Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tényleg igaz hogy a fogamzás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg igaz hogy a fogamzás gátló szünetében elkezd egy pete érni?

Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam hogy a 7 napos szünet végére megérik egy kisebb pete,ezért veszéyes ha nem időben kezdjük el a következő adagot.Ez mennyiben igaz?

2018. dec. 21. 09:01
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Tényleg igaz az, hogy agy nélkül is lehet élni??
2018. dec. 21. 09:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves szavakat,te biztos három diplomás zseni vagy.Igen,tudom hogy a fogamzásgátló a peteérést akadályozza,de ha valaki egy szem kihagyása után teherbe esik,akkor szerinted az miért történik?
2018. dec. 21. 09:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A 7 napos szünetben is védett vagy,mert a gyógyszer hormonszintje így van beállítva.Nem kezdődik meg a peteérés a szünet alatt.
2018. dec. 21. 10:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom 9 nap szünet után lennél bajban
2018. dec. 21. 10:25
 5/7 anonim ***** válasza:

A legtöbb kombinált fogamzásgátló tabletta 21 szemet tartalmaz, 7 napos szedési szünettel.

Ez alatt a 7 nap alatt a petefészek felszabadul a tabletta „blokkoló” hatása alól, és lassan elindítaná magában a peteérést. Amikor a 7 tablettamentes nap után újra elkezdjük szedni a következő levél fogamzásgátlót, az éppen „éledező” petefészek ismét gátlás alá kerül, és ez a folyamat visszafordul. A petefészek teljes „nyugalomba kerüléséhez” szintén 7 napra van szükség. A maradék 14 további tabletta ezt a „nyugalmi állapotot” tartja fenn.

Forrás: Webbeteg

2018. dec. 21. 10:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor helyesbítek.:)

Lehet,hogy elkezdődik a peteérés folyamata,de maga az ovuláció nem történik meg.Ha viszont nincs tűszőrepedés,akkor nincs megtermékenyíthető pete sem.Így esélytelen a terhesség.

2018. dec. 21. 12:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, egyeseknél valóban ez történik. Ezért van az, hogy a tablettaszedés első hetében a legveszélyesebb a kihagyás.

Ha időben elkezded szedni a következő levelet, nem következik be ovuláció. De ha egy-két szem kimarad, a peteérés befejeződhet és tüszőrepedés jöhet létre, amiből terhesség is lehet.

Nem véletlen kell pontosan szedni.

2018. dec. 23. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!