Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Érdemes fogamzásgátlót szednem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes fogamzásgátlót szednem? Barátom arra kért, hogy szedjek fogamzásgátlót, mert nem szereti a gumit, meg nem jó neki azzal.17 éves vagyok. Milyen következményei lehetnének a fogamzásgátlónak?

Figyelt kérdés
Mennyi ideig kellene szedni a fogamzásgátlót, hogy lehessen csinálni gumi nélkül?
2010. jún. 27. 22:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
ne az árát nézd.. nem ezen kell spórolni.. amugy az enyém a legujabb fajtából való, yaz, 10 euró volt 1 hónapra. a mercilon meg kb. 5 euró volt, 1 hónapra. de mercilont még 2 éve szedtem, de a yaz-nek sztem azóta nem változott az ára.
2010. jún. 27. 22:26
 12/21 anonim ***** válasza:

bocsi, szerintem önző a barátod, hogy azért akarja, hogy tablettát szedj, mert neki derogál a gumi... de te tudod. én azért kezdtem el szedni, mert én akartam, és nem azért, mert valaha is kért rá a barátom. neki a gumi is megfelelt.

egyébként 17 évesen már nem feltétlen kell szülői beleegyezés, legalábbis nekem sosem kérdezték, ott van e anyukám:) én is ennyi idősen kezdtem el szedni.

negatív hatásai nálam ezek voltak: iszonyú ingerült voltam 2 hónapig. egyébként más nem. de lehetnek vérzési rendellenességek, lehet, hogy a szervezeted nem bírja... de ez úgyis rajta lesz a használati utasításon.

nálam jótékony volt, hogy nőttek a melleim, kevesebb pattanásom van sokkal, rövid a vérzésem, és nem is fáj annyira.

novynette-t szedek, és 3 havi adag 6500 ft körül van, de sokszor függ gyógyszertártól is.

2010. jún. 27. 22:31
 13/21 A kérdező kommentje:
igazából nekem is jobb gumi nélkül, de mégis félek, h nem e lehetek a tabitól véletlen terhes. ha pl elmegy bennem
2010. jún. 27. 22:58
 14/21 anonim ***** válasza:
a tabitól nem lehetsz terhes.. max. a védekezés nélküli szextől.. amugy én 2 évig szedtem, és nem lettem az.
2010. jún. 27. 23:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha már beállt a menzeszed akkor nyugodtan szedhetsz fogamzásgátlót. Előtte ki kell, hogy vizsgáljon az orvos, csak így írhat(na) fel. Általában 1 hónapig kell szedni, de a betegtájékoztatóban minden benne van. Nem kell szülői beleegyezés, de azért jó ha tudnak róla, meg hát nem éppen pénztárcakímélő. Olyan 3000-9000 között mozog az ára. Én Nuvaringet használok (hüvelygyűrű), ez 9100 három hónapra. A Mercilon is 9000 körül volt, de azt már nem szedem, mert nekem nem jött be. A többiről nem nagyon tudok nyilatkozni, de neten utána tudsz olvasni.

Remélem segítettem.

20N

2010. jún. 28. 00:08
 16/21 A kérdező kommentje:
köszi szépen:)
2010. jún. 28. 00:16
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne azért szedj fogamzásgátlót, mert a barátod azt akarja...

De marhára utálom az ilyen önző pasikat. Fogadok ha neki kellene szedni, akkor foggal körömmel tiltakozna...

Nah mindegy.

Előnyei:

- bármikor szexelhettek, nem kell gumiért rohangálni, ha épp nincs otthon

- ha sokszor vagytok együtt, akkor olcsóbb

- a legbiztonságosabb fogamzásgátló eszköz (ha az elkötést nem nézzük:D)

- beléd élvezhet a párod, nincs para, hogy kiszakad, vagy véletlen odafolyik vmi...

- ha szerencséd van szebb lesz a bőröd tőle

- ha szerencséd van kicsit nőhet a melled is

- rövidebb és kevesebb menzesz, kisebb fájdalommal

Hátrányai:

- trombózis kockázatát jelentősen megnöveli, épp ezért cigivel együtt nem szabad szedni!

- gyakori mellékhatások (amiket itt az oldalon is rendszeresen olvashatsz): hányinger, libidócsökkenés, hízás, fejfájás, rossz közérzet, ingerlékenység, közti vérzés, nagyobb hajlam a fertőzésekre.

Ezek mellett persze még kismillió mellékhatása lehet, de ezek a leggyakoribbak.

- a szedés után nem biztos, hogy helyreáll a peteérés. Ezen általában doki segíthet, de nem minden esetben...

- minden nap időben be kell szedni, nem szabad kimaradnia. Ha mégis kimarad, akkor kiegészítő védekezés kell.

Ha a tabletta mellett döntesz, akkor keress fel egy megbízható orvost. Ha nem akar megvizsgálni, csak felírja, akkor hagyd ott. Rákszűrés és vérvétel mindenféleképp kell, ha a családban volt trombózisos, akkor ilyen hajlamot is vizsgálnak.

A doki hasraütésszerűen ír fel gyógyszert, mivel az eredményeidből csak azt látja, hogy szedhetsz-e tablettát. Tippel, és vagy bejön, vagy nem.

Ha mellékhatások jelentkeznek, akkor megint elmész, és ír másikat.

Alaposan olvasd el a betegtájékoztatót!!! A legtöbb dolog le van benne írva. Ha mégsem találsz választ vmire, akkor az ORVOST kérdezd meg, ne itt írj ki kérdést.

2010. jún. 28. 00:19
 18/21 anonim válasza:

A legutóbbi válaszolóval értek egyet! Viszont egy fentebbi választ igen erőteljesen cáfolnék:

10 éve szedtem a gyógyszert, és besokallt a szervezetem a hormontípusra (vérezgetni kezdtem, ha kell, ha nem). 1 hónapra abba kellett hagynom, hogy tisztuljon a szervezetem. Azután újra el kezdtem szedni, első levél után (a "gyógyszermentes" napokban), együtt voltam a barátommal, 2 napra rá megjött a megvonásos vérzésem, de csak 2 nap volt és elég silányka...Elmentem a dokihoz, mondta ez a gyógyszer sem tökéletes úgy néz ki, ne szedjem tovább, kapok másikat...Tehát megint kb 1 hónap semmi...közben voltam együtt megint a barátommal, de védekezés hiányában hüvelyi érintkezést mellőztük. 2-3 hét múlva elkezdtem furcsán érezni magam stb. Aztán gyanakodtam...terhességi tesztet vettem, pozítiv lett, vizsgálat után kiderült 5 hetes terhes vagyok! TEhát ennyit arról, hogy az első nap meg az első hét, na meg az is, hogy az első levél után már védett vagy...az hogy előtte 10 évig szedtem, még annak sem maradtak semminemű nyomai! A mai fogamzásgátló tabletták alacsony hormontartalmúak, ezelőtt 10 éve azt mondta az orvos 1 hónap és már véd, de ajánlatos a következő levelet is kb félig beszedni, akkor már biztonságról beszélünk!

2010. jún. 28. 02:02
 19/21 anonim ***** válasza:

Én is fogamzásgátlót szedek, és szerintem odfigyelt szedés mellett biztonságosabb mint az óvszer, mert nincs "hibalehetőség", minthogy elkap a hév és nem húzzátok fel, vagy elszakad, lecsúszik, kifolyik a sperma, mittudomén.

Nekem a negatív mellékhatások közül csak a hangulatváltozás jött, nyűgösebb, hisztisebb vagyok néha, könnyebben elsírom magam, de azért nem komoly. Viszont nőtt tőle a mellem, a biztonságérzettől nőtt a libidóm, egyáltalán nem fáj a menzesz, sokkal kevesebb a vér, és órára pontosan beállt.

Én ajánlom :) Azért azt hozzá kell tenni, hogy csak komoly kapcsolatban van értelme, mert egy hónap mire hatni kezd kb, és az sem tesz jót a szervezetednek hogy szeded egykét hónapig aztán abbahagyod aztán egy hónap múlva megint el akarod kezdeni. Ráadásul a nemibetegségektől sem véd, úgyhogy ha ismeretlennel csinálod, használj óvszert. És tényleg csak akkor szedd, ha te is akarod.

Ja, fontos: OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT. Baromi hosszú, de bogarászd végig, mert rengeteg fontos infó van benne, és az itt feltett kérdések nagy részére is választ ad.

Nekem am felírták szülői engedély nélkül is.

16/L

2010. jún. 28. 11:03
 20/21 anonim ***** válasza:
tudhatnád, h semmit nem ér, h 10 évig szedted, annak nem maradnak ugymond.. nyomai. ahogy nem szeded, lehetsz terhes. de az is hülyeség volt, h csak 1 hónapokat tartottál, mint szünetet, mert legalabb fél évet kell.. csodálom, h ezt nem emlitette az orvosod. igy nem is csoda, h gond lett.. az hatalmas löket a petefészkeidnek.
2010. jún. 28. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!