Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló vélemények?
Melyik a legalacsonyabb hormontartalmú tabletta?
1.gyerekem születése előtt Gestomix 20-at szedtem (nem volt rá panaszom), aztán semmit, mert jött a kistesó. Most viszont ismét fogamzásgátlót szeretnék szedni. Orvosom a Volinát írta fel, viszont nem olvastam róla túl sok jó véleményt. Kinek mi a tapasztalata? Melyik a legjobb amelyiknek nincs sok mellékhatása és alacsony hormontartalmú is? Egyáltalán nem vagyok most képben ezekkel a gyógyszerekkel. Azt sem tudom melyik van és melyik számít most "újnak".
Szia! Én 1 éve szedek tablettát. Yasminelle-vel kezdtem, tulajdonképpeni ok nélkül váltottam 3 hónap után Mercilonra, azt is 3 hónapig szedtem, utána vissza Yasminelle-re. A 2. átmenetnél nagyon ingerlékeny lettem, kb megöltem volna még családtagokat is, mindenen felhúztam magam. (egyébként halvérű vagyok :D)
Nedvesedéssel van kicsit probléma, de csak kevesebb.
A Mercilon alatt szebb volt a bőröm.
19/L
"Véleménye szerint ha egy nőt a tabletta szedése előtt alaposan kivizsgálnak, elkerülhető a trombózis kialakulása még az újabban veszélyesnek tartott tabletták szedése mellett is.""
Ez egy fontos solog, amit leírtak és említettél.
HA! a tabletta szedése előtt alaposan kivizsgálnak.
Jelezzen, akinél ez tényleg meg is történt, mert én 3 orvossal jártam úgy, hogy még azt se kérdezte meg dohányzom e, nemhogy azt, hogy volt egy trombózis a családban. A kivizsgálás teljes hiányáról nem is beszélve...
Endokrinológiára kértem beutalót, a parasztja meg 2. találkozás után csak úgy minden nélkül már írta is fel a fogamzásgátlót, mondvan úgyis ez lesz a vége...(kell a jutalék mi?)
Ez annyira felhúzott, hogy mentem is át a következő orvoshoz... aki ugyan ezt eljászotta... meg a következő is...
15 éves lányoknak is felírják ezeket... pedig nekik még alakul a hormonháztartásuk, nem kéne szétb☆ni ilyen fiatalon.
Magán szülész-nőgyógyász pedig inkább lebeszélt arról, hogy szétverjem a hormonháztartásom.
Nem vagyok jó véleménnyel a fogamzásgatló tablettákról. Baratnőmnek 2 másik baratnőjénél alakult ki vérrög pár hónap szedés után. Egészséges 20-22 éves sportoló lányok voltak.
Vannak még alternatívák.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Utolsó válaszoló, a 2 lánynál a fogamzásgátlótól alakult ki a vérrög?
Most nagyon megijesztettél és elment a kedvem a bogyótól.
És valóban nincs előtte semmilyen kivizsgálás. 😞
Semmi mást nem szedtek ezen kívül, ami okot adhatna egészséges 20-on évesnél vérrög képződésre. Ez volt a legerősebb gyanú, de konkrétan nincs ráírva a vérrögre mitől alakult ki.
(Egyikük se dohányzott, vagy volt partytündér. Dohanyzás rásegít a vérrögre mellette.)
A 2. Generációs bogyókkal volt tudtommal a legkevesebb baj. A 4. Generációsoknál (mostaniak) meg hiába alacsonyabb hotmontartalmú, de mégis a legtöbb probléma, mellékhatás.
Amerikában és a németeknél volt sok botrány (és dokumentum film is az esetekről.) Ezeket érdemes megkeresni. Van amelyik youtubeon is elérhető, 40+ percesek.
Kivizsgálást mindenképp csináljanak előtte!
Nem akartalak megijeszteni, jobb a biztonság ilyenek előtt. Inkább ne hagyd, hogy az orvos lustaságból akármiből rutinra vegyen, minthogy bármi történjen.
Anyum 10 évig szedett, nevét nem tudom mit, neki valószínűleg a viszereire a lábán és a csontritkulására játszott rá.
Én akiről tudom, hogy szedett/szed valamit a közeli barátok közül, azoknál biztosan tudjuk, hogy volt valami mellékhatása. (Ciszta, méhszájseb...nem jut eszembe a neve a másiknak) Ezek mondjuk még legalább kezelhetöek.
Vagy nagyon peches körülöttem mindenki ezügyben vagy nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!