Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kell tudni fogamzásgátló szedése előtt?
Nincs olyan hogy kiprobalod par hónapig, rendszeresen kell szedni ha van parkapcsolatod.
En 4 évig szedtem, semmi problémám nem volt tole. Neha kicsit fajt a mellem, es a fejem, de kibirhato volt. Nem híztam tole, nem voltak hangulatingadozasaim.
Beállította a menstruaciomat, nem vereztem annyira, nem görcsölt a hasam. Nekem jo tapasztalataim vannak vele. Mindenkire máshogy hat a gyógyszer.
Legalább 4 oldalnyi mellékhatásokról szóló rész van a tájékoztatójukban.Épeszű ember nem áldozza fel az egészségét a kényelemért.
Ha hánysz,hasmenésed van,akkor necces a bevétele,mert nem tudod eldönteni,hogy szükséges-e a pótlás és bizonyos antibiotikumok is hatással vannak rá.Ha neadjisten teherbe esel a tabletta szedése alatt akkor azt már csak "későn" tudod meg.Ha viszont a gumi kiszakad,akkor még mindig van lehetőség bevenni esemény utánit.
A tabletta szedése alatt nincs menstruáció.A gyógyszer kikapcsolja a természetes ciklust.A 21 tabletta után megvonod magadtól a hormonokat,hiszen nem szeded onnantól kezdve 7 napig,így megvonásos vérzés jelentkezik.Tehát nemhogy nem állítja be a menstruációt,hanem egyenesen kikapcsolja azt.Gyakorlatilag blokkolja a peteérési folyamatot.Emiatt gyakori,hogy miután leállnak vele,a nők nagy többségének nem áll vissza a peteérése,van ,hogy csak másfél év elteltével.
Összegezve,nagyon nem éri meg szedni azt a mocskot.Rövid ideig szedni,pedig nem lehet,az is nagyon összezavarja a ciklust.
En evek ota szedem, nogyogyaszati javaslatra. Kezdetben nagyon el voltam zarkozva tole, igazabol ahogy 18 lettem mar javasoltak, megis vartam sokat, volt egy nogyogyaszati mutetem, majd amikor ismet kiujult a betegseg, akkor kezdtem el szedni.
Nemmeggyozni akarlak, de ha kivizsgalnak elotte, vesznek vert, stb., akkor kisebb eselye van a mellekhatasoknak. Persze akkor is hizhatsz vagy barmi, de ahogy barmi ilyet tapasztalsz, jelezni kell a dokinak es vagy gyogyszert valtani, vagy abbahagyni.
Abbahagyas utanrol meg nem tudok nyilatkozni, egyelore viszont rosszat se tudok mondani. :)
26N
"majd amikor ismet kiujult a betegseg, akkor kezdtem el szedni"
Ugye tudod, hogy csak elfedi a bajt, de nem szünteti meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!