019. ápr. 2. 10:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

omg tanulj már meg szöveget értelmezni... :DD

Egyébként a naptárnak is, és a megszakításnak is van konkrét pearl-indexe, szóval számolhatjuk fogamzásgátlásnak, bár még egyszer leírom, max kiegészítésnek használnám, vagy ha nem bánnám, ha baba lenne a dologból.

2019. ápr. 2. 11:11
 20/21 anonim ***** válasza:
54%

Egyébként mostanra kíváncsi lettem a pontos adatokra.

A hagyományos gumióvszer, amit mindenki istenít, tipikus használat mellett 13% hibaszázalékot produkál. A naptár módszer 12%-ot.... (Tökéletes használat esetén óvszer 2%, naptár 5%) Akkora különbség nincs papíron.

Tüneti vizsgálat pedig (ami még mindig beletartozik a termékenység megállapítása módszerbe) akár még biztosabb is lehet.

Elméletileg, én még mindig nem alkalmaznám egyiket se "élesben", csak számomra megdöbbentő volt... de inkább az a része, hogy a gumi ennyire megbízhatatlan a gyakorlatban.

( [link] )

2019. ápr. 2. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!