Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Van okom aggodalomra vagy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van okom aggodalomra vagy erre nincs esély?

Figyelt kérdés

Tavaly eletem elso aktusa utan elmentem nogyogyaszhoz, es azt mondta, hogy atszakadt a szuzhartyam... Mondtam neki, hogy nem volt verzes egyik aktus alatt sem. Viszonylag rovidek is voltak, a partner nem birta sokaig. De ez mellekes.

Iden elkezdtem szedni fogamzasgatlot , hogy rendszeresse tegye a menstruaciom es hogy az arcboromon segitsen. Ez igy is van, segit ezen.

Megismertem par honapja egy fiut, akivel mult heten penteken ittunk alkoholt. En elotte nap is ittam, es pont esti idopontokban, amikor bevettem a fogamzasgatlot. Ezen a penteki napon, alig ettem valamit, es viszonylag tobb alkoholt is ittam mint szoktam...tobb pohar.

A sracot kezzel kielegitettem, majd megtorolte ....aztan ra egy kis idore megujjazott. Bodult allapotban voltam, es erre tudott "ravenni", nem akartam szexbe belemenni....

Majd masnap delutan talalkoztunk, es ovszerrel vedekeztunk, es megtortent a behatolas. Vereztem, amin nagyon meglepodtem...mert a tavalyi vizsgalaton azt mondtak, hogy a szuzhartyam mar atszakadt.

Egyik aggodalmam a penteki estevel kapcsolatos, hogy nem lattam, hogy a kezet hogyan torolte meg..es hogy aztan engem ujjazott...A fogamzasgatlo pedig az alkohol miatt esetleg nem olyan hatekony. Es meg az is, hogy nem igyanolyan idopontokban szedtem be mostanaban, tehat kb 2 ora hosszas elteresek voltak estenkent. Ha ezen a penteki esten esetleg bejutott a sperma...es masnap delutan megvolt az aktus..akkkr az esetleg bejuthazott? Mert nedves kornyezetben az meg napokat "elel".

A masik dolog pedig az, hogy emiatt en vasarnap es ma nem szedtem be a fogamzasgatlo 2 utolso szemet...mert minel elobb akartam latni, hogy menstrualok. Tudom, ez butasag..de valamiert igy csinaltam.

Igy akkor a kovetkezo level kezdete elejen nem is lesz teljesen hatekony?

Kerem szepen, ne iteljetek el. Informalodni szeretnek. Az az igazsag, hogy mindenhol mindent irnak. Esetleg ha megbizhato oldalt forrast tud valaki megkoszonnem.

2018. dec. 24. 22:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

"Mindenhol mindent írnak"??

Azt hol olvastad,hogy össze-vissza kell szedni a tablettát?

Ne haragudj,de az egész sztoriból az jön le,hogy valami félelmetesen buta vagy.

Abba már bele sem megyek,hogy szerinted a fogamzásgátló beállítja a ciklusodat..Komolyan ,van még olyan agymosott,aki ennek bedől,miközben hormonokkal tömi magát..?Eszem megáll.

Nem estél teherbe,feleslegesen ne görcsölj ilyeneken,max. tesztelj egyet,hogy megnyugodj,az aktus után 14 nappal.

2018. dec. 24. 22:50
 2/15 A kérdező kommentje:

Felelmetesen buta vagyok, rendben ha igy gondolod. Most itt nem ez a lenyeg.

Osszevisszaszedes alatt azt ertem, hogy volt amikor este 9kor, volt amikor 11-kor szedtem be. Igen, tudom hogy ez nem helyes.

De azt is tudom, hogy ha ez alapvetoen nem sokszor fordul elo, es nem olyan nagy az elteres, akkor nem problema.

2018. dec. 24. 22:54
 3/15 A kérdező kommentje:
A fogamzasgatlo beallitotta a ciklusom. Pont. Ezen nincs mit vitatni.
2018. dec. 24. 22:54
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Terhes nem leszel, de ha csak emiatt tömöd magad hormonokkal, amiket leírtál, akkor inkább hagyd abba. Ott a gumi, ha azt kevésnek gondolod gumi mellett pharmatexet is használhattok, a kettő együtt bomba biztos, bár a gumi is, ha jól használják.
2018. dec. 24. 22:58
 5/15 A kérdező kommentje:
A fogamzasgatlo szedeset meg at fogom gondolni, abbahagyjam-e. Most a lenyeg azon van, hogy vajon hatekony volt-e, vagy hogy kellett e annak lennie....mivel mar szelsoseges esetre gondoltam.
2018. dec. 24. 23:04
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ennyitől még fogamzásgátló nélkül is irtó kevés eséllyel lehet terhes valaki, pláne, ha előtte le is törölte a kezét. Nyugodj meg, nem lesz semmi.

Amúgy a fogamzásgátló alatt mesterséges ciklus van, tény, hogy rendszeres lesz, de csak azért, mert megvonásos vérzésed van, amit a gyógyszerrel "irányítasz".

2018. dec. 24. 23:17
 7/15 anonim ***** válasza:
62%

A szűzhártya elszakadhat sporttól is, semmi köze a szexhez. Vérzés is lehet vadabb aktus során, semmi köze a szűzhártyához. Félelmetes, mennyire nem vagy tisztában nő létedre a saját szervezeted működésével.

A fogamzásgátló nem állítja be a ciklust. Kikapcsolja azt, és egy mű ciklust hoz létre mű vérzéssel (megvonásos vérzés). Innentől nincs menstruációd, sem természetes ciklusod. Légyszi ne írj ekkora ökörséget, hogy beállítja a ciklusodat, mert ez egyáltalán nem igaz!

Az alkohol nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását, csak ha hánysz a bevétel utáni 3-4 órában.

Te nem menstruálsz. Megvonásos vérzésed van. Annak pedig semmi köze a terhességhez. Az a lecsökkent hormonszint miatt jelentkezik. Akkor is, ha terhes vagy. Bár ettől nem lehetsz az. Nem is értem, szerinted ebből hogy lehet terhesség... A fogamzásgátló 12 órás késés esetén is ugyanúgy hat. Mondjuk ha random kihagysz szemeket, akkor nyilván nem.

A legmegbízhatóbb oldal a fogamzásgátló tájékoztatója. Meg pár weboldal arról, hogy készül a gyerek. Youtubeon sokat segíthet a hormonmentes csatorna. De ennyi ésszel ne szexelj kérlek. És ne szedj fogamzásgátlót sem, ha azt se tudod, hogy működik, ritka nagy ostobaságokat beszélsz.

2018. dec. 24. 23:25
 8/15 A kérdező kommentje:

Jezus, hogy itt milyen rosszindulatu emberek vannak.

Olyan modorban tudtok kioktatast adni, hogy az valami hihetetlen.

Ez a mentalitas inkabb a szomoru, amivel meg vagytok aldva.

Nem is all modomban megmagyarazni mit miert hogyan irtam es miert kerdeztem.

2018. dec. 25. 00:13
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az a bajod, hogy rájöttél, nincs igazad és butaságot kérdezel. Ami nem baj, csak ismerd be legalább magadnak.
2018. dec. 25. 00:15
 10/15 Bino ***** válasza:
100%

Nem foglak elítélni, és kioktatni sem, de azért a fogamzásgátló betegtájékoztatóját olvasd majd el, mert hasznos tudni, hogy mi az amit beszedsz. Én is szedtem fogamzásgátlót, több fajtát is, nekem nem váltak be a tabletták.

Fontos tudnod, hogy a fogamzásgátló valójában nem állítja be a ciklusodat, egy olyan állapotot hoz létre, amit a gyógyszerek miatt tudod “besúvasztani” abba az időszakba, amikor megjön. (Remélem érthetően fogalmaztam), de amennyiben elhagyod majd a gyógyszert, meg fog változni a ciklusod, ha szerencséd van annyiból könnyebb lesz, hogy nem lesz rendszertelen, de erre sincsen garancia.

Az arcbőr miatt nagyon bevett szokás a fogamzásgátló, de én ajánlom, hogy ha csak emiatt szednéd, akkor hagyj fel vele, mert nem tesz jót a testednek.

Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak:

- ezek alapján nem lehetsz terhes

- máskor mindenképpen szedd végig a tablettát, mert ezzel is a szervezetednek ártasz

- a következő levélnél én azt ajánlom várj egy hetet, és addig használj kiegészítő védekezést, pharmatexet, vagy óvszert, és akkor biztosan nem lesz gond.:)

Az én személyes véleményem továbbá, hogy gondold át a tablettát, mert tényleg nem tesz jót, és ha nincs különösebb okod rá, felesleges a testedet mérgezni vele.

2018. dec. 25. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!