Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Van okom aggodalomra vagy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van okom aggodalomra vagy erre nincs esély?

Figyelt kérdés

Tavaly eletem elso aktusa utan elmentem nogyogyaszhoz, es azt mondta, hogy atszakadt a szuzhartyam... Mondtam neki, hogy nem volt verzes egyik aktus alatt sem. Viszonylag rovidek is voltak, a partner nem birta sokaig. De ez mellekes.

Iden elkezdtem szedni fogamzasgatlot , hogy rendszeresse tegye a menstruaciom es hogy az arcboromon segitsen. Ez igy is van, segit ezen.

Megismertem par honapja egy fiut, akivel mult heten penteken ittunk alkoholt. En elotte nap is ittam, es pont esti idopontokban, amikor bevettem a fogamzasgatlot. Ezen a penteki napon, alig ettem valamit, es viszonylag tobb alkoholt is ittam mint szoktam...tobb pohar.

A sracot kezzel kielegitettem, majd megtorolte ....aztan ra egy kis idore megujjazott. Bodult allapotban voltam, es erre tudott "ravenni", nem akartam szexbe belemenni....

Majd masnap delutan talalkoztunk, es ovszerrel vedekeztunk, es megtortent a behatolas. Vereztem, amin nagyon meglepodtem...mert a tavalyi vizsgalaton azt mondtak, hogy a szuzhartyam mar atszakadt.

Egyik aggodalmam a penteki estevel kapcsolatos, hogy nem lattam, hogy a kezet hogyan torolte meg..es hogy aztan engem ujjazott...A fogamzasgatlo pedig az alkohol miatt esetleg nem olyan hatekony. Es meg az is, hogy nem igyanolyan idopontokban szedtem be mostanaban, tehat kb 2 ora hosszas elteresek voltak estenkent. Ha ezen a penteki esten esetleg bejutott a sperma...es masnap delutan megvolt az aktus..akkkr az esetleg bejuthazott? Mert nedves kornyezetben az meg napokat "elel".

A masik dolog pedig az, hogy emiatt en vasarnap es ma nem szedtem be a fogamzasgatlo 2 utolso szemet...mert minel elobb akartam latni, hogy menstrualok. Tudom, ez butasag..de valamiert igy csinaltam.

Igy akkor a kovetkezo level kezdete elejen nem is lesz teljesen hatekony?

Kerem szepen, ne iteljetek el. Informalodni szeretnek. Az az igazsag, hogy mindenhol mindent irnak. Esetleg ha megbizhato oldalt forrast tud valaki megkoszonnem.

2018. dec. 24. 22:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

1. Mindazoknak, akik azt mondják hogy a fogamzásgátló tabletta nem állítja be a ciklust, javaslom, hogy olvassanak a PCOS (sokcisztás petefészek tünetegyüttes) nevű kórképről. Meglehetősen gyakori, rendszertelen ciklusban (is) jár, és az elsődleges gyógymódja a foggátlóval való hormonpótlás, amitől általában normális ciklus áll be.

Ha ez van mögötte, akkor a kérdezőnek igaza van!

2. Amit leírtál, attól nem lehetsz terhes. Az maga lenne a csoda. A spermiumok elpuaztulnak, ha kiszáradnak, pl törléskor, pár darab nem elég a teherbeeséshez.

3. A tablettával ne barkácsolj, szedd az előírásoknak megfelelően.

2018. dec. 25. 07:47
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

3. Foggátlót a világon 60 éve sokszáz millió nő szed, sok évig. Ha annyira tönkretenné őket a hormon, arról tudnánk. Nincs bizonyítéka.

Aki úgy dönt, ne alkalmazza, de ne ijesztgessen másokat.

2018. dec. 25. 07:56
 13/15 anonim ***** válasza:
Biztos csak unalmukban találják ki az emberek a káros mellékhatásokat, azért szőrösödnek és híznak tőle, mert nekik így jó, szív és érrendszeri problémákat is jókedvükben produkálnak... Egy mű ciklust állít be, hormonokkal... Hát tömje magába, aki akarja.
2018. dec. 25. 11:59
 14/15 anonim ***** válasza:

A pcos az egy hormonális betegség,így egyáltalán nem meglepő,hogy a hormonszedés pozitívan hat rá.

A lényeg pont azon van,hogy ha valakinek semmiféle hormonális gondja nincsen,tehát indokolatlanul kap hormonpótlást,akkor szó sincs róla,hogy beállítja a ciklusát,hiszen nincs menstruáció a szedése alatt.

2018. dec. 25. 18:57
 15/15 anonim ***** válasza:

#14, azt mondod, hogy a kérdezőnek semmilyen hormonproblémája sincs? Én ezt nem tudom, csak azt, hogy van olyan, hogy foggátlóval állítják helyre a rendszertelen ciklust.

Nem vitázom azon, hogy olyankor nem menstruálnak, ez közismert.

2018. dec. 26. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!